hoe XBMC installeren op uw iPad

We hebben al laten zien hoe je XBMC installeren op uw Apple TV, nu zijn we terug met concrete tips en trucs om de populaire media center software XBMC installeren op uw iPad (of andere draagbare iOS-apparaat).

Hoewel het uiteindelijke resultaat is grotendeels hetzelfde: je krijgt om te genieten van geweldig en open-source XBMC op uw apparaat-proces is totaal anders en, als gevolg van de mobiliteit van de iPad (in tegenstelling tot de vaste locatie van de Apple TV), vergt wat extra tweaks en trucs.

Voor deze tutorial zal u niet zoveel als nodig, ervan uitgaande dat je in het bezit bent van een geschikte iOS-apparaat bent al, zoals een iPad, iPhone of iPod Touch, dan heb je gewoon een aantal gratis software nodig. Je hebt nodig

Helaas, jailbreaking is een must voor deze tutorial. XBMC rechtstreeks concurreert met een aantal van de kern van Apple’s producten en is van opname in de App Store is afgewezen. De enige manier om te genieten van de awesomeness dat is XBMC is om je toestel jailbreaken en download het direct van de XBMC repository. Het toepassen van de jailbreak voor uw specifieke iOS-apparaat met zijn specifieke versie van iOS valt buiten het bestek van deze-tutorial hit-up van uw favoriete zoekmachine voor meer informatie over jailbreaking uw specifieke apparaat voordat u verder uit te vinden.

Let op: Omdat we gaan om samen te werken met een iPad in deze tutorial gaan we gewoon zeggen “iPad” in plaats van “iOS-apparaat”. Deze instructies zijn perfect van toepassing is, zij het op een kleiner scherm, zowel voor de iPhone en iPod Touch-specifiek de iPhone 3GS en hoger en de 3e (slechts 16 / 32GB) en 4e generatie iPod Touch).

Het eerste wat we moeten doen is krijg je een echte kopie van XBMC voor iOS. De meest efficiënte manier om dit te doen is om de XBMC iOS repository toevoegen aan Cydia, zodat u gemakkelijk (in de toekomst, bijwerken en) XBMC kunnen downloaden.

Pak je iPad en brand-up Cydia. Vanaf het centraal Cydia menu, tikt op het icoon Sources. Binnen de Sources menu tape op Bewerken en vervolgens op Toevoegen. Hier moet je aan te sluiten in de URL voor de XBMC repository: http://mirrors.xbmc.org/apt/ios/

Na het intypen van de URL, klikt u op Toevoegen Bron. Je moet even wachten als Cydia controleert uw lijst met bronnen, zoekt naar bijgewerkte pakketten, en dan werkt daarom met de XBMC repository. Het moet op de lijst bronnen als “teamXBMC”. Als je het ziet, ga je gang en druk op OK om af te bewerken van uw bron lijst.

Van de bron lijst tikken op de nieuwe vermelding voor teamXBMC. Tik op XBMC-IOS om de volledige vermelding voor XBMC voor iOS te zien. Klik op Install en vervolgens Bevestigen om de installatie toe te staan. Wacht tot de installatie is voltooid en tik op “Terug naar Cydia”. Op dit punt is de nieuwste versie van XBMC is geïnstalleerd op je iOS-apparaat.

In tegenstelling tot een traditionele XBMC installatie (die meestal op een machine aangesloten op uw televisietoestel is geïnstalleerd), dit XBMC installatie is mobiel. Waar uw iPad gaat, het gaat. Hetzelfde kan niet gezegd worden, maar voor uw thuisnetwerk. Als u probeert toegang te krijgen tot uw netwerk bronnen weg van huis krijg je een foutmelding. Erger nog, als je XBMC hebt geconfigureerd om te synchroniseren met uw home media server, het zal regelrechte crash wanneer het kan niet de MySQL server te vinden. Beide minder dan idee oplossingen.

Om de problemen te verlichten met het hebben van een media center dat kan drijven van huis op zo’n manier, we gaan voor het opzetten van (minimaal) twee gebruikersprofielen voor XBMC op de iPad. Het eerste profiel zal zijn voor gebruik thuis (wanneer de gedeelde media en media-server toegankelijk is) en het tweede profiel gewoon toegang tot de media van de iPad media directories. Een voor loungen op de bank en één voor luieren in een hotel lobby. Als u alleen gebruik maakt van XBMC voor toegang tot de media, dan kunt u de at-home profiel te slaan en eenvoudig te volgen, samen met de reis-profiel.

Het inschakelen van profielen: Laten we eerst eens het vuur van XBMC. Op de eerste run u zult worden begroet met de optie om video’s, foto’s, muziek of programma’s te selecteren. We gaan richten op het opzetten van je video-kijken ervaring, maar u kunt gemakkelijk dezelfde technieken om uw foto’s en muziek te configureren vast te stellen.

Beneden in de linker benedenhoek is een versnelling gelabeld Instellingen. Tik erop. Binnen het instellingenmenu tik op de Profielen-icoon weer in de linkerbenedenhoek.

In het menu Profielen vind je de standaard configuratie te zien. Je bent aangemeld als de Master gebruiker en het inlogscherm wordt geschakeld naar “off”. Tik op de “profiel toe te voegen …” knop om uw secundaire profiel toe te voegen. U kunt de secundaire profiel wat je wilt noemen, maar voor de duidelijkheid in deze tutorial we benoemen Reis om aan te geven het is om uit de buurt van de woning worden gebruikt.

Nadat u het profiel aan te maken, wordt u gevraagd om een ​​hoofdmap voor het profiel te selecteren. De standaard is / masterprofile / profielen / Travel (of welke naam u gebruikt naast Reizen). Er is geen noodzaak om het te veranderen, klikt u op OK. Zodra u op OK de locatie, wordt u gevraagd extra informatie over het profiel in te vullen. U kunt een profiel naam toevoegen of aanpassen als u wilt. Het belangrijkste is dat je het profiel directory met rust te laten en je laat de “Media info” en “Media Source” als “Afzonderlijk”. We willen elk gebruikersprofiel te onderscheiden zijn. Klik op OK. U gaat terug naar de belangrijkste profielen pagina en opnieuw wordt gevraagd. Op de vraag of u wilt beginnen met verse instellingen of kopiëren van default klik “Start vers”. Als je net geïnstalleerd XBMC dan is alles vers als vers kan zijn, maar als je al rond gespeeld hebt met de app is het beste dat we beginnen het nieuwe profiel helemaal fris.

Op dit moment hebben we de Master gebruikersprofiel (die zal server als onze at-home profiel) en de Travel profiel (die als onze away-from-home profiel zal dienen). De laatste stap is om de “login scherm” optie om op te schakelen. We willen in staat zijn om te kiezen welke profile we elke keer dat de app begint zult gebruiken.

de Meester (at-home) Profiel configureren: Voor eenvoudige configuratie van de at-home profiel je nodig hebt om terug naar het scherm huizen te navigeren doen (van XBMC, niet die van je iOS-apparaat). Tik op de video’s. U heeft momenteel geen video directories ingeschakeld tikt dus op video’s toevoegen aan een map toe te voegen. In ons geval, is onze home media die zijn opgeslagen op een media server met behulp van SMB delen zodat we tik op ‘Windows-netwerk (SMB) “om te zoeken naar onze media directory op de server.

Als u al andere XBMC eenheden hebben klaargestoomd in uw huis kunt u gemakkelijk de bronnen bestanden van deze installaties op uw iOS-apparaat te kopiëren door het kopiëren van de sources.xml bestand uit het profiel directory van de bestaande XBMC computer om het profiel directory van de iOS-installatie (die is gelegen in / private / var / mobile / Library / Preferences / XBMC / userdata / op het iOS-apparaat). U kunt toegang krijgen tot de directory, omdat het apparaat is jailbroken, met behulp van tools zoals iFile of door gewoon SFTP’ing in uw iPad. Let op: u hoeft alleen de bestanden te kopiëren als u van plan op het synchroniseren van uw XBMC iOS-installatie naar de media bekeken op andere XBMC apparaten in uw huis.

Ongeacht of u de eenvoudige route of het hele huis synchronisatie route ging, moet je nu in staat zijn om toegang te krijgen tot uw media uit uw netwerk bron binnen de Master-profiel.

de Travel configureren (away-from-home) Profiel: voor dit profiel je nodig hebt om XBMC te verlaten en start het opnieuw om de alternatieve profiel selecteren. Herhaal de stappen van het tikken op Video, tikken op ‘s toevoegen. Vanuit de bron keuzemenu op Browse en tik vervolgens op de thuismap. Omdat je op een jailbroken apparaat via een jailbreak-app kunt u navigeren door de werkelijke bestandsstructuur van uw iPad. Als u de video die u al op uw iPad via iTunes hebt gesynchroniseerd te kijken, navigeer naar / var / mobile / Media / iTunes_Control / Video / naar de iTunes-gestuurde video toe te voegen in XBMC. Als je wilt naar een andere map voor de media die u persoonlijk toe te voegen aan de iPad te gebruiken, kun je (met behulp van een programma zoals iFile of SFTP’ing in het apparaat) creëer je eigen directory in de map / var / mobile / media / folder als / MyVids / om uw video op te slaan in.

Ongeacht de locatie van uw lokale bestanden, voeg de map als u zou doen met een lokale XBMC installatie.

Nu dat je beide profielen wees naar de juiste media-bestanden (netwerk en lokale, respectievelijk) kunt u teruggaan en zoals je zou doen met een gewone installatie van XBMC-scan uw bronnen en geniet van alle cover-flow goedheid je aankan.

Als je samen hebt gevolgd met beide secties, heb je twee verschillende profielen. Een die het netwerk media toegangen in uw huis (en als u de extra mijl ging met de MySQL server, synchroniseert uw keek naar de media en andere vlaggen) en een andere die gericht is op het apparaat opgeslagen media. Nu, of je nu thuis of onderweg, kunt u genieten van de gelikte interface en vloeiende video afspelen van XBMC!

Ik moet zeggen dat ik ben een beetje triest dat deze poort werkte zijn weg naar iOS voor Android.

XBMC is een geweldig voorbeeld van hoe een vrij en open source project moet worden uitgevoerd, en ik zou veel liever zien dat ze zich te concentreren op iets meer open dan de steeds ommuurd iOS.

Voor de eerste keer, ik ben jaloers op iOS apparaat eigenaren.

@RFinn: Terwijl ik ben helemaal met u op de hele … de open-source platform zou moeten krijgen van de open-source media center first … Ik kan begrijpen vanuit een ontwikkeling oogpunt waarom ze ging met iOS eerste. Er zijn zo veel varianten van Android en hardware die er zijn en zo weinig varianten in de iOS-ecosysteem.

@tony: XBMC op iOS is vrij zoet … wat ik wist niet dat, tot net aan de andere dag was dat ook op de iPad 1 hardware, het loopt HD-video feilloos. Ik had vrij veel gebruikte mijn iPad voor games en mobiel surfen en volledig verwachtte dat de HD-video-inhoud van mijn mediaserver te stotteren. Niet het geval!

Kan iemand bevestigen of ontkennen het kan video af te lezen uit een SD-kaart en de Camera Connection Kit?

Bedankt voor het geven van de meer informatie over de Hoe te installeren XBMC op je iPad

Wat XBMC thema ren je op de iPad, je screenshots lijken niets op mijn XBMC op mijn iPad? Het lijkt erop dat de normale XBMC alsof je het liepen van je TV.

Of je kan gewoon Plex installeert

@Tog, XBMC geen server nodig loopt als Plex doet.

Wauw. Nu dat maakt mijn iPad2 nuttig. Bedankt

Ik volgde de eerder gids en legde mijn metadata op MySQL server. Moet ik advancedsettings.xml kopiëren naar mijn iPad als ik wil mijn zag media synchroniseren?

Goed om te weten over de Hoe te installeren XBMC op je iPad

Bedankt voor het geven van de meer informatie over het installeren van XBMC op iPad

Awsome artikel;! Net geïnstalleerd op mijn iPad 2, en werkt geweldig;. Maar cant lijken om erachter te komen hoe om te bewerken / verwijderen van een videobron map XBMC op ipad2

plz help

Ik volgde de instructies en geïnstalleerd alles. Het werkt, maar erg traag. De kranen even de tijd om te reageren. Mijn media en metadata zijn op gecentraliseerd op mijn server, zodat ik het kan delen met mijn desktop. Ik verwachtte dat het een beetje langzamer, maar het is bijna onbruikbaar. Ook, het enige wat ik zie op mijn iPad is film miniaturen, is het niet plot, acteurs, enz. Te tonen Is dit de manier waarop het hoort te zijn of mis ik iets?

De Great Plains van de Verenigde Staten zijn praktisch tornado generatoren: de meeste tornado’s in de wereld plaatsvinden in de Verenigde Staten