hoe te bevrijden meer dan 10GB schijfruimte na het installeren van Windows 10’s verjaardag-update

Heb je net de Anniversary update te installeren? Als dat zo is, er is meer dan 10 GB aan gegevens verspilling van ruimte op uw harde schijf. Op een laptop of tablet met een beperkte hoeveelheid opslagruimte, kan deze vul je het apparaat nogal wat.

Als u een computer met een grote hoeveelheid beschikbare opslagruimte, zou je niet eens merken deze nutteloze data. Het zal blijven hangen gedurende 10 dagen tot Windows reinigt automatisch. Maar, als je ingedrukt bent naar ruimte, wil je het schoon te maken zo snel mogelijk.

Upgrading tussen ‘bouwt’ van Windows 10-like van Windows 10 de november-update naar Windows 10’s Anniversary Update wordt hetzelfde behandeld als een upgrade naar een geheel nieuw Windows-besturingssysteem.

Wanneer u een upgrade naar een nieuwe “build”, Windows creëert een Windows.old map die de systeembestanden bevat van uw “oude” Windows-installatie. Hiermee kunt u “terug” naar de vorige build van Windows 10 als je een probleem met de nieuwbouw.

Echter, deze folder gebruikt meer dan 10 GB aan ruimte op je harde schijf. Windows zal automatisch verwijderen na 10 dagen, maar u kunt verwijderen het eerder om onmiddellijk vrij te maken van de ruimte.

Waarschuwing: u mag dit alleen doen als uw pc lijkt goed te werken. Als u een probleem met de nieuwe versie van Windows 10 op uw hardware hebt, zult u niet in staat zijn om “terug te keren” naar de vorige build zonder volledig opnieuw installeren van Windows nadat u veeg deze bestanden.

U kunt teruggaan naar de laatste build van Windows 10 u door naar Instellingen> Bijwerken & Beveiliging> Herstel en met behulp van de “Get Started” knop onder had geïnstalleerd “Ga terug naar een eerder build”. Deze knop is alleen aanwezig als de bestanden zijn nog steeds beschikbaar op uw computer.

Als alles lijkt goed te werken na een paar dagen, kunt u doorgaan en verwijder deze bestanden. U hoeft niet naar de map Windows.old te verwijderen met de hand, en je moet niet. In plaats daarvan moet je de Disk Cleanup tool, die zal opruimen dingen voor u te gebruiken.

Om het te starten, opent u het menu Start, zoeken naar “Disk Cleanup”, en druk op Enter.

In de Cleanup venster Schijf, klik op de “Clean Up System Files” knop.

Controleer de “Vorige Windows-installatie (s)” optie in de lijst. U kunt ook andere typen bestanden die u wilt verwijderen van uw harde schijf om hier ruimte vrij te maken.

Klik op “OK” als je eenmaal hebt gekozen wat u wilt verwijderen. Schijfopruiming zal de eerdere Windows-installatie-bestanden te verwijderen en vrij te maken van de ruimte op uw harde schijf.

Als u nodig hebt om terug te gaan naar een vorige build van Windows 10 na het verwijderen van deze bestanden, moet u Windows 10 opnieuw te installeren vanaf de installatie media met een oudere build.

Ik zou voorzichtig zijn met het verwijderen van deze bestanden. Ik ben 3 voor 3 op de keerzijde voor de upgrade. Zijn merken systeem pauzes op drie systemen die ik heb bijgewerkt – systeem logs tonen veel schijf niet reageert, pogingen, etc. Gemeenschappelijke factor wordt met behulp van de Microsoft standaard IDE / AHCI drivers voor Intel chipsets en SSD’s. Ik was weinig schijfruimte zodat schrapte install / terugdraaien bestanden voordat ik het probleem opgemerkt. Op één systeem, merkte het rijden was op een oude firmware-versie, dus probeerde het bijwerken van dat – moet een pauze hebben gehad / opnieuw proberen, omdat het de aandrijving geroosterd. De andere twee systemen – kan geen nieuwere Intel opslag drivers op de verkoper of Intel of MS site te vinden. Zal proberen van AHCI modus via regedit / BIOS-instellingen wijzigen om over te schakelen naar IDE modus en zien of dat werkt (voor nu).

Opvallend, verschijnt dit menu-item alleen als de Clean programma wordt gestart als beheerder. Voordat daadwerkelijk verwijderen, geef ik de voorkeur aan veilig het op een ander station (bijv. Een private cloud), maar je kunt tegenkomen die map is mislukt als gevolg van toegang tot weigeringen. In mijn geval, deze map duurt 25 GB (!) Waarschijnlijk te wijten aan Visual Studio en SQL Server.

Teddy Roosevelt noemde het Witte Huis als zodanig in 1901, voorafgaand aan de Roosevelt, was de residentie van de president officieel aangeduid als de Executive Mansion.