hoe u een back-up van Ubuntu op de gemakkelijke manier met d © j dup

Déjà Dup is een eenvoudige – maar krachtige – backup tool meegeleverd met Ubuntu. Het biedt de kracht van rsync met incrementele backups, encryptie, scheduling, en ondersteuning voor remote services.

Met Déjà Dup, kunt u snel terugkeren bestanden naar eerdere versies of te herstellen ontbrekende bestanden van een file manager venster. Het is een grafische frontend voor Duplicity, die zelf gebruikt rsync. Het biedt de kracht van rsync met een eenvoudige interface.

Déjà Dup is gelegen in het venster System Settings, die u kunt openen vanuit de gear-vormige menu op het paneel.

U vindt het de naam “Backup” in de System groep pictogrammen.

U kunt ook start het door te zoeken naar “Back-up” van de Dash.

hoofdscherm Déjà Dup’s geeft een overzicht van uw back-instellingen. Standaard Déjà Dup een back-up van uw thuismap, het negeren van de prullenmand en downloads mappen. Het zet de back-up in uw Ubuntu One-account. Wilt u automatische back-ups in te schakelen, doe het dan nog doen – pas uw back-instellingen eerst.

Vanuit de ruit Storage, kunt u aanpassen, waar Déjà Dup zet uw back-ups. Als u een back-up naar Ubuntu One (en hebben opgezet Ubuntu One op uw computer) uw back-up zal toegankelijk zijn vanaf elke computer, zodat u makkelijk uw persoonlijke gegevens op een Linux-systeem kunt herstellen. U kunt ook een back-up naar andere vormen van externe servers, waaronder FTP, SSH, WebDAV, en Windows gedeelde mappen. Déjà Dup’s encryptie beveiligt uw gegevens met een wachtwoord die u verstrekt.

De map optie lokale kunt een back-up van uw gegevens op een externe schijf of andere lokale opslagapparaat. Aanbrengen van de back-up op dezelfde drive als de originele bestanden is een slecht idee – u zult zowel de back-up en de originelen verliezen als de schijf uitvalt.

Vanuit het deelvenster Mappen, kunt u eenvoudig de mappen Déjà Dup een back-up te veranderen. Sla belangrijke bestanden in de map Downloads? Haal hem uit de lijst “Mappen om te negeren”. Wilt u niet om een ​​back-up van uw volledige thuismap? Verwijder de thuismap van de “Mappen om een ​​back-up” lijst en voeg de mappen die u belangrijk vindt.

Vanuit de ruit Schedule, kunt u Déjà Dup ingesteld om automatisch een back-up dagelijks, wekelijks, tweewekelijks of maandelijks. U kunt ook vertellen Déjà Dup hoe lang oude back-ups te houden – overal van “ten minste een week” tot “minstens een jaar” of “voor altijd.” Déjà Dup automatisch oude back-ups verwijderen wanneer deze heeft ruimte nodig.

Als je eenmaal hebt ingesteld Déjà Dup, kunt u een back-up door te klikken op de “Back Up Now” knop op het deelvenster Overzicht uit te voeren uw eerste. Wilt u automatische back-ups in te schakelen, kun je gewoon kan de automatische back-ups slider – Déjà Dup zal uw eerste backup te starten zodra u automatische back-ups in te schakelen.

De back-up proces kan enige tijd duren, maar elke volgende back-up sneller. Déjà Dup voert incrementele back-ups, wat betekent dat het alleen registreert de veranderingen ten opzichte van de laatste back-up. Dat is de kracht van rsync in actie.

U wordt gevraagd om een ​​wachtwoord te beveiligen van uw back-up. Het wachtwoord dat u hier gebruik maken van uw gegevens te versleutelen zodat niemand anders het kan zien. Dit is vooral belangrijk als u uw back-up online wilt opslaan. Misschien wilt u uw wachtwoord op te schrijven – je kunt niet herstellen als je het vergeet.

Klik op de knop Herstellen in het venster Déjà Dup om te beginnen met het herstellen van een back-up. Déjà Dup zal automatisch de map die u het laatst een back-up te selecteren, maar u kunt een andere map die een back-up bevat.

Vervolgens selecteert u de datum waarop de back-up werd gemaakt.

Déjà Dup herstelt bestanden naar hun oorspronkelijke locaties standaard. U kunt ook deze bestanden te herstellen naar een bepaalde map als je niet wilt dat de bestaande bestanden te overschrijven.

Als u een wachtwoord opgegeven tijdens het maken van de back-up, dan moet je het in te voeren om bestanden te herstellen.

U kunt ook afzonderlijke bestanden te herstellen van een back-up. Uit een Nautilus file manager venster, selecteert u een bestand, klikt u op het menu Bewerken en selecteer ‘Herstel vorige versie. ”

Je gaat door hetzelfde herstelproces, maar alleen de door u geselecteerde bestand wordt hersteld in zijn vorige toestand.

U kunt ook bestanden die zijn verwijderd door te klikken op het menu Bestand en selecteer herstellen “Herstel Missing Files.”

Déjà Dup zal uw back-ups van bestanden in de huidige map waren scannen, maar zijn niet meer. Je kunt ze herstellen met slechts een paar klikken.

Back-ups zijn essentieel – iedere computer gebruiker moet ze doen. Déjà Dup uiteindelijk maakt dit eenvoudig uit de doos op Ubuntu.

Déjà Dup is opgenomen in Ubuntu 11.10 en latere versies. Als u een andere Linux distributie, zult u waarschijnlijk vinden Déjà Dup in je Linux-distributie van pakket repositories.

Dej Dup rotsen. Sister’s om deze tool, ook zijde, zijn; * Duplicity (CLI) http://duplicity.nongnu.org/;* Duplicati (cross-platform) http://www.duplicati.com/

Een andere back-up tool die rotsen is rdiff-backup. Het heeft commando-opties zeer vergelijkbaar met rsync, maar biedt veel meer mogelijkheden vanuit een back-up perspectief dan rsync doet. Voor incrementele, ruimte en het netwerk geoptimaliseerd back-ups op de beveiligde back-up opslag, rdiff-backup is een fantastisch hulpmiddel dat niet vol POSIX ondersteuning hoeft op het doel bestandssysteem om incrementele back-ups te behandelen. Rdiff-back-up mislukt om backups versleuteld op te slaan, dus als dit nodig is en u wilt de tools te gebruiken, zal een extra stap nodig. Systeemback-ups vereisen slechts een paar minuten in beslag met rdiff-back na de eerste “full” back-up wordt gemaakt. De laatste back-up is weergegeven als een spiegel, dus het winnen van een paar bestanden is triviaal – gewoon cp ze terug. Deze laatste reden alleen al is genoeg geweest voor mij om niet te migreren naar DejDup of Duplicity of Duplicati, maar dat mag niet weg te nemen van hoe groot een van deze tools zijn.

Zeer mooie set van artikelen vandaag, Chris. Keurig gedaan.

Bedankt voor dit. Zal gebruiken wanneer ik de nieuwste Ubuntu volgende maand te downloaden

Ik gebruik Backintime.

DejaDup heeft een zeer moeilijke interface om bestanden. Zo zal het niet laat me selecteert u de root directory die ik gebruik met Backintime. Gisteren heb ik de back-up Foxpro 10 herstellen na het proberen Foxpro 11.

Een goed artikel zou een vergelijking tussen DejaDup en Backintime zijn.

Hé, wat is er met de tijd op deze opmerkingen? Ik ingediend mijn vorige commentaar op 13:08 PDT en het is gemarkeerd met Eastern time. Ik dacht dat deze dingen weergegeven lokale tijd!

Goed om te weten over de back-up maken Ubuntu de Easy Way met Déjà Dup.

@TheFu

Thanks, blij dat je ervan genoten!

@George Dvorak

Ik neem een ​​kijkje op Backintime nemen, bedankt voor de post idee!

En ik ben niet zeker. Ik denk dat het altijd in Eastern time? Ik let niet, dat wel.

Hoe zit het readprotected bestanden in Deja Dup? Ik gebruik Ubuntu 12.04 Backup en wil een back-up Mediawiki en MySQL-bestanden. Deze behoren tot root. Dus backup kunnen ze niet lezen. Daarom zullen ze niet worden gesteund. Is de oplossing om in te loggen als root en het opzetten van back-up voor wortel?

Regards

@Tommy Pollák

Nou ja, in theorie kun je het starten als root – hit alt-f2, type “gksu deja-dup” en druk op enter.

Dat gezegd hebbende, ik ben niet zeker of Deja Dup is ontworpen voor root gebruik, dus ik weet niet hoe goed dit zal werken. Misschien wilt u een andere oplossing die is te gebruiken.

70 procent van specerijen in de wereld worden geproduceerd in India.