hoe u bestanden en mappen op elk besturingssysteem te verbergen

Een verborgen bestand of map is gewoon een normaal bestand of map met een “verborgen” optie aan. Besturingssystemen te verbergen deze bestanden standaard, zodat u deze truc ook gebruiken om bepaalde bestanden te verbergen als u een computer met iemand anders te delen.

Deze truc is verre van waterdicht. Het is triviaal om de “Verborgen bestanden” optie in te schakelen en het vinden van een verborgen bestand. Besturingssystemen te verbergen veel systeembestanden standaard – alleen maar om ze uit de weg te krijgen.

Om een ​​bestand of map in Windows te verbergen, opent u een Windows Explorer of File Explorer-venster en zoek het bestand of de map die u wilt verbergen. Klik met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen.

Schakel de Verborgen vakje op het paneel ‘Algemeen’ van het venster Eigenschappen. Klik op OK of Toepassen en het bestand of de map zal worden verborgen.

Windows heeft ook een tweede type verborgen bestand of map, die bekend staat als een “systeem bestand.” Er is een aparte optie voor het bekijken van het systeem bestanden en mappen in te schakelen. U kunt een extra verborgen bestand te maken door te markeren als een systeembestand – mensen zullen moeten gaan uit van hun manier om het uit te schakelen “Verberg beveiligde bestanden van het besturingssysteem (aanbevolen)” optie om het te vinden. U kunt dit niet doen vanuit de grafische interface, dus volg onze gids voor het markeren bestanden en mappen als systeembestanden op Windows als u dit wilt doen.

Om een ​​verborgen bestand of map in Windows 8 of 10 te bekijken, klikt u op het tabblad Beeld op het lint aan de bovenkant van de Verkenner-venster File en schakel de verborgen items checkbox onder Show / verbergen. Verborgen bestanden en mappen zal gedeeltelijk transparante iconen, dus je kunt gemakkelijk zeggen die verborgen zijn en die normaal zichtbaar.

Op Windows 7, klikt u op de knop Organiseren op de werkbalk en selecteer Map en zoekopties.

Klik op om het tabblad Weergave en selecteer de Verborgen bestanden, mappen en schijven optie. Klik op OK of Toepassen om de wijzigingen op te slaan.

Linux verbergt bestanden en mappen die een periode aan het begin van hun naam hebben. Om een ​​bestand of map te verbergen, maar het hernoemen en plaats een periode aan het begin van zijn naam. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je had een map met de naam Secrets je wilde verbergen. Je zou hernoemen to.Secrets, met de periode voor de deur. File managers en andere hulpprogramma’s zal het te verbergen uit het zicht door gebrek.

Klik op de optie “Verborgen” in uw file manager van de keuze om verborgen bestanden en mappen op Linux. Bijvoorbeeld in de Nautilus bestandsbeheerder gebruikt op Ubuntu en andere GNOME-gebaseerde Linux-distributies, klikt u op het menu Beeld en selecteer Verborgen bestanden.

De optie zal gewoon weer te geven bestanden een mappen met een periode aan het begin van hun naam.

U kunt verborgen bestanden bekijken in een open of Opslaan dialoogvenster ook. Op Ubuntu en andere GNOME-gebaseerde Linux-distributies, net klik met de rechtermuisknop in de lijst met bestanden en selecteer de optie Verborgen bestanden.

Macs verbergen ook bestanden en mappen die beginnen met een. karakter. Er is ook een speciale “verborgen” attribuut van de Finder zal gehoorzamen. Verbergen van een bestand of map is een beetje moeilijker op een Mac. Probeer een bestand of map te hernoemen, zodat het begint met een periode en de Finder zal u vertellen “deze naam zijn gereserveerd voor het systeem.” Er is ook geen manier om de verborgen attribuut in de grafische interface van de Finder snel schakelen.

U kunt een bestand of map snel markeren als verborgen met het commando chflags in de terminal. Open eerst een Terminal-venster door te drukken op Command + Space, het typen Terminal in de schijnwerpers dialoog te zoeken, en op Enter te drukken.

Typ de volgende opdracht in de terminal, maar niet op Enter

chflags verborgen

Zorg ervoor dat u een spatie te typen na “verborgen.”

Zoek vervolgens het bestand of de map die u wilt verbergen in de Finder. Sleep het naar de terminal. Het bestand of de exacte pad map zal verschijnen in de terminal.

Druk op Enter om de opdracht uit te voeren. Dit zal het bestand te markeren als verborgen.

Gebruik dezelfde opdracht om een ​​bestand of map in de toekomst zichtbaar maken, met behulp van “chflags nohidden” in plaats van “chflags verborgen”.

Mac OS X heeft een geheim sneltoets om verborgen mappen en bestanden in de Open of Opslaan dialoogvenster elk programma te bekijken. Druk gewoon op Command + Shift + Period. Merk op dat dit alleen werkt in de dialoogvensters Openen en Opslaan – niet in de Finder zelf. Dit kan echter de meest handige manier om snel toegang te krijgen tot uw verborgen bestanden wanneer u ze nodig zijn.

De Finder beschikt niet over een grafische optie voor het bekijken van verborgen bestanden en mappen. In plaats daarvan moet je een opdracht te gebruiken. Open eerst een Terminal venster op dezelfde wijze als hierboven. Voer de volgende opdrachten op Mac OS X 10.9 Mavericks. Deze commando’s zullen de Finder altijd verborgen bestanden tonen ingesteld en de vinder te herstarten, zodat uw wijzigingen van kracht worden. Typ elke opdracht in de terminal en druk op Enter na elke.

defaults write AppleShowAllFiles TRUE

killall Finder

(Op oudere versies van Mac OS X voorafgaand aan de Mavericks -. 10.8 Mountain Lion 10.7 Lion en 10.6 Snow Leopard – gebruik maken van dezelfde commando’s als hierboven, maar veranderen “com.apple.finder” naar “com.apple.Finder” – de F hier moet worden geactiveerd op deze besturingssystemen.)

De Finder zal verborgen bestanden te laten zien. Ze zullen gedeeltelijk doorzichtig zijn zodat u kunt zien welke bestanden worden verborgen en die normaal zichtbaar zijn.

Om bestanden weer te verbergen, voert u de volgende commando’s in een terminal venster

defaults write AppleShowAllFiles VALSE

killall Finder

(Op oudere versies van Mac OS X, vergeet niet om “com.apple.Finder” gebruiken in plaats).

Om daadwerkelijk te voorkomen dat mensen toegang krijgen tot uw geheime bestanden en mappen, wilt u hen in plaats te versleutelen. Bestanden en mappen verborgen in de bovengenoemde manieren zijn toegankelijk met een paar klikken – ze zijn aan het zicht onttrokken, maar gemakkelijk te vinden als iemand gaat op zoek naar hen. Encryptie zorgt ervoor dat uw bestanden en mappen kan niet worden geopend, tenzij iemand encryptiesleutel.

Goed artikel, maar ik heb nog nooit iemand horen verwijzend naar quotes (open, aan het begin en sloot op het einde) als “Omgekeerde Comas”

Terwijl technisch “verborgen”, deze mappen zijn zeer gemakkelijk te vinden en toegang. Wil je iets te verbergen, zijn er betere methoden.

Als men gaat door de moeite van de toegang tot File Explorer – Extra – “hide / unhide” bestanden elke keer … het zou net zo makkelijk zijn om een ​​gratis app (bijv AxCrypt) te downloaden en veilig coderen / decoderen bestand (en) met een simpele klik met de rechtermuisknop. Net zo makkelijk, maar veel veiliger (in het bijzonder. Met een fatsoenlijke wachtwoord).

Deze bestanden verschijnen zodra iemand doet de optie unhide … Is er een manier om wachtwoorden voor bestanden en mappen te zetten ??

Dit is het eerste dat iemand die eigenlijk iets over computers gaat op zoek naar als ze proberen om iets wat je voor hen verborgen te vinden kent. In plaats daarvan, maakt u een map met een alledaagse klinkende naam zoals 2012/08/17 (een datum van enkele jaren geleden), dan zet dat in een map die veel op elkaar lijkende mappen heeft, zoals de map Mijn afbeeldingen. De map foto’s worden geopend met een foto-programma – zoals Picassa dat niet afbeeldingsmappen negeren (Picassa heeft ook een omvatten geen optie voor wanneer uw verborgen map heeft foto’s.) Dit is een voorbeeld van security by obscurity en hoewel het niet perfect, geen beveiliging is echt. Een toevallige gebruiker zal niet gewoonlijk op zoek naar verborgen spullen daar. De FBI computer forensics lab vindt het binnen enkele seconden. Meteen nadat ze kijken naar die uiteraard verborgen bestanden.

Ondanks het wijdverbreide geloof dat heksen tijdens de Salem Witch Trials op de brandstapel werden verbrand, geen van de personen die werden beschuldigd van hekserij werden geëxecuteerd op zo’n manier, alle van de verdachten werden gedood door opknoping, persen, of stierven in de gevangenis tijdens de gerechtelijke procedures.