hoe popup herinneringen te creëren zonder extra software

Bijna iedereen dient te worden herinnerd over iets. Of het nu een dagtaak, terugkerende verplichting, of een eenmalige gebeurtenis – met een pop-up herinnering op uw computer kan van pas komen. Hoewel er talloze tools beschikbaar om deze taak te behandelen, schetsen we een eenvoudige manier kan je dit doen zonder extra software.

Terwijl we hebben vorige besproken hoe je Task Scheduler native kan gebruiken om pop-up herinneringen te creëren, zijn er een paar gedrag / beperkingen willen we aanpakken met deze alternatieve methode quirks.

Hoewel deze truc is een alternatieve methode, we nog steeds Windows Task Scheduler gebruiken.

De taak moet worden ingesteld op ‘alleen uitvoeren als gebruiker is aangemeld’ bij de ‘verborgen’ optie uitgeschakeld.

Stel het schema om op passende wijze uit te voeren.

Het programma te draaien is CMD.exe dat is de Windows command line console shell met het eerste argument zijn ‘/ C’, die de daarop volgende tekst in de schelp zal lopen en dan is de console venster te beëindigen.

De magie is hier in het vak argumenten (na de eerder genoemde ‘/ C’ switch), die luidt (let op – hoewel dit op meerdere regels hieronder wordt getoond, alle van deze tekst is een aaneengesloten lijn in de doos argumenten)

De ampersand (&) karakter kunt u keten samen commando’s op een enkele lijn die het bovenstaande gelijk is aan de volgende reeks maakt

De commando’s hierboven kan in een batch script de geplande taak ingesteld op het betreffende programma / script uitvoeren in plaats daarvan om de exacte hetzelfde resultaat te bereiken (hoewel in een batch script, zou je willen @ECHO invoegen OFF als de eerste opdracht worden gezet en dan hebben ).

Het bericht kan worden aangepast als dat nodig is en precies hoe het bericht wordt gegenereerd begrijpen, overweeg dan de volgende trefwoorden

Natuurlijk ben je niet beperkt tot alleen de commando’s hierboven – je hebt de hele opdrachtregel arsenaal van trefwoorden tot je beschikking die kan, bijvoorbeeld, hebben uw herinneringen geopende programma’s en / of websites te lanceren als onderdeel van het proces.

Leuk artikel, ik zou ook langs de wat kleur voordat we beginnen, “color A4 &” …

Pretty janky advies … werkt, maar waarom zou je wanneer er een overvloed aan eenvoudige toepassingen beschikbaar om deze taak te behandelen.

Leuke truc!

en leuk om te zien dat DOS is nog steeds nuttig in deze dagen van WYSIWYG en eindeloze Windoze !!

U kunt ook de huidige gebruikersnaam weer te geven met behulp van de milieu-variabele% username%, het huidige pad met behulp van de variabele% cd%, en de datum met de opdracht date / t

Erg leuk, ik zou graag willen weten of hun is iets dergelijks voor Linux;? Dank u

@gabe: Veel manieren ;-)! Bash & Cron om er maar een paar te noemen.

Zal het posible te synchroniseren met meerdere computers met behulp van bijvoorbeeld dropbox of iets dergelijks?

Bedankt voor het delen van deze info. Nooit gedacht om een ​​batch-bestand als deze te gebruiken.

@Erick: Maar dan zou je een aantal extra Yanky software te installeren. Deze maakt gebruik van bestaande Windows-software, en doet dingen in een eenvoudige, maar toch zinvolle manier. Waarom installeren iets voor geen enkel doel – tenzij het eye-candy waarde die u zoekt.

Een meter was oorspronkelijk gedefinieerd als een tien miljoenste van de afstand tussen de evenaar van de aarde en de Noordpool.