hoe u ervoor zorgen dat uw router, camera’s, printers en andere apparaten zijn niet toegankelijk op het internet

Sommige mensen genetwerkte printers, camera’s, routers en andere hardware-apparaten zijn toegankelijk via het internet. Er zijn zelfs zoekmachines ontworpen om de vrijgekomen apparaten zoeken. Als uw apparaten veilig zijn, zul je geen zorgen te maken over dit.

Volg deze handleiding om ervoor te zorgen uw netwerkapparaten correct zijn geïsoleerd van het internet. Als je alles goed te configureren, zullen de mensen niet in staat zijn om uw apparaten te vinden door het uitvoeren van een zoekopdracht op Shodan.

Op een typisch thuisnetwerk – ervan uitgaande dat je geen andere apparaten rechtstreeks aangesloten op uw modem – uw router moet het enige apparaat dat rechtstreeks is aangesloten op het internet. Ervan uitgaande dat uw router correct is geconfigureerd, zal het het enige apparaat dat is te bereiken via het internet. Alle andere apparaten zijn aangesloten op de router of de Wi-Fi-netwerk en zijn alleen toegankelijk als de router hen in staat stelt te zijn.

First things first: Zorg ervoor dat uw router zelf is veilig. Veel routers hebben “beheer op afstand” of “remote management” functies waarmee u in te loggen op uw router vanaf het internet en de instellingen te configureren. De overgrote meerderheid van de mensen zullen nooit gebruik maken van een dergelijke functie, dus je moet ervoor zorgen dat het uitgeschakeld – als u deze functie ingeschakeld en hebben een zwak wachtwoord, kan een aanvaller in staat zijn om in te loggen in uw router op afstand. U vindt deze optie in van uw router webinterface te vinden, als uw router biedt het. Als je nodig hebt voor beheer op afstand, zodat u het standaard wachtwoord van de gebruikersnaam te veranderen en, indien mogelijk, ook.

Veel consumenten routers hebben een serieus beveiligingsprobleem. UPnP is een onveilig protocol waarmee apparaten op het lokale netwerk te poorten doorsturen – door het creëren van firewall-regels – op de router. Echter, we voorheen onder een gemeenschappelijk veiligheids- probleem met UPnP – sommige routers zullen UPnP verzoeken van het internet te accepteren als goed, zodat iedereen op het internet om firewall regels te maken op uw router.

Controleer of uw router is kwetsbaar voor dit UPnP beveiligingslek door een bezoek aan de ShieldsUP! website en het uitvoeren van de “Instant UPnP Exposure Test.”

Als uw router is kwetsbaar, kunt u in staat om dit probleem op te lossen door een aanpassing van het met de nieuwste versie van de beschikbaar van de fabrikant firmware. Als dat niet werkt, kunt u proberen het uitschakelen van UPnP in de interface van de router of de aanschaf van een nieuwe router die dit probleem niet heeft. Zorg ervoor dat u opnieuw uit te voeren de bovenstaande test na het updaten van de firmware of uitschakelen UPnP te zorgen dat uw router is eigenlijk veilig.

Zorgen voor uw printers, camera’s en andere apparaten zijn niet toegankelijk via het internet is vrij eenvoudig. Ervan uitgaande dat deze apparaten zijn achter een router en niet direct aangesloten op het internet, kunt u bepalen of ze nu te bereiken via de router. Als u nog niet bent poorten doorsturen naar uw netwerkapparaten of ze in een DMZ, waardoor ze volledig blootstelt aan het internet, zal deze apparaten alleen toegankelijk vanuit het lokale netwerk.

Je moet er ook voor zorgen dat de port-forwarding en DMZ functies worden niet uw computers of netwerkapparaten bloot te stellen aan het internet. Alleen vooruit poorten je eigenlijk nodig hebt doorgestuurd, en uit de weg de functie DMZ – een computer of apparaat in de DMZ zal al het inkomende verkeer ontvangen, alsof het rechtstreeks werden aangesloten op het internet. Dit is een snelkoppeling dat de noodzaak voor port forwarding vermijdt, maar het DMZ’d apparaat verliest ook de zekerheid van het zijn achter een router.

Als u wilt uw apparaten online toegankelijk te maken – misschien wilt u in te loggen op het netwerk interface van een bewakingscamera’s op afstand en te zien wat er gaande is in je huis – moet u ervoor zorgen dat ze het opzetten van veilig. Na het doorsturen van poorten van uw router en het maken van de apparaten toegankelijk is vanaf het internet, zorgen dat ze zijn opgezet met een sterk wachtwoord dat niet makkelijk is geraden. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het aantal van op internet aangesloten printers en camera’s die online zijn blootgesteld blijkt dat veel mensen niet met een wachtwoord te beschermen hun apparaten.

U kunt ook overwegen dergelijke apparaten niet bloot op het internet en het opzetten van een VPN plaats. In plaats van de apparaten rechtstreeks aangesloten op het internet, zijn ze aangesloten op het lokale netwerk en kunt u op afstand verbinding maken met het lokale netwerk door in te loggen in het VPN. U kunt een enkele VPN server makkelijker te beveiligen dan je verschillende apparaten kunnen veilig met hun eigen ingebouwde web servers.

U kunt ook proberen meer creatieve oplossingen. Als je alleen nodig hebt om op afstand verbinding maken met uw apparaten vanuit één locatie, je kon het opzetten van firewall-regels op uw router om ervoor te zorgen dat ze kunnen alleen op afstand worden benaderd vanuit één IP-adres. Wilt u apparaten zoals printers online te delen, kunt u proberen het opzetten van iets als Google Cloud Print in plaats van ze direct bloot.

Zorg ervoor dat u uw apparaten up-to-date met elke firmware-updates die de veiligheid fixes, ook – vooral als ze direct zijn blootgesteld aan het internet.

Terwijl je toch bezig bent, moet u vergrendelen uw Wi-Fi-netwerken. Nieuw-netwerk aangesloten apparaten – van Google Chromecast tv-streaming-apparaat met Wi-Fi-lampen en alles daar tussenin – over het algemeen uw Wi-Fi-netwerk te behandelen als een veilige omgeving. Ze zorgen ervoor dat elk apparaat op uw Wi-Fi-toegang, het gebruik en ze te configureren. Zij doen dit voor de hand liggende reden – het is gebruiksvriendelijker om alle apparaten te behandelen in het netwerk als vertrouwd dan gebruikers vragen voor authenticatie in hun eigen huis. Echter, dit werkt alleen goed als de lokale Wi-Fi-netwerk is eigenlijk veilig. Als uw Wi-Fi is niet veilig, iedereen kan aansluiten en kapen uw apparaten. Zij kunnen ook in staat om alle bestanden die u hebt gedeeld op het netwerk te bekijken, ook.

Zorg ervoor dat u beveiligde Wi-Fi-encryptie-instellingen ingeschakeld op uw router thuis. Je moet met behulp van WPA2-encryptie met een vrij sterke wachtzin – idealiter een redelijk lange passphrase met cijfers en symbolen in aanvulling op de letters.

Er zijn vele andere manieren waarop je zou kunnen proberen om uw thuisnetwerk te beveiligen – van het gebruik van WEP-encryptie om zodat MAC adres filtering en het verbergen van uw draadloze netwerk – maar deze niet veel beveiliging te bieden. WPA2-encryptie met een sterk wachtwoord is de weg te gaan.

Als het komt allemaal neer op het, deze zijn standaard security precations. Je hoeft alleen maar om ervoor te zorgen uw apparaten up-to-date met de nieuwste security patches, beveiligd met sterke wachtwoorden, en veilig geconfigureerd.

Let vooral op de netwerken – de router mag niet worden ingesteld op apparaten bloot op het internet, tenzij ze goed zijn geconfigureerd. Zelfs dan kunt u op afstand verbinding te maken via een VPN voor extra beveiliging of zorgen ervoor dat ze alleen bereikbaar via specifieke IP-adressen.

‘S werelds grootste internetcafé kan worden gevonden in ChamsCity Digital Mall in Lagos, Nigeria. Begunstigers van het café kan een van de 1027 computers te selecteren.