hoe ontwikkelaar zoekresultaten in spotlight te schakelen op een mac

Spotlight-zoekfunctie op Mac OS X toont de resultaten uit de categorie “Developer” als je ooit hebt geïnstalleerd Xcode op je Mac. Als u nog Xcode geïnstalleerd, is er een gemakkelijke selectievakje om dit uit te schakelen. Maar, als je hebt verwijderd Xcode, Spotlight blijft gewoon zien Developer zoekresultaten met geen enkele manier om ze uit te schakelen.

Dit kan Spotlight rommel met veel van de zoekresultaten je misschien niet wilt zien, vooral als je veel van de broncode dossiers rondslingeren op je Mac. Hier is hoe het te schakelen – zelfs als je niet hebt Xcode geïnstalleerd.

Als u Xcode geïnstalleerd, is dit eenvoudig omdat je het op de normale manier kan doen.

Open het venster Systeemvoorkeuren door op het Apple-menu en het selecteren van ‘System Preferences’. Klik op het pictogram “Spotlight” in het venster Systeemvoorkeuren.

U kunt ook Spotlight gebruiken om dit paneel voorkeuren te lanceren – druk op Command + Space, het type Spotlight, selecteer de Spotlight snelkoppeling en druk op Enter.

Zoek de categorie “Ontwikkelaar” in de lijst onder Zoekresultaten en vink het. Spotlight zal niet Developer zoekresultaten niet meer te laten zien.

Als u niet beschikt over Xcode geïnstalleerd, zul je niet zien in de rubriek “Developer” in de Spotlight voorkeuren deelvenster helemaal. Developer resultaten zal verschijnen in Spotlight-zoekfunctie, maar er is geen manier om ze uit te schakelen.

Dit lijkt het gevolg van een bug in Mac OS X. We ondervonden deze bug in zowel OS X 10.10 en 10.11 Yosemite El Capitan zijn. Het kan ook een probleem bij eerdere versies zijn.

Als je ooit hebt geïnstalleerd Xcode, zal Spotlight neem aan dat je bent een “ontwikkelaar” en zal blijven tonen u Developer zoekresultaten, zelfs nadat u de installatie van Xcode. Echter, lijkt het paneel ‘Spotlight voorkeuren tot de categorie “Ontwikkelaar” alleen laten zien als Xcode is geïnstalleerd. Er is normaal gesproken geen manier om dit uit te schakelen als je het niet hebt Xcode geïnstalleerd.

Gelukkig is er een snelle oplossing die u kunt gebruiken als u niet wilt installeren Xcode. Natuurlijk zou het opnieuw installeren van Xcode ook werken – maar je zou moeten vertrekken Xcode geïnstalleerd.

We zullen gewoon moeten Spotlight te laten denken dat je Xcode hebt geïnstalleerd. Om dit te doen, open een Terminal-venster. Druk op Command + Space, het type terminal, en druk op Enter om een ​​terminal venster te starten vanuit Spotlight. U kunt ook het openen van een Finder-venster, klikt u op ‘Applications’ in de zijbalk, dubbelklikt u op de map “Utilities”, en dubbelklik op het “Terminal” shortcut.

Typ de volgende twee commando’s in de terminal venster, op Enter te drukken na elk om ze te draaien

Cd / Applications

Raak Xcode.app

Dit creëert een leeg bestand met de naam Xcode.app in de map Applications. Het neemt niet iedere ruimte, en het doet niets. Je zult het zien in de map Programma’s, hoewel je niet in staat om te starten zal zijn of iets met het te doen.

U kunt nu heropenen het paneel ‘Spotlight in Systeemvoorkeuren. Met een bestand met de naam Xcode.app aanwezig is, zal het u tonen de “Developer” checkbox en je kunt het vinkje, het verwijderen van de Developer zoekresultaten van uw Spotlight zoekopdrachten.

Laat de lege Xcode.app bestand niet later verwijderen – je nodig hebt om het daar te laten. Als u het paneel Spotlight voorkeuren na het verwijderen van de Xcode.app heropenen, lijkt het weer in te schakelen zoekopdrachten Developer in Spotlight weer.

Dankzij Sans Comic over bij Stack Exchange voor het uitzoeken van de oplossing. het werk van deze persoon was van onschatbare waarde als we stootten het probleem onszelf.

Apple zal hopelijk deze kwestie op te lossen in de toekomst. Maar voor nu, mensen die eerder hebt geïnstalleerd Xcode moet een Xcode.app bestand te laten in hun map Programma’s als zij niet willen Developer zoekresultaten in Spotlight zien.

Slechts één volledige Viking helm ooit is hersteld en het duurde niet vleugels of hoorns (verfraaiingen zetten Viking helmen voor theatervoorstellingen honderden jaren later) beschikken.