hoe te organiseren en snelkoppelingen toe te voegen aan de lijst met alle apps op Windows 10

Windows 10’s All Apps lijst functies een beetje anders dan de lijst Alle programma’s in Windows 7. Je kunt niet zomaar drag-and-drop snelkoppelingen of klik met de rechtermuisknop op Alle programma’s en selecteer Verkennen meer.

Gebruik deze truc om uw eigen aangepaste snelkoppelingen bestaande snelkoppelingen toevoegen aan het menu of te verwijderen. Zo zou je het schoonmaken van de menu door onnodige mappen verwijderen of het organiseren van uw desktop apps in mappen.

Te wijzigen, te organiseren, of herschikken een bestaande app snelkoppeling, opent u de All Apps lijst, zoekt de app snelkoppeling, klik met de rechtermuisknop en kies “Open file location”.

Let op dat je dit niet kan doen om een ​​”universele app” uit de Store. Je moet klik met de rechtermuisknop en kies Verwijderen om de snelkoppeling te verwijderen – dit zal ook de hele app te verwijderen. Als u wilt dat de snelkoppelingen naar apps die deel uitmaken van de standaard Windows 10-systeem te verwijderen, moet u deze truc te gebruiken om vooraf geïnstalleerde apps te verwijderen.

U moet met de rechtermuisknop op een snelkoppeling naar een desktop applicatie. Je kunt niet eens met de rechtermuisknop op een map in de lijst ‘Alle apps – je moet de rechtermuisknop op een desktop-app snelkoppeling zelf.

U ziet een File Explorer-venster weergegeven met de geselecteerde snelkoppeling. Wijzigingen aanbrengen van hier en ze zullen automatisch worden opgepikt door de lijst Alle apps.

Bijvoorbeeld, je zou kunnen

We zouden willen deze bijzondere snelkoppeling uit een map te verplaatsen. In de eerste plaats zouden we klik met de rechtermuisknop en kies Knippen of druk op Ctrl + X. Vervolgens klikken we op de pijl naast het adres vak “Go Up”.

Je eindigt in de map op het hoogste niveau en je kunt de snelkoppeling hier te plakken met Ctrl + V. Het zal dan verschijnen in de top-level Alle apps lijst. Je kon verwijder vervolgens de oorspronkelijke map als het geen snelkoppelingen achtergelaten in het, hoewel de ‘Alle apps lijst lege mappen altijd hoe dan ook zal verbergen.

Herhaal dit proces alles wat je graag verder schoonmaken van uw Alle apps lijst, het verplaatsen van toepassing snelkoppelingen van onnodige mappen naar de hoofdlijst.

(Als een snelkoppeling niet wordt weergegeven in deze map, ga dan naar de lijst Alle apps, klik met de rechtermuisknop en kies “Open file location.” Windows slaat deze sneltoetsen in twee afzonderlijke mappen.)

Je zou ook kunnen regelen van de snelkoppelingen in mappen. Bijvoorbeeld, kon u een map “Games” te maken en te verplaatsen al uw spel snelkoppelingen vanuit hun individuele mappen naar daar. Ze zouden allemaal worden weergegeven onder de map Spelen in Alle apps, waardoor voor eenvoudiger bladeren door de rest van uw lijst met apps.

Het toevoegen van je eigen desktop applicatie snelkoppelingen naar de lijst Alle Apps is eenvoudig, ook. Je hoeft alleen maar om hen naar de juiste map toe te voegen op uw systeem. Dit zijn dezelfde mappen die verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op snelkoppelingen en selecteer “Open file location”.

U kunt ze openen door copy-plakken de onderstaande adressen in een File Explorer-venster, het vak Zoeken in het menu Start, of een dialoogvenster Uitvoeren. Je kunt niet zomaar doorbladeren er normaal gesproken zonder verborgen bestanden zichtbaar zijn, omdat deze mappen zijn standaard verborgen.

Start menu snelkoppelingen voor uw gebruikersaccount

% AppData% \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Programs

Start menu snelkoppelingen voor alle gebruikers

C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Programs

Maak snelkoppelingen je hier wilt. Zo kunt u met de rechtermuisknop op an.exe bestand elders op uw systeem, selecteer Kopiëren, toegang tot deze snelkoppeling en klik met de rechtermuisknop en kies ‘Snelkoppeling plakken. “De naam van de snelkoppeling om het even wat u wilt en het zal verschijnen in het menu Start .

Dit is bijzonder nuttig voor draagbare toepassingen en vergelijkbare toepassingen die niet automatisch snelkoppelingen installeert.

Hoewel je kon eigenlijk bestanden rechtstreeks in het Start Menu mappen op de Windows 7-paste.exe kopiëren en eerder en ze in het menu Start zou verschijnen, kunt u dit niet op Windows 10. Als u an.exe bestand direct op zijn plaats één van deze mappen, zal Windows negeren en het niet weergegeven in het menu Start. In plaats daarvan moet u the.exe bestand elders te plaatsen en maak vervolgens een snelkoppeling naar het in een van deze mappen. Windows zal alleen snelkoppelingen in de lijst ‘Alle apps te tonen.

menu Start Windows 10’s werkt anders onder de motorkap. Het is eigenlijk beheerd door een systeem dienst die de bovenstaande mappen scant op veranderingen en geeft een ‘Alle apps lijst op basis van hen. In de praktijk werkt op vergelijkbare wijze.

Ars Technica vonden dat de oorspronkelijke versie van Windows 10 alleen aankon 500 inzendingen in deze snelkoppeling database voordat het breekt en stopt het tonen nieuwe snelkoppelingen, dus niet te veel toe te voegen! Microsoft zal hopelijk fix deze lage limiet in een toekomstige update voor Windows 10.

Zucht – laat het aan Microsoft om dit te verknallen. Slepen en neerzetten is een intuïtieve oplossing die zou kunnen worden (met geduld) geleerd om zowat iedereen. Stel je voor het reciteren van de draaiingen en uitzonderingen die in dit artikel aan de figuratieve grootmoeder. Ongetwijfeld derden voorzieningen zullen in de functionaliteit gat in de tijd te vullen. Kijkend naar uw Stardock …

Als u in het meest noord-westelijke punt van de staat Texas te leven, dichter bij de hoofdsteden van de zes “rond” staten (New Mexico, Colorado, Wyoming, Nebraska, Kansas en Oklahoma) dan bent u de voor u bent hoofdstad van uw eigen staat.