hoe u het screenshot bestandstype in OS X veranderen

Het nemen van een screenshot op OS X is eenvoudig, en je kunt zelfs de plaats van bestemming te wijzigen voor de screenshots. Maar wist u dat u ook de standaard screenshot formaat wijzigen?

Standaard, wanneer u een screenshot te nemen op OS X, wordt het opgeslagen als een PNG. Er is niets mis mee, maar misschien heb je liever of nodig hebt om screenshots te nemen in JPEG-formaat. Voor individuele screenshots, kunt u de afbeelding in Voorvertoning openen en vervolgens exporteren naar dat formaat.

Dit werkt, maar het is hopeloos lastig. Als u uw screenshot moeten consequent worden opgeslagen als JPEG, dan is het beter om gewoon te veranderen hoe OS X neemt screenshots.

Om dit te doen, alles wat je hoeft te doen is brand-up Terminal en doe een beetje command line hacken. In het geval dat u niet weet of bent vergeten, kan de Terminal te vinden in Programma’s> Hulpprogramma.

Typ de volgende opdracht om de screenshot-formaat wijzigen

doden dan is het systeem server met het volgende commando zodat de wijziging zal ingaan

OS X toont niet bestandsformaat extensies standaard, maar als je wilt om ervoor te zorgen dat uw wijzigingen worden geaccepteerd, ga je gang en neem een ​​screenshot en controleer de file info (Command + I).

Je bent niet beperkt tot JPEG, hetzij. Je kunt ervoor kiezen om te gaan met andere bestandsformaten, alsmede met inbegrip van PNG, PDF, GIF en TIFF. Bijvoorbeeld, als je al je screenshot automatisch opgeslagen als PDF-bestanden wilt, je zou gewoon wijzigen van de eerste Terminal commando met “PDF”

Als u wilt om terug te gaan naar het oorspronkelijke bestandsformaat (PNG), dan moet je gewoon nodig hebt om deze procedure en plaats “png” te volgen aan het einde van de opdracht.

Echter niet vergeten, de KILL commando (killall SystemUIServer) om het systeem opnieuw op te starten server of uw wijzigingen niet onmiddellijk van kracht draaien.

Hoewel het onwaarschijnlijk dat je gaat om screenshot bestandsformaten vaak of regelmatig veranderen, het zal van pas komen voor die vreemde tijden wanneer er een baan of project vereist screenshots te worden in een bepaalde indeling dan PNG.

Als u liever een beetje meer controle over elk screenshot je op OS X te nemen, dan kunt u altijd gebruik maken van de Grab nut, die ook laat je screenshots op te slaan in de gewenste bestandsformaat als je ze.

Dat speelgoedauto advertentie is obnoxis –can’t dempen of uit te schakelen. En het ‘stuitert’ u terug naar het als je probeert te gaan de screenshot how-to. Hoeveel heb speeltje je betaalt? Hou op !!!

De 1883 uitbarsting van de Krakatau was zo ongelooflijk luid dat het gescheurd de trommelvliezen van de mensen tot veertig mijl afstand.