hoe slecht de witbalans vast te stellen in uw foto’s met postverwerking

Vorige week vertelden we je alles over camera witbalans en hoe kleur kwesties recht in de camera te bevestigen. Maar hoe zit het met de foto’s die u al hebt genomen die een beetje hulp nodig? Lees verder zoals we laten zien hoe je kleur problemen in bestaande foto’s vast te stellen.

Verscheidene lezers contact met ons nadat we de witbalans uitlegger met een eenvoudig verzoek gepubliceerd: om te laten zien hoe ze hun bestaande foto’s vast te stellen met de witbalans problemen.

Terwijl de beste praktijk is om de aanpassingen te maken in de camera zelf post-processing werk later op te slaan, we volledig begrijpen hoe gemakkelijk het is om te eindigen met foto’s die een slechte witbalans te hebben. Zelfs als je goed alles op uw camera hebt ingesteld, zult u nog steeds eindigen met foto’s nu en dan is dat een goede bewerking nodig hebben.

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je het nemen van foto’s bij een familie-evenement met een aanvullende flitser op uw camera, en in een van de foto’s die de flitser wordt nog steeds fietsen (dus de kleurbalans is uitgeschakeld, want je zet de witbalans aanpassen aan de blauwige overeenkomen licht van de flitser, niet de roodachtige licht van de gloeilampen in de kamer). Als die foto vangt perfect oma lachen met haar nieuwe kleinzoon, het is zeker de moeite waard besparingen met een beetje bewerken.

Gelukkig, het corrigeren van kleur problemen in foto’s is over het algemeen vrij eenvoudig, niet-destructief, en niet een soort van ninja-level fotobewerking vaardigheden. Lees verder zoals we laten zien hoe.

Voor deze tutorial zul je een van twee dingen nodig hebt (of beide als u wilt om mee te volgen met de twee verschillende workflows).

Picasa is gratis foto organisator en eenvoudige foto-editor die door Google. Niet alleen is het gemakkelijk om elementaire correcties uit te voeren in Picasa, maar de functies voor het bewerken zijn non-destructief en je kunt ze achteruit op elk moment.

Voor zowel dit deel van de tutorial en de Photoshop deel van de tutorial gaan we de kleuren te verbeteren dezelfde foto die we in de camera witbalans handleiding, zodat u gemakkelijk kunt zien hoe post-processing witbalanscorrectie uitblinkt in vergelijking met in -camera witbalanscorrectie.

Bovenstaande afbeelding is geladen in Picasa. Aan de linkerkant van het beeld is de montage paneel. Klik op de tweede tab om naar de verlichting en kleuraanpassingen

Als je eenmaal in het tweede tabblad bewerken, kijk naar de onderkant van het paneel voor de “Color Temperature” schuif en de “Neutral Color Picker”.

U kunt de kleurtemperatuur slider handmatig aan te passen, maar we raden het opslaan van dat als een laatste stap als de andere stappen niet de gewenste resultaten opleveren. Een goede eerste stap zou het gebruik van de Neutral Color Picker zijn. Veel mensen gaan recht naar de kleine toverstaf icoon aan de rechterkant van de kleur picker (de kleine gele toverstokken in Picasa zijn de one-click fix knoppen), maar de neutrale Color Picker is een mooie mix tussen volledige automatisering en gebruiksvriendelijk gecontroleerde invoer.

Om de kleur picker gebruiken, klikt u op het pipet en zoek naar een deel van de foto die je kent heeft een witte of grijze neutrale kleur ruimte. In onze steekproef foto het is erg voor de hand, want we hadden een witte kaart op de foto inbegrepen, maar elke neutrale kleur zal volstaan ​​(een wit overhemd, grijze beton, een bewolkte hemel op de achtergrond, enz.)

Laten we op die witte kaart en zie hoe het past de kleur

Wees niet bang om meerdere punten te proeven in de neutrale kleur ruimte. Bij onze witte kaart, de kaart zelf had een klein beetje van schaduw over het oppervlak, waardoor delen van de witte kaart waren koeler in temperatuur dan andere gebieden. Afhankelijk van welke sectie we proefden, belandden we met een iets warmer of kouder kleuren.

Zoals het er nu, de foto hierboven heeft aanzienlijk beter kleurbalans dan voorheen. Het is niet perfect en een beetje aan de koele kant, maar voor een paar klikken van de muis in het bovenste gedeelte van onze witte kaart, het is pretty darn goed.

Op dit punt, zou veel mensen ervoor kiezen om het beeld op te warmen net een haar door het enigszins verschuiven van de kleurtemperatuur schuifregelaar naar rechts. In het algemeen gesproken, als je werkt met portretten, familiekiekjes, of andere foto’s met mensen, wil je iets fout aan de kant van warm witbalans, want het maakt mensen kijken gezonder (waar hij als een lichte of extreme blue-cast witbalans zorgt voor een ziekelijk look).

Photoshop is een radicaal meer geavanceerde (en proportioneel duurdere) applicatie die het mogelijk maakt voor een breder scala van wijzigingen en aanpassingen.

Laten we het openstellen van onze foto in Photoshop en demonstreren van de makkelijkste manier correct te kleuren, de Photoshop-equivalent van Picasa één-klik fix. Open de gewenste afbeelding, gaat u naar Afbeelding -> Auto Color

Als je verwacht Photoshop om het knock-out van het park gezien het feit dat het is vrij veel de gouden standaard van professionele fotobewerking, u zult niet teleurgesteld worden

In tegenstelling tot de basiskleur aanpassing van Picasa dat een kleine blauwe tint in de afbeelding links, automatische algoritmen van Photoshop vrijwel spijker recht uit de poort: Spawn’s kleur, de kleur van de witte kaart, en de kleur van het hout en planten ziet er allemaal heel true- to-leven. In feite is dit kleurenbeeld gecorrigeerd ziet er niet te onderscheiden van de werkelijke in-camera witbalanscorrectie we in onze vorige tutorial.

Dat gezegd hebbende, je hoeft niet altijd een beeld dat is zo’n geweldige kandidaat automatische correctie-deze afbeelding voor een grote strook van wit in het welke een mooie grote ruimte voor de auto-correctie-algoritme om te werken vanuit aanbiedt.

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt kleuraanpassing benaderen in Photoshop, maar net als de eenvoudigere equivalenten in Picasa, kunnen ze veel te onhandig zijn. Bijvoorbeeld, in Photoshop kunt u handmatig de kleurtint van de schaduwen, mid-levels, en hoogtepunten aan te passen, maar het is niet de meest efficiënte manier om de taak te benaderen en zeker niet het soort ding je zou willen een regulier werk te maken stromen uit.

Een veel eenvoudiger benadering aanpassing curven. Voor degenen onder u die zijn volgende samen met onze recente Photoshop tutorials, zult u zich herinneren dat we aanpassing curven gebruikt zwaar in onze handleiding: Hoe u uw zwart-witfoto’s met Adjustment Curves Enhance. In deze tutorial gaan we niet naar de curves voor artistieke / dramatische doeleinden te manipuleren, maar we gaan naar dezelfde basisinstrumenten gebruiken.

Klik met de rechtermuisknop op je afbeelding in het deelvenster Lagen en selecteer “Laag dupliceren”. Dit zal onze manier van werken laag zijn waar we de bochten aanpassingen. Met deze laag geselecteerd, gaat u naar Afbeelding -> Aanpassingen -> Curves, zoals te zien in de afbeelding hierboven.

Selecteer de witte pipet en kies vervolgens een punt op de foto om te dienen als de witte ankerpunt.

In tegenstelling tot onze zwart-wit tutorial zullen we het verlaten van de grijze en zwarte druppelaars alleen. U mag alleen gebruik maken van de grijze en zwarte druppelaars bij het corrigeren van uw imago als je een echte 50% grijs punt in de foto (zoals een 50% grijs referentiekaart) en / of een echte zwarte referentiepunt als een zeer diepe schaduw of een zwart object (bijvoorbeeld een zwarte referentiekaart). Met behulp van de zwarte pipet op iets anders dan een zwarte referentiepunt zal echt donkerder uw imago en het gebruik van de grijze dropper op iets anders dan een 50% grijs object zal uw kleuren behoorlijk zwaar scheef.

Terugkerend naar de afbeelding hierboven ziet u het beeld heeft een lichte blauwe cast aan het. Het is veel beter dan het was, maar het vereist nog steeds een beetje masseren. Zodra u uw witpunt met het Kanaal selectie ingesteld op RGB (standaard) hebt ingesteld, zoals we net gedaan, kunt u verder tweaken dingen door het selecteren van de afzonderlijke kanalen. Omdat we willen de blauwige-groene tint van de foto heeft te temmen, laten we beginnen bij het schakelen van de Channel selectie Blue en schuiven de zwarte pijl op de horizontale schuif iets naar rechts

Dit gaat een lange weg naar het corrigeren van de blauwe cast, maar we moeten nog steeds om hetzelfde te doen met het groene kanaal. Herhaal dit proces. Vergeet niet, hoef je niet om jezelf te beperken tot een strikt lineaire aanpassing. We gebruiken het Curves gereedschap, zodat u kunt klikken op die sterk schuine lijn in het rood, blauw of groen Channel en curve voorzichtig verder te tweaken de kleur.

Laten we eens kijken naar het nadat we de blauwe en groene kanalen hebt aangepast

Veel beter! U zult merken dat het lijkt bijna identiek aan de automatische correctie, behalve dat we iets hebben errored aan de kant van de opwarming van de afbeelding (zoals we eerder vermeld, als je mensen fotografeert en niet op zoek naar een perfecte 100% -true- levensechte kleuren correctie, een beetje aan de warme kant is de weg te gaan).

Heeft u een fotobewerkingsprogramma tip, truc, of workflow te delen? Doe mee met de onderstaande gesprek om uw kennis te delen;. Discussieer mee (2 reacties); Got feedback? Klik hier om lid te worden van de discussie, Tweet, Jason Fitzpatrick is een garantie vervallen DIYer die zijn dagen doorbrengt kraken openen gevallen en worstelen met de code, zodat je niet hoeft te doen. Als het kan worden modded, geoptimaliseerd, hergebruikt of verscheurd voor de lol is hij geïnteresseerd was (en waarschijnlijk al op de werkbank het nemen van het uit elkaar). Je kunt hem volgen op Twitter als je wilt.

De oranje is een hybride fruit, maar is gekweekt voor zo lang dat de oorspronkelijke hybridisatie verloren is gegaan, onderzoekers geloven dat de originele oranje is een hybride van een pomelo en een mandarijn.