hoe op afstand te volgen elke verloren smartphone, tablet of pc

Of uw apparaat werd gestolen of gewoon verloren, kunt u op afstand te houden, slot, en veeg het. Wacht niet tot u uw hardware om na te denken over dit kwijt – deze functies moeten van tevoren worden ingeschakeld.

Dit vereist dat het apparaat is ingeschakeld en heeft een verbinding met het internet. Dit is makkelijk als je een telefoon wilt bijhouden met een dataverbinding, maar moeilijker als je een laptop die offline of uitgeschakeld kunnen worden bijhoudt.

Apple’s “Find My” diensten worden geïntegreerd in iPhones, iPads, en zelfs hun Mac-computers. Inschakelen in iCloud opties van uw apparaat en je kunt het opsporen van uw apparaat in de iCloud-website. U kunt ook markeren als verloren, op slot, en veeg het op afstand.

Wat je ook denkt van Apple, hun oplossing de beste is. Als u een iPhone of iPad te zetten in de “verloren mode,” iCloud zal beginnen met het volgen van de bewegingen in de tijd, zodat u een complete geschiedenis kunnen zien. Dit overleeft ook een factory reset, zodat u kunt bijhouden en op afstand beheren van een iPhone of iPad, zelfs als de dief zet het. Apple zal niet iPhones en iPads te activeren als ze gemarkeerd als verloren.

U kunt ook op afstand vergrendelen een Mac – de Mac zal onmiddellijk stilgelegd en de dief zal een firmware-wachtwoord in te voeren om het te starten. Zij zullen niet in staat zijn om elk besturingssysteem op te starten zonder het wachtwoord dat u op afstand in te stellen. U kunt ook op afstand wissen elk iOS-apparaat of Mac als u in het bijzonder gevoelige gegevens die zijn opgeslagen op hen.

Android ingebouwde Android Device Manager kunt u bijhouden, slot, en veeg verloren Android-telefoons en tablets. U moet deze functie op elk Android-apparaat kunt u zich door de lancering van de app Google Instellingen, tikken Android Device Manager, en activeren in te schakelen.

Nadat het is ingeschakeld, kunt u de website van Google Play, klikt u op het tandwielpictogram en selecteer Android Device Manager. U vindt de locatie van het apparaat te zien op een kaart. In tegenstelling tot Apple’s oplossing, zal Android Device Manager worden afgeveegd na een factory reset – een dief kunt het apparaat resetten en u zult niet in staat zijn om het op te sporen. Android Device Manager zal ook niet een complete geschiedenis van bewegingen een verloren apparaat controleren – het haalt alleen de locatie van het apparaat wanneer u zich aanmeldt Het verwerpt elke locatie gegevens wanneer u zich afmeldt..

Android maakt het ook mogelijk voor derden tracking-oplossingen, waarvan sommige krachtiger. Zo kan bijvoorbeeld Avast! ‘S Anti-Theft app op de systeempartitie worden geïnstalleerd als je root-toegang, dus het zal een factory reset zal overleven. Echter, het schrijven van een nieuwe ROM om het apparaat – of opnieuw flashen van het oorspronkelijke ROM – zal de tracking software te wissen.

Android Lost stelt u in staat om te beginnen met het volgen van een apparaat op afstand, zelfs als je nooit het opzetten van software voor het bijhouden van tevoren. Andere volgen oplossingen bieden meer krachtige functies zoals de mogelijkheid om foto’s te nemen met de camera van de telefoon of luisteren in op de omgeving van de telefoon met zijn microfoon.

Microsoft’s Windows Phone is voorzien van een tracking-oplossing genaamd Find My Phone. Tik op Instellingen> Find My Phone op uw Windows Phone te configureren. U kunt dan naar de Windows Phone website en klik Find My Phone in het menu aan de rechterbovenhoek van het scherm op afstand te volgen, te vergrendelen en wissen.

Net als Google’s Android Device Manager kan de Find My Phone-functie worden uitgeschakeld als iemand met de telefoon een factory reset uitvoert.

Microsoft biedt geen een geïntegreerde manier om verloren Windows-pc’s en tablets te volgen. zoals Prey – – voor deze heb je een computer van derden bijhouden oplossing. Prey biedt een gratis plan, zodat u niet hoeft niets te betalen als je gewoon wilt basic tracking. Deze software moet worden geïnstalleerd en van tevoren geconfigureerd. Als uw apparaat verloren gaat, kunt u zich aanmelden bij de website van de dienst op afstand te volgen en vergrendelen.

Dergelijke diensten zijn gewoon niet zo krachtig als wat Apple biedt – er is geen manier om het apparaat op afstand vergrendelen met een BIOS of UEFI firmware vergeten dat het zal voorkomen dat ze weer aan, bijvoorbeeld. Gewoon het opnieuw installeren van Windows of het opstarten van een ander besturingssysteem op de pc of tablet zal genoeg zijn om de tracking software te elimineren.

U kunt deze truc niet gebruiken om een ​​Windows RT-apparaat, zoals de Surface RT of Surface 2 sporen, zoals Windows RT is het niet mogelijk om van derden desktop software te installeren. U kunt in staat zijn om een ​​apparaat bijhouden app zoals Windows Locatie Tracker uit de Windows Store te installeren. We hadden niet testen hoe goed deze specifieke toepassing werkt, maar het zal niet in staat om op afstand vergrendelen of veeg je het apparaat als gevolg van de beperkingen die op Windows Store apps. Deze apps zijn speelgoed dat GPS-tracking op de meeste kan bieden.

Net als bij Windows-pc’s, dan moet je een third-party software programma te gebruiken om een ​​verloren pc met Linux te volgen. Prey werkt ook op Linux, zodat u dezelfde software kunnen gebruiken. Dezelfde beperkingen zijn van toepassing – het is gewoon een software programma op uw computer, dus je kunt niet op afstand instellen van een BIOS-wachtwoord om de gehele PC vergrendelen. Als een aanvaller laarzen of installeert een ander besturingssysteem, zal u niet in staat zijn om de Linux-pc op te sporen.

Chrome OS biedt geen geïntegreerde verloren-apparaat-tracking-oplossing, ook niet. Sommige softwarepakketten beloven op te sporen en te lokaliseren verloren Chromebooks, maar ze zijn over het algemeen commerciële producten tot grote organisaties op de markt gebracht. Bijvoorbeeld GoGuardian belooft om je te helpen bij het opsporen van gestolen Chromebooks, maar het is gericht op scholen uitrollen van grote aantallen Chromebooks.

Google en Microsoft hebben beloofd dat ze zullen het toevoegen van iPhone-achtige “kill switches” in toekomstige versies van Android en Windows Phone aan de telefoon diefstal te voorkomen. Microsoft werkt ook op Windows Phone en Windows 8 samenbrengen, dus misschien de volgende versie van Windows zal een ingebouwde functie voor het bijhouden.

Het ding in gedachten te houden als het gaat om PC’s en tablets is dat zonder hardware geïntegreerde oplossingen, bent u niet van plan om ergens te komen.

Iemand in mijn familie had onlangs een laptop gestolen uit zijn kantoor, en we hadden remote management software is geïnstalleerd; ding is, de dieven waren slim genoeg om de harde schijf af te vegen voordat u het aansluit terug naar het netwerk.

Het enige wat ik weet nu dat werkt voor PC’s op hardwareniveau is LoJack, en dat vereist een compatibele computer.

Mijn advies: de beste verzekering is verzekering. Afgezien van dat, maak je hardware besteedbaar; versleutelen uw harde schijven, en houd goede, offsite back-ups.

De ziekte van Lyme is vernoemd naar de steden van Lyme en Old Lyme, twee van de drie kleine Connecticut steden waar een cluster van uitbraken in 1975 geleid tot een formele erkenning van de collectieve klachten als een volledige syndroom.