hoe te schermen in android 5.0 pin voor meer veiligheid en privacy

Android 5.0 Lollipop is nog steeds druppelen om Android-gebruikers, maar we hebben al een stroom van geweldige nieuwe functies die we willen praten over gevonden. Pinning een scherm is handige kleine beveiligingsfunctie waarmee u uw apparaat in een veredelde kiosk-modus, zodat de gebruiker slechts één app kan gebruiken.

Als je ooit een tablet in plaats van een gedrukt menu in een restaurant hebt gebruikt, je weet hoe dit werkt. U kunt alleen gebruik maken van de app-menu en kan het scherm niet bloot of open iets anders. Het leuke van het scherm vastzetten is dat je alles kunt pinnen, dus als je wilde, bijvoorbeeld, met de hand de telefoon uit om uw kind, zodat ze een cartoon op Netflix kunnen kijken, zouden ze niet in staat zijn om toegang te krijgen tot iets anders.

U kunt op het scherm vastzetten in de beveiligingsinstellingen Lollipop’s. Om daar te komen, veegt u van de top naar de meldingen te openen en tik vervolgens op de grijze balk met de datum en tijd. Je zult nu in staat zijn om te profiteren van de “Settings” tandwielpictogram tussen de accu en de gebruiker iconen.

In de instellingen, tikt u op de “Security” label om de beveiligingsinstellingen te openen en scroll naar beneden om de Advanced kop en tik op “Scherm vastzetten.”

Op het scherm pinning scherm, wilt u de schuifknop in de rechterbovenhoek tikken op het scherm vastzetten in te schakelen. Neem de tijd om te lezen over hoe het scherm vastzetten werkt, als je wilt.

Het idee is nu om de app (scherm) die u wilt pin openen, en tik op de knop Overzicht (de vierkante navigatieknop langs de onderkant. Met overzicht geopend, sleept u de huidige app totdat u het groene pen pictogram in de rechterbenedenhoek. We hebben het in het rood omcirkeld voor u in de onderstaande screenshot.

Als u op dat pictogram tikt, wordt er een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd of u wilt vastzetten gebruiken. Met het oog op uw scherm los te maken, houdt u de “Back” en “Overzicht” toetsen op hetzelfde moment.

Let op, als je een scherm te sluiten, zoals een pincode of een patroon, dan kunt u het vakje naast “vragen om [UNLOCK] voordat het scherm losmaakt” en wanneer u wilt naar het scherm los te maken, moet u eerst het toestel te ontgrendelen controleren om opnieuw te gebruiken.

Je moet zeker altijd uw apparaat beveiligd met een slot, en als je gaat naar uw telefoon of tablet hand uit om uw kinderen of een vriend, dan is het een geweldig idee om pin een scherm te beschermen tegen het uitschakelen met uw slot.

Als u Lollipop op uw apparaat hebt geïnstalleerd, heb je geprobeerd het scherm nog pinning, en heb je het nuttig vinden? We zijn geïnteresseerd om te weten wat u vindt van de nieuwe Android, dus aarzel niet om ons te laten weten in het discussieforum.

Douglas Adams ooit gooide een Doctor Who geïnspireerde scenario genaamd “Doctor Who en de Krikkitmen”. De afgewezen script ging op de derde roman van de Hitchhiker’s Guide geworden om de Galaxy-serie: Het leven, het universum en alles.