hoe te installeren en te gebruiken bookmarklets in microsoft rand

Microsoft Edge heeft nog geen browser-extensies, maar het kan bookmarklets gebruiken. Bookmarklets werken prima in Edge, en ze make-up voor het ontbreken van browser-extensies. Je moet gewoon moet ze eerst handmatig installeren.

Update: Dit werkt niet meer zo van de Windows 10 november Update, maar u kunt deze derde tool gebruiken om bookmarklets toe te voegen aan Edge bookmark database.

Bookmarklets zijn kleine stukjes JavaScript-code opgeslagen in een bladwijzer of favoriet. Klik op de bookmarklet en de code zal draaien op de huidige pagina, zodat u een pagina aan Pocket opslaan, delen van een pagina op Twitter of Facebook, of zelfs te integreren LastPass password manager met Edge. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van wat u kunt doen met bookmarklets.

Bookmarklets worden gewoonlijk toegevoegd in een aantal verschillende manieren, die geen van alle in Microsoft Edge. Ze zijn vaak gewoon toegevoegd door ze van een webpagina aan de werkbalk Favorieten te slepen en ze daar. Echter, Edge dit niet toelaat.

Een bookmarklet kan ook worden toegevoegd door met de rechtermuisknop te klikken op een link en het selecteren van “Favorieten”, maar Edge deze optie niet in zijn context menu. Tot slot kunt u een bookmarklet toevoegen door het toevoegen van een normale website toe aan je favorieten, en vervolgens bewerken en het veranderen van het adres moet JavaScript-code bevatten. Echter, Edge niet mogelijk om het adres van een favoriet bewerken.

Het is eigenlijk onmogelijk om een ​​bookmarklet toevoegen vanuit Edge interface. Echter, kunt u een bookmarklet in een paar klikken hoe dan ook toe te voegen – je moet gewoon een File Explorer-venster te gebruiken en uw favoriete bestanden rechtstreeks te wijzigen. Maak je geen zorgen, dit is niet zo moeilijk als het klinkt.

Microsoft heeft gezegd dat het zal Edge vaker dan ze deden Internet Explorer te updaten, dus hopelijk zal dit gemakkelijker in de toekomst.

We zullen de Pocket bookmarklet te gebruiken als een voorbeeld. In de eerste plaats willen we de pagina met de bookmarklet en favoriet die pagina zelf te bezoeken. Klik of tik op het pictogram ster op de adresbalk en de naam van de bookmarklet wat je wilt om het te noemen. Sla het op waar u maar wilt. Voor eenvoudige toegang, wilt u misschien om het op de werkbalk Favorieten te zetten.

U kunt uw favoriete absoluut een pagina om te beginnen. Echter, als we favoriet een pagina op de website van Pocket’s, de daaruit voortvloeiende bookmarklet zal Pocket’s favicon of site pictogram te hebben. Als je het creëren van een LastPass, Twitter of Facebook bookmarklet, zou je waarschijnlijk willen een favoriet uit LastPass, Twitter, Facebook of website te creëren om te beginnen.

We moeten nu Microsoft Edge Favorieten-bestanden, die het verbergt diep in het bestandssysteem te vinden. Open een Verkenner-venster, klikt u op het tabblad Beeld op het lint, en zorgen voor de “verborgen items” vakje aangevinkt.

Vervolgens gaat u naar de volgende directory

C: \ Users \ YOURNAME \ AppData \ Local \ Packages \ Microsoft.MicrosoftEdge_RANDOM \ AC \ MicrosoftEdge \ User \ Default \ Favorieten \ Koppelingen

YOURNAME is de naam van uw Windows-gebruikersaccount, en willekeurige is een willekeurige reeks cijfers en letters.

U vindt de favoriet die u zojuist hebt gemaakt, evenals alle andere favorieten die u in Microsoft Edge te zien.

Als u van plan over het toevoegen van meer bookmarklets in de toekomst, wil je misschien deze map toe te voegen aan uw lijst met Quick Access favorieten, zodat u snel terug om het in de toekomst te krijgen.

Ga vervolgens terug naar Microsoft Edge en vind de JavaScript-code van de bookmarklet die u wilt gebruiken. Bijvoorbeeld, op de Pocket webpagina we hierboven gelinkt, zou je met de rechtermuisknop op de “+ Pocket” knop en selecteer “Copy link” naar de JavaScript-code te kopiëren naar het klembord. Als de pagina net bevat een bookmarklet in de vorm van tekst, selecteert u het adres dat begint met “javascript:” en kopieer het.

Ga terug naar de Verkenner-venster Bestand, zoek de favoriet die u eerder hebt gemaakt, klik met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen.

Wis de inhoud van het URL-vak, en klik met de rechtermuisknop in het vak en selecteer Plakken. Dit vervangt de URL met de gewenste bookmarklet van JavaScript-code.

Het moet mogelijk zijn om de bookmarklet hernoemen van hier, maar Microsoft Edge was in de war toen we probeerden. Probeer niet om de bookmarklet hernoemen van hier.

Klik op OK om wijzigingen op te slaan.

Vervolgens sluit Microsoft Edge en open het programma opnieuw. De bookmarklet moet nu functioneel zijn.

Herhaal dit proces om meer bookmarklets toe te voegen.

Er zijn twee manieren waarop u de bookmarklet gebruiken. Om het altijd op het scherm, zodat u kunt klikken of tik het, open het menu’s Edge, selecteer Instellingen en schakel ‘Toon de favorieten bar “optie.

Je kunt ook gewoon open de normale paneel, zoekt u de bookmarklet in je favorieten, en klik of tik erop om het uit te voeren op de huidige pagina.

Dit zal minder noodzakelijk worden wanneer Edge ondersteunt browser-extensies, maar sommige mensen zullen altijd de voorkeur bookmarklets omdat ze lichter. Niets draait op de achtergrond wanneer u een bookmarklet te gebruiken, in tegenstelling tot een browser extensie. De bookmarklet doet alleen iets als je erop klikt, en het werkt alleen op de huidige pagina.

NICE !! Ik ben erg gefrustreerd toen ik me realiseerde dat in aanvulling op het niet hebben extensions, ik kon niet bookmarklets toe te voegen of … Hebben deze jongens willen Edge te mislukken of wat? Het feit dat de bookmarklet behoudt de favicon is een mooie plus. Bedankt voor de info!

Ik heb een vraag, hoewel

Je bent ons te vertellen om te navigeren naar C: \ Users \ YOURNAME \ AppData \ Local \ Packages \ … De lezer moet de lijn aan te passen aan zijn username.Is er een reden die u niet gebruikt voegt u de% localappdata% \ pakketten \ … variabele? Dat lijkt meer rechttoe rechtaan.

Nogmaals bedankt en excuus mijn slechte Engels.

Installeerde ik Win10 en speelde rond met Edge voor ongeveer een week. Uiteindelijk heb ik besloten om te wachten en blijven om Chrome te gebruiken als mijn go-to browser. Terwijl de bookmarklets lastig zijn mijn grootste probleem was de favorieten. Edge heeft niet eens een Bookmarks Manager! Ik denk dat het een ernstige vergissing.

Sorteren of bladwijzers te organiseren in Edge je moet slepen en neerzetten waar je ze wilt hebben. Er is geen soort mogelijkheden. Er is geen bladwijzermap management. Als u veel bookmarks het is vrij primitief – zelfs niet zo goed als IE.

Zodra ze dit eindelijk op te lossen Ik denk Edge kan een handig hulpmiddel zijn.

Ondanks hun associatie met Chinees eten, was de ‘moderne’ fortune cookie gemaakt door een Japans-Amerikaanse in de jaren 1890 om te dienen in het Japanse Tea Garden in het Golden Gate Park in San Francisco.