hoe u uw homekit apparaten en configuratie resetten

HomeKit home control en Apple’s automatiseringssysteem is grotendeels pluggen, te spelen en te genieten, maar soms koppig toestellen hebben een duwtje om te spelen leuk. Lees verder zoals we laten zien hoe je beide apparaten en de algemene HomeKit configuratie resetten.

In de meeste gevallen het opzetten van uw HomeKit apparatuur is vrij eenvoudig peasy spul. Als het bedrijf de companion app crasht, als de HomeKit apparaat wordt toegevoegd aan het verkeerde apparaat in uw huishouden, of als er een elektronisch gremlin kun je niet helemaal vastpinnen dan is het tijd om te knutselen met je HomeKit configuratie.

Er zijn twee soorten resets u kunt uitvoeren met HomeKit apparaten: een fysieke reset van het apparaat, indien beschikbaar, via een knop op het apparaat zelf of een reset van de HomeKit configuratie op het besturen iOS-apparaat. Let’st een kijkje op zowel de nu te nemen en te markeren als je ze zou gebruiken.

Ter demonstratie zullen we gebruik maken van de Philips Hue Bridge 2.0, de HomeKit ingeschakeld update van de originele Hue Bridge systeem. (Let op: We zijn niet met behulp van de Hue-systeem, omdat het probleem is gevoelig, maar omdat het een-HomeKit enabled systeem dat we hadden bij de hand dat een goede hardware reset-knop had.)

De overgrote meerderheid van domotica en networking producten hebben een fysiek factory reset-knop ergens op het apparaat. Je moet het product documentatie controleren, maar over het algemeen de reset-proces is zo eenvoudig als het indrukken van de kleine knop met een balpen tip of paperclip 3-5 seconden en los te laten. Sommige producten vereisen echter dat u op de knop terwijl het toestel niet is aangesloten en sluit deze vervolgens in terwijl u op de reset-knop (of een variant dergelijks).

Het nadeel van het uitvoeren van een factory reset van uw hardware is dat alle instellingen die zijn opgeslagen op het apparaat zelf (en niet de metgezel applicatie), zoals Wi-Fi geloofsbrieven, schema’s, configuratiebestanden, enzovoort, zullen terug naar hun fabrieksinstellingen worden afgeveegd. Voor ons voorbeeld produkt Kleurtoon Bridge, fabrieksinstellingen veeg verwijdert alle lichten en moet u handmatig opnieuw aan de naaf. Als zodanig factory reset niet uw eerste keuze zou moeten zijn, tenzij het apparaat ernstig storingen als het er niet in slaagt om te koppelen of herstart zichzelf.

De ene situatie waar je bijna altijd nodig hebt om een ​​factory reset uit te voeren is als je tweedehands HomeKit apparatuur aan te schaffen (of verhuizen naar een huis met HomeKit ingeschakeld componenten) als de apparaten zal waarschijnlijk nog steeds gekoppeld aan de vorige eigenaar.

Aan de andere kant van de dingen, soms is het niet het apparaat firmware of hardware defect, maar een soort van probleempje met uw HomeKit systeem zelf. Als u vindt dat een factory reset van een apparaat het probleem niet kunt oplossen die u nodig heeft om uw HomeKit configuratie opnieuw in te stellen op de controlerende iOS-apparaat.

Om dit te doen navigeren op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen’ -> Privacy (niet, zoals men zou in de veronderstelling, naar Instellingen -> HomeKit).

Scroll naar beneden tot u de vermelding voor “HomeKit”.

Bij het selecteren van de ingang vindt u alle actuele toepassingen die de toegang tot het HomeKit systeem hebben gevraagd te zien. Het is belangrijk op te merken dat de manier waarop HomeKit is ingesteld afzonderlijke apparaten worden niet toegevoegd aan de HomeKit privacy rooster, maar de toepassingen die deze apparaten te bedienen.

Er is de vermelding dat dit hele onderzoek naar hoe HomeKit apparaten te resetten gestart: het Hue. Toen we gingen voor het opzetten van onze Hue HomeKit integratie van de Hue app liet ons weten dat iemand anders al de controle over het Hue HomeKit systeem gehad. Dat iemand anders, we ontdekten al snel, was een van de kinderen die al had bedacht hoe ze hun iPad te koppelen aan de Hue HomeKit systeem en spraakopdrachten gebruiken om hun slaapkamer licht aan te sturen.

Selecteer “Reset HomeKit Configuration” om de configuratie te resetten.

Bevestig de reset door “Reset configuratie” selecteren. U moet om terug te gaan door je HomeKit apparaten, zoals de waarschuwing geeft, en configureer ze met behulp van elke controle-app (zoals de Hue app of een andere app het beheersen van je hebt).

Dat is alles wat er is, hetzij door handmatige reset hardware of software reset via uw iOS-apparaat zijn er zeer weinig zaken die niet kunnen worden opgelost met een beetje configuratie ruzie.

Al tientallen jaren, Walt Disney gaf zijn huishoudster (Thelma Pearl Howard) Disney voorraad bij de feestdagen, hield ze op de voorraden en werd een multi-miljonair als gevolg.