hoe u app iconen terug in het systeemvak eenheid te brengen

nieuwe Unity Ubuntu is een gelikte interface, maar ze hebben vergeleken dingen naar beneden om dat zo te houden. Niet veel pictogrammen in het systeemvak, zelfs voor apps die worden uitgevoerd. Gelukkig voor ons, is er een gemakkelijke oplossing.

De Unity-interface is nog steeds vrij ruw rond de randen, genoeg zodat veel gebruikers terug naar Gnome zijn overgestapt. Als je nog steeds met behulp van Unity, echter, zult u merken dat er zeer weinig toepassingen ‘systeemvak pictogrammen worden weergegeven in het systeemvak.

Dit zorgt voor een zeer overzichtelijke interface, maar hoe zit het met die apps waarvan de pictogrammen die u nodig hebt? Wat als je net alsof ze allemaal weergegeven? Er is een vrij eenvoudige oplossing voor deze problemen, maar eerst moeten we een configuratie-editor te installeren.

Voor de verandering, zullen we de GUI-gebaseerde Ubuntu Software Center te gebruiken. Open het en zoek naar “dconf”.

Je zult zien “dconf Editor” komen. Klik op de knop om het te installeren, dan voert u uw wachtwoord bij de prompt.

Vervolgens sloeg de Alt + F2 toetsencombinatie. Je zult een prompt zien te komen tot een opdracht in te voeren, dus typ

dconf-editor

Druk op Enter om de dconf configuratie-editor te starten.

In de linker navigatiestructuur navigeert hier

desktop> eenheid> panel

(Klik op de afbeelding hierboven om een ​​grotere versie te zien.)

Je kunt zien dat er een item met de naam “systray-whitelist”. De standaard waarden zijn

‘JavaEmbeddedFrame’, ‘Mumble’, ‘Wine’, ‘Skype’, ‘hp-systray’, ‘scp-dbus-dienst’

Het is een mooi slank lijst tussen de haakjes, en de meeste van de meer nuttige apps zijn niet vermeld. U kunt deze lijst uit te breiden door het toevoegen van een komma, een spatie, dan is de naam van de app in enkele aanhalingstekens. Hier is een voorbeeld

‘JavaEmbeddedFrame’, ‘Mumble’, ‘Wine’, ‘Skype’, ‘hp-systray’, ‘scp-dbus-dienst’, ‘shutter’, ‘easycrypt’

Om alle systeemvak iconen toe te staan, vervang gewoon het hele string met ‘all’ (in de enkele aanhalingstekens).

Om deze instellingen te activeren, log uit en weer in te loggen.

Als u dit niet kunt u zich weer open dconf-editor wilt, ga dan terug naar de juiste ingang, en klik op de “Set to Default” knop in de rechterbenedenhoek.

Unity is nog niet ongelooflijk gepolijst, iets dat zeker veranderen in de komende Ubuntu releases. Kleine fixes als deze helpen maken het meer geschikt voor gebruik in de tussentijd.

Eenheid van de Liefde? Haat het? Alsof het de esthetiek, maar een hekel hoe het onvolledig is? Deel uw gedachten in de commentaren, evenals alle andere fixes u zou kunnen hebben!

Ik gebruik Ubuntu voor een tijdje. Het kostte me een week om te wennen aan Unity maar op dit punt ben ik heel efficiënt mee te werken en zou niet terug naar Gnome te gaan. Natuurlijk 11.11 zal beter zijn, maar ik hou van wat ik werk met.

De verandering voor mij is te vertrouwen op de Unity balk aan de linkerkant en naar andere programma’s starten door het raken van de (Windows) key Ubuntu en typen in een paar letters voor het programma Ik ben op zoek naar. Ik gebruikte om te werken als die met Gnome-do en vinden het erg snel.

Al met al, ik hou van de veranderingen.

iemand anders hebben dit probleem om dit te doen; https:? //bugs.launchpad.net/unity/+bug/761409

Ook ik eigenlijk liever Unity naar Gnome nu heb ik het tweeked. Ik heb eenheid bar gezet op automatisch verbergen, maakte Icons kleiner en “ClassicMenu Indicator 0,04” om de bovenste balk toegevoegd.

Ik van Ubuntu 10,10-11,04, en tot nu toe ik hou van de Eenheid. In eerste instantie is een beetje verwarrend, maar in minder dan ik week kreeg ik gebruiken om het. Eenheid is zeer goede presentatie verstandig, maar zoals is vermeld in het artikel het zou beter zijn (dat zal gebeuren). de makkelijkste manier om te bewegen is om een ​​snelkoppeling voor Gnome-do te creëren en om de meest gebruikte apps pin op de zijbalk, andersom de eenheid uitstraling te krijgen is om het paneel functie die de oude paneel deze applicatie is verborgen brengt te openen; maar het gebruik van Ubuntu Tweak je kon ter beschikking te stellen en te gebruiken in plaats van het paneel Unity. By the way goed artikel!

Een groepering van eieren, worden ze geproduceerd door vogels, amfibieën of reptielen, staat bekend als een clutch.