hoe powershell 2 en 3 gelijktijdig in Windows 8 draaien

Windows 8 wordt geleverd met een glanzende nieuwe versie van PowerShell, versie 3. Maar tijdens het spelen rond met het, ik heb veel van scripts die ik voor versie 2 had geschreven zijn nu het gooien van fouten opgevallen, dus hier is hoe u versie 2 terug te krijgen, terwijl niet het verliezen van versie 3.

Omdat het standaard geĆÆnstalleerd hoeven we niet om iets speciaals te doen, alleen maar over te schakelen naar het startscherm en typ PowerShell en druk op enter. We kunnen onze versie te zien met behulp van de $ PSVersionTable speciale variabele.

De ontzagwekkende ding over Windows 8 is dat Microsoft liet de PowerShell 2 engine intact, dat betekent dat we gemakkelijk toegang tot het. Om te beginnen maakt u een nieuwe snelkoppeling op het bureaublad.

De PowerShell directory is getrokken in ons Weg bij het opstarten, zodat we de exe kunt verwijzen bij naam en geef het een versie parameter, klik op Volgende.

PowerShell -Versie 2

Noem de snelkoppeling PowerShell 2 en klik op Voltooien.

Als u dubbelklikt op de nieuwe snelkoppeling en controleer de PowerShell-versie met $ PSVersionTable, zul je zien dat het nu op versie 2.

Dat is alles wat er is.

Interessant is dat Microsoft hield PowerShell v2.0 in de v1.0 sub-directory. šŸ™‚ Ik herinner me dat als een oorzaak van de verwarring voor velen in Windows 7 šŸ˜‰

Steve Jobs was de officiƫle huwelijksfotograaf voor de vierde bruiloft Larry Ellison.