hoe u snel toegang in het dossier Explorer op Windows 10 uitschakelen

Windows 10’s File Explorer heeft een nieuwe “Quick Access” view. Wanneer u een bestand browservenster opent, ziet u een lijst van “frequent folders” en recente bestanden te zien. Deze lijst met mappen ook vervangt de oude favoriete mappen lijst.

Microsoft probeert om hier te slim zijn, automatisch suggereert lijsten van mappen en bestanden die u vaak gebruikt, zodat u ze sneller toegang. Maar File Explorer kan de ouderwetse manier nog steeds werken als je een paar opties te wijzigen.

Wanneer u een bestand Verkenner-venster opent, ziet u de Snelle toegang, dat toegang biedt tot veelgebruikte mappen en recent gebruikte bestanden. (File Explorer werd voorheen genaamd Windows Verkenner in Windows 7 en eerdere versies van Windows, maar werd omgedoopt tot Explorer in Windows 8)

Maar je zou willen naar de “Deze PC” view te zien in plaats daarvan – het is meer als de traditionele computer uitzicht op oudere versies van Windows die aangesloten apparaten en schijven weergegeven. Het toont ook mappen van uw gebruikersaccount – Desktop, Documenten, Downloads, Muziek, Afbeeldingen en Video’s. Dit was de standaard weergave wanneer u een File Explorer-venster geopend op Windows 8.

Om File Explorer open voor het Deze PC uitzicht te maken, klikt u op het menu Bestand en selecteer “Map en zoekopties.” Klik op de “Open File Explorer naar” vak aan de bovenkant van het venster en kies “Deze PC” in plaats van ” Snelle toegang.”

Nee, Windows nog steeds niet voorziet in een eenvoudige manier om File Explorer automatisch geopend naar een andere map van uw keuze wanneer u op de pictogram in de taakbalk.

De Quick Access lijst neemt de plaats in van de lijst oude favorieten op de linker bovenhoek van uw File Explorer-venster. Als je goed kijkt, zie je dat het eigenlijk gewoon een lijst lichtjes herontworpen favorieten. Het bevat favoriete mappen kunt u kiezen, waarin de “geprikt” mappen. Deze zullen altijd in uw Quick Access lijst. Windows ook automatisch voegt vaak gebruikte mappen aan deze lijst, vermoedelijk om Windows-gebruikers die nog nooit van de favorieten met hun meest gebruikte mappen aan te passen helpen.

Om de Quick Access-lijst functie, zoals de oude lijst met favorieten te maken, hoeft u alleen maar om te voorkomen dat met de vaak gebruikte mappen. Om dit te doen, klikt u op het menu Bestand en selecteer “Map en zoekopties.” Onder Privacy aan de onderkant van het venster, vinkt u “Show vaak gebruikte mappen in Snelle toegang.”

U kunt nu uw eigen favoriete mappen om de toegang lijst snel toe te voegen door te slepen en neerzetten ze daar. Om een ​​map van snelle verbindingen te verwijderen, klik met de rechtermuisknop en kies “losmaken van snelle verbindingen.” Het is nog steeds het menu “Snelle toegang” genoemd, maar het functioneert identiek aan de oude lijst van favoriete mappen.

Toen in het venster Map en zoekopties, kun je er ook voor kiezen om het vinkje “Show recent gebruikte bestanden in Snelle toegang.” Dit zal de belangrijkste Snelle toegang uitzicht vanuit de weergave van uw recente bestanden te voorkomen.

Je kon File Explorer automatisch open voor een Snelle toegang die net toont vaak gebruikte mappen hebt, of beide opties uit te schakelen en File Explorer zou automatisch open voor een Quick Access mening dat alleen uw opgespeld favoriete mappen weergegeven.

De Snelle toegang verschijnt ook in de traditionele Save en Open dialogen, ter vervanging van de lijst met oude favorieten dat alleen uw favorieten mappen vermeld. Tweak de bovenstaande opties en het zal identiek functioneren om de lijst met favorieten op eerdere versies van Windows.

Bedankt, Chris. Dit was een ik nodig had, want ik ben geen fan van de Quick Access lijst. Ik blijf een specifieke lijst van mappen op die plek, en Quick Access was mijn dag verpest daar.

De vroegst bekende geregistreerde associatie tussen de eerste van april en streken of dwaasheid is te vinden in Chaucer The Canterbury Tales (1392).