hoe te eindigen en prioriteren van processen om uw Windows-pc soepeler te maken

Wat doet elke geek doen wanneer hun computer begint langzaam te lopen of geef ze problemen? Ze openen de task manager en kijk naar de lopende processen. Deze gids zal je leren wat te zoeken en hoe te prioriteren actieve processen op uw computer soepeler te maken.

De task manager is ingebouwd in Windows zal volstaan ​​voor de meeste doeleinden, en is gemakkelijk te bereiken in de vertrouwde Ctrl + Alt + Del menu. Geeks die vaak hun toevlucht nemen tot de task manager voor het oplossen van problemen kan worden vertrouwd met de eenvoudiger snelkoppeling zijn: Ctrl + Shift + Esc. Als er niets anders, dan kunt u altijd met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer starten.

De task manager in Windows 8

De task manager in Windows 7

De screenshots kan boven een beetje misleidend zijn, want op het eerste gezicht lijkt het erop dat de task manager in Windows 7 is meer nuttig en informatief. Integendeel, Microsoft opnieuw gekeken naar de eerder klassieke task manager en verpakt met meer functies voor prioritering en het oplossen van problemen nog gemakkelijker te maken in Windows 8.

De allereerste scherm – het scherm “Minder informatie” – zoals in de Windows 8 screenshot, is alles wat je nodig hebt wanneer een programma begint te hangen en weigert af te sluiten. Ook het tabblad Toepassingen in de Windows 7 task manager is alles wat je zou willen doen, een lastige programma te beëindigen. Markeer gewoon de problematische toepassing, en druk op Taak beëindigen.

Als u gebruik maakt van Windows 7, raden wij Microsoft’s Process Explorer om een ​​vergelijkbaar niveau van controle over lopende processen, zoals Windows 8 biedt. We hebben eerder geschreven een gids over Process Explorer als u besluit om deze route te gaan en zou graag wat meer details over.

Nu weet je hoe je de tools die je nodig hebt om een ​​lopend proces te doden, en we zijn gegaan over de meest voorkomende / fundamentele manier van het beëindigen van een applicatie. Echter, soms kan je een heel vervelende applicatie die weigert te sluiten, zelfs nadat u herhaaldelijk hebben gespamd de “Einde taak ‘knop te hebben.

Er zijn een paar manieren om een ​​stap verder te gaan in een poging om deze overlast te sluiten. In Windows 8, kunt u proberen te klikken op “meer informatie”, die je naar het tabblad Processen moeten brengen. Dit geeft je een veel meer gedetailleerde weergave van elk lopend proces te geven, met inbegrip van degenen die op de achtergrond draaien (soms de problematische proces dat is achtergebleven uw systeem wordt niet weergegeven onder de categorie ‘Apps’).

In het tabblad Processen, probeer dan het benadrukken van de verdachte app / proces en het raken End taak. Nog makkelijker, kunt u met de rechtermuisknop op te klikken en druk op End taak.

De stappen zijn in principe hetzelfde voor Windows 7

Beëindigen van een Process Tree

In de screenshot hierboven, zie je de optie “Proces beëindigen Tree” recht onder “Proces beëindigen.” Hierdoor zal niet alleen de geselecteerde proces te doden, maar alle processen die direct of indirect werden gestart zijn door dat proces. Dit is meestal niet een handige functie, maar vind je jezelf toevlucht te nemen tot het onder bepaalde extreme omstandigheden.

De optie “Proces beëindigen Tree” kan worden gevonden in de Windows 8 Taakbeheer op het tabblad Details, waar u een ruwe lijst van draaiende processen, vergelijkbaar met het tabblad Processen op Windows 7 task manager zal zien.

de prioriteit instellen op een proces is niet iets dat de meeste geeks moeten heel vaak doen. Het veranderen van de prioriteit van actieve processen is vooral handig wanneer de bronnen van uw computer wordt al maxed out, en u wilt handmatig selecteren welke processen u wilt dat uw computer om meer aandacht te geven.

Toezicht op de prestaties van uw pc

In de onderstaande screenshot kunt u zien dat de CPU-gebruik van de computer wordt maxed out, kantelen van de schaal op 99%. Als gevolg daarvan, het openen van nieuwe applicaties of gewoon proberen om de computer in het algemeen gebruik kan ongelooflijk traag zijn. Een moment als dit zou perfect te beëindigen of te prioriteren processen.

Bitcoin mijnbouw, Folding @ home, Prime95, en andere soortgelijke toepassingen kunnen maximum uit uw CPU-gebruik, maar profiteer van proces prioriteren, zodat de eindgebruiker (je) geen verandering in de prestaties van hun computer te merken.

Om de prioritering van een taak op Windows 8 te veranderen, moet je op het tabblad Details en met de rechtermuisknop op een van de lopende processen. Dezelfde instructies voor Windows 7, maar je moet op het tabblad Processen.

Net onder de optie “Set prioriteit” in het bovenstaande screenshot, kunt u een andere naam “Set affiniteit.” Met die optie te zien, kunt u bepalen welke kern (s) van de processor worden gebruikt voor het geselecteerde proces.

Voor de meeste doeleinden, het instellen van de prioriteit zou de go-to optie, maar het is leuk om te weten over de optie affiniteit en hebben het in uw gereedschap riem.

We hebben u laten zien, in detail, hoe te eindigen en prioriteren processen. Als een geek, het is leuk om te experimenteren met dit soort dingen, maar u kunt nog steeds moeite om erachter te komen hoe een van deze van pas zou komen in een echte scenario.

Toezicht op de prestaties van uw computer is iets dat je veel moet doen. Het tabblad prestaties op Windows 7 en 8 biedt veel inzicht in hoe de bronnen van uw computer worden toegewezen. Het bijhouden van deze informatie zal u helpen beslissingen, zoals het al dan niet een geheugen upgrade kan nodig zijn te maken (als je altijd zien uw geheugen gebruik boven de 80% of zo, kan het een goed idee om uit te breiden).

Wanneer een programma hangt voor meer dan een paar seconden, moet je het te doden (als u niet-opgeslagen wijzigingen, kunt u willen proberen en “wait it out”). Dit is essentieel om dat te weten dat je onnodig energieverbruik cycli of verspilde CPU-tijd te voorkomen op een applicatie die weigert te sluiten.

Een van de processen die de meeste hangt is Windows Verkenner. Microsoft moet dit probleem hebben erkend, omdat zij onder meer de mogelijkheid om het proces in Windows 8 de task manager opnieuw op te starten. Het merendeel van de tijd dat je jezelf omhoog te trekken van de task manager, zal het waarschijnlijk voor.

Als u Windows 7, probeer deze gids voor het herstarten van Verkenner.

Ten slotte, het veranderen van de prioriteit van actieve processen is iets om in gedachten te houden wanneer Windows niet fysieke bronnen van uw computer is de verdeling in de manier waarop je wilt. Zo kan het een veel CPU besteden aan het uitvoeren van de achtergrond apps die u niet gebruikt op het moment, maar wil nog geen sluiten, ondertussen u moeite om een ​​laggy video spel te spelen omdat uw pc is verstikking op de toepassingen je bent nu niet gebruiken.

Deze situaties kunnen niet aan de orde, dat vaak (nogmaals, het is Windows we het over), maar in ieder geval je bent dus voorbereid op wanneer ze dat doen.

Maar een geek zou je zeggen, het is niet Microsoft’s Process Explorer is het? Het maakt deel uit van de legendarische Sysinternals Suite ontwikkeld door redders elke geek’s: Mark Russinovich en Bryce Cogswell. Alle Een pluim voor Sysinternals! – Iedereen begroet de mooiste suite van tools die ik boven alle anderen gekoesterde! Opdat wij niet vergeten, heb ik voor een, staan ​​om ze te groeten!

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een verschil in prestaties merkten na de prioriteit van een proces handmatig veranderen.

Detroit is de enige Amerikaanse stad onder een miljoen burgers te zijn gedaald na het breken van die bevolking barrière; piek bevolking van de stad was 1,85 miljoen burgers in 1950 en slechts ~ 680.000 vanaf 2014.