hoe u afbeeldingen verkleinen in batches met behulp van voorvertoning in os x

OS X Preview is de kleine image viewer dat blijft geven. Voorvertoning is zo feature-rijk, dat er meestal weinig reden om een ​​andere image viewer te installeren. Het kan zelfs het formaat van een grote partij beelden tegelijk.

Het formaat in batches maakt korte metten met wat normaal gesproken een vervelend en tijdrovend proces zou zijn, ervan uitgaande dat je het formaat van al uw afbeeldingen om dezelfde afmetingen.

Om een ​​batch resize, kunt u ofwel geopend Voorbeeld in het Dock en File uitvoeren> Open uw foto’s …

… Of, kunt u een bos van beelden in de Finder te selecteren, klik met de rechtermuisknop op hen, en kies Openen met> Preview.

Al uw foto’s moeten openen in zijbalk links Voorvertoning.

Nu, zou je door elke afbeelding, klikt u op het menu “Extra” en selecteer “Image Size” om ze te vergroten of verkleinen op een rijtje. Maar we hebben een betere manier. Selecteer eerst alle beelden door te klikken op het menu “Edit” en vervolgens op “Alles selecteren”, of met behulp van de toetsencombinatie Command + A.

Nu zul je zien dat alle beelden worden gemarkeerd, wat betekent dat ze zijn geselecteerd.

Nu, klikt u op het menu “Extra” en selecteer “Adjust Size …”.

Aangezien onze beelden worden verschillende groottes, zal de breedte en hoogte waarden vertellen ons dat ze hebben “Meerdere waarden ‘, maar we weten dat onze breedte moet zijn 325 pixels voor hen allen. Dus gaan we dit nummer en klik vervolgens op “OK”.

We zijn nog niet klaar, echter. Om te zorgen dat deze waarden houden, moeten we onze beelden op te slaan. Nogmaals, we hebben niet aan ieder afzonderlijk op te slaan. Omdat al onze afbeeldingen zijn geselecteerd, kunnen we doorgaan en klik op het menu “Bestand” en kies “Opslaan”, of gebruik de sneltoets Ctrl + S.

Eenmaal opgeslagen, zult u merken dat de “Bewerkt” notatie in de titelbalk zal verdwijnen.

U kunt deze truc gebruiken met andere wijzigingen die u in meerdere afbeeldingen in Voorvertoning, zodat u kunt draaien, past de kleur, en nog veel meer. Maar voor ons, vergroten of verkleinen is geen bar de meest nuttige optie voor onze doeleinden. Ongetwijfeld zal dit een big time saver voor veel mensen die een Mac en het Preview app te gebruiken.

De meest voorkomende recept fles kleur is oranje, de kleur is precies de juiste tint aan het licht te voorkomen dat schade aan lichtgevoelige medicatie, terwijl voldoende zichtbaar licht in de container om de inhoud te verlichten.