hoe uit te schakelen of te configureren location tracking in windows 10

Windows 10 bevat een heleboel nieuwe privacy-instellingen, zijn allemaal belangrijk in hun eigen recht, maar misschien niemand zo veel als de locatie-instellingen. Als je privacy-bewust bent, zult u zeker wilt ze verder te onderzoeken.

Als geheel Windows 10’s privacy-instellingen, althans in de meest recente build, zijn veel uitgebreider en uitgebreider dan de Windows 8.1 tegenhanger.

Een van de belangrijkste aspecten van elke set van privacy-opties zal de locatie punten, want die gaan u en uw toestel te koppelen aan een plek, het onthullen van waar je bent en waar je bent geweest. Gelukkig, Windows 10 een betere set-locatie-georiënteerde privacy-instellingen, die we willen bespreken in meer detail vandaag.

De eerste en belangrijkste verschil tussen Windows 8.1 en Windows 10 is dat in het laatste, kunt u de locatie, hetzij nu disable wereldwijd, dus het is uitgeschakeld voor alle gebruikersaccounts op dat apparaat, of afzonderlijk, wat betekent dat elke gebruiker kan zijn eigen locatie in te stellen .

Ten eerste, het openstellen van de instellingen in Windows 10 en klik op de Privacy-groep. Om plaats uit te schakelen alleen voor die account, klikt u op de knop onder “Location” op “Uit”.

Als u wilt locatie uit te schakelen voor de gehele inrichting is echter, wil je op de “Change” knop, die vervolgens een nieuw venster opent, zodat u de “Location voor dit apparaat” kan draaien.

Als u besluit om de locatie op te verlaten, dan zijn er andere opties die je nodig hebt om te controleren. Allereerst is er uw “Location history”. Geschiedenis wordt opgeslagen voor een “beperkte tijd” voor de noodzaak van bepaalde apps en diensten die ingeroepen.

Om de geschiedenis op het toestel te wissen, klikt u op de desbetreffende knop.

Onder de duidelijke geschiedenis optie zijn de apps die eigenlijk uw locatie te pollen wanneer u ze gebruikt. Dit is niet anders dan in Windows 8.1, en je hoeft alleen maar om door te gaan en klik op “Off” of “On” apps die u wilt verbieden of subsidie ​​(respectievelijk) toestemming om toegang te krijgen tot uw locatie.

Tot slot is er een nieuwe optie “Geofencing”. Als je niet weet wat geofencing is, heb je geluk, want we hebben een groot artikel dat het verklaart.

Op Windows 10, als je een app die het gebruik van uw locatie voor geofencing, het zal verschijnen onder de titel. U kunt dan voorkomen dat apps uit het gebruik van uw locatie voor geofencing door ze uit te schakelen.

Dus dat is het voor de locatie van Windows 10’s. Microsoft heeft duidelijk meer tijd en denken gegeven dan in Windows 8.1.

Het is belangrijk op te merken en te begrijpen, echter, zullen deze locatie-instellingen alleen van toepassing op apps te zien zijn in de “Kies apps die uw locatie kan gebruiken” lijst en alle andere apps, of een browser of een andere desktop programma kan nog steeds in staat om vast te stellen uw locatie met behulp van uw IP-adres en andere elementaire informatie. In die gevallen moet u elke app’s privacy-instellingen aan te passen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen die u wilt delen, raden we u aan uw feedback achter te laten in ons discussieforum.

Oesters veranderen hun geslacht of meerdere keren in de loop van hun leven.