hoe u de automatische berekening en multi-threading functies veranderen in Excel 2013

Standaard, Excel berekent alle formules in het werkblad automatisch wanneer u uw werkblad te openen of wijzigen items, formules, of namen waarop uw formules afhankelijk zijn. Als je werkblad is groot, met veel formules, dit kan enkele seconden of minuten duren.

Terwijl de formules worden herberekend, de muisaanwijzer verandert in een zandloper en kunt u geen wijzigingen in het werkblad te maken.

Misschien wilt u tijdelijk uit te schakelen automatische berekening om tijd te besparen, totdat u klaar bent met het invoeren en wijzigen van de formules in het werkblad. Dit is eenvoudig te doen, en wij zullen u laten zien hoe.

OPMERKING: Als u niet wilt dat de automatische berekening functie uit te schakelen, en je hebt meerdere processors in uw computer, kunt u de multi-threading-functie, die kan versnellen de herberekening van formules door een beetje, afhankelijk van hoeveel processors uw computer. Wij zullen u laten zien hoe later op deze optie in te schakelen in dit artikel.

Om de automatische berekening functie, opent Excel uit te schakelen en klik op het tabblad Bestand.

Klik op het item Opties in het menu aan de linkerkant.

Op het dialoogvenster Opties voor Excel, klikt u op Formules in het menu aan de linkerkant.

Scroll naar beneden naar de sectie Berekening opties en selecteer Handmatig om te voorkomen dat de formules van wordt berekend elke keer dat u een wijziging in een waarde, formule of naam te maken of open een werkblad met formules.

De volgende lijst definieert de opties die beschikbaar zijn in de sectie Berekening opties

U kunt ook schakelen tussen de drie belangrijkste berekening opties via de knop Berekening Opties in de berekening van het tabblad Formules op het lint. Echter, als je wilt de iteratie opties in te stellen, moet u eerst de pagina Formules gebruiken op het dialoogvenster Opties voor Word.

Excel 2013 heeft een multi-threading-functie die u toelaat om de tijd die nodig is om complexe formules te berekenen verminderen. Als u liever geen automatische berekening zou uit te schakelen, kunt u proberen met deze functie (als u meerdere processors in uw computer) om de berekening te verkorten.

Om de multi-threading functie in te schakelen, klikt u op het tabblad Bestand en selecteer Opties om het dialoogvenster Opties voor Excel te openen, zoals eerder vermeld. Klik op Geavanceerd in het menu aan de linkerkant.

Scroll naar beneden naar het gedeelte formules en selecteer de optie multi-threaded berekening inschakelen zodat er een vinkje in het vak. U kunt handmatig opgeven hoeveel threads te gebruiken, of u kunt Excel vertellen om alle processors gebruiken op deze computer.

Als u nog andere programma’s op uw computer, wilt u wellicht niet alle processors te gebruiken op uw computers op de formules herberekenen in uw Excel-spreadsheets.

Test verschillende combinaties van de automatische berekening en multi-threaded functies om te zien wat het beste werkt voor u op uw computer.

Ik heb geleerd dat dit een tijdje terug, en love it. Nog een paar tips over F9 in Excel

Bij het bewerken van een complexe formule, kunt u een gedeelte markeren en druk op F9 om dat deel van de formule te berekenen. Dit is goed voor het testen van de formule stukken zonder daadwerkelijk om de wijzigingen in te dienen – gewoon op CTRL + Z om de berekening te ongedaan te maken.

F9 berekent de hele werkmap. Als je gewoon wilt het huidige werkblad gebruik SHIFT + F9 te berekenen.

De vader van de moderne taxonomie, Carl von Linné, zou vaak te noemen onaangename planten na deelnemingen hij niet de zorg voor, het schadelijk onkruid Siegesbeckia, bijvoorbeeld, is vernoemd naar de Duitse botanicus Johann Siegesbeck.