hoe om terug te keren uw Windows 10-account naar een lokale één (na de Windows Store kaapt het)

Als uw Windows 10-gebruikersaccount is momenteel een Microsoft-account (door uw keuze of omdat je hebt, een of andere manier, gestrikt in het) is het gemakkelijk om het terug naar een lokale rekening terug als je weet waar je moet kijken. Lees verder zoals we laten zien hoe.

Hoewel er voordelen aan het gebruik van een Microsoft-account als uw login (synchronisatie van bestanden en browsergeschiedenis, bijvoorbeeld) veel mensen de voorkeur aan hun Windows ingelogd zijn als een geheel aparte ervaring en eenheid van alle online accounts ze zouden kunnen hebben (inclusief Microsoft accounts) .

Voor het grootste deel is het gemakkelijk om jezelf te voorkomen dat eindigt met een of rekening van een ander zoals u kunt eenvoudig kiezen welke je wilt, wanneer je Windows eerste keer te installeren of instellen van Windows voor de eerste keer na de aankoop van uw pc.

Onlangs, echter, ontdekten we een super irritante manier die uw lokale gebruikersaccount is automatisch en zonder uw toestemming omgezet in een Microsoft-account: als je voor het eerst in de Windows Store aanmelden op uw nieuwe Windows 10-pc uw lokale gebruikersaccount (zeg “Bill” ) wordt overgeschakeld naadloos aan op wat e-mailadres dat u gebruikt voor de Windows Store (zeg “bill@whythehellwouldyoudothismicrosoft.com”).

Niet alleen is dit een ergernis, maar als je uiteindelijk in een aantal comedy-of-fouten situatie waarin iemand die je niet inlogt in de Windows Store dan zet uw lokale gebruikersaccount naar een Microsoft-account met hun inloggegevens. Verdere compounding het probleem dat u moet hun wachtwoord om de rommel ongedaan te maken (en, dient u uw computer vergrendelen of afmelden voordat u het probleem op te lossen je hun wachtwoord hoeft alleen toegang tot uw computer). Het is allemaal nogal bizar en een zeer slecht en achterbaks poging om mensen met behulp van de Microsoft-stijl login in plaats van de lokale gebruiker login te krijgen.

Of u nu een Microsoft-account voor een tijdje hebt gehad en je wil gewoon om het terug te schakelen naar een lokale gebruiker of als u een soortgelijke ervaring met de onze, waarin de Windows Store gekaapt uw ​​gehele user account had, het proces voor het omkeren van alles is vrij eenvoudig als je weet waar je moet kijken.

Op het Windows 10-pc in kwestie, ga naar het menu Accounts. U kunt dit doen op verschillende manieren (zoals het nemen van een kronkelende reis door het Control Panel), maar de snelste manier is om gewoon type “accounts” in het zoekvak op de Windows 10 startmenu en selecteer “Verander uw account picture of profiel instellingen “zoals te zien in de screenshot hierboven.

Wanneer het menu Accountinstellingen opent u zult zien, zoals aangegeven door de bovenste pijl in de onderstaande screenshot, het e-mailadres van de nu actieve Microsoft-account.

Hieronder vindt u een link, aangeduid door de tweede pijl, het label vindt “Meld je aan met een lokale rekening in plaats daarvan”. Klik op deze link.

U vindt de account opnieuw te bevestigen en worden verplicht om aan te sluiten in het wachtwoord (niet zo slecht als het uw account, meer dan een beetje vervelend als je neefje of dergelijke aangemeld bij de Windows Store op uw machine en veroorzaakt deze hele reeks van gebeurtenissen ). Klik op “Next”.

Voer een nieuwe lokale gebruikersnaam en wachtwoord (en als je in dezelfde situatie vonden we onszelf in het toenmalige nieuwe middelen de oude gebruikersnaam en wachtwoord dat u waren erg blij met voordat dingen kreeg allen verwart). Klik op “Next”.

De laatste pagina is een bevestiging van het proces en een herinnering dat dit verandert alleen de lokale login en niet je Microsoft-account. Klik op ‘Afmelden en finish “. Vreemd, uitloggen en het omzetten van de Microsoft-account naar een lokale account hebben niets met de Windows Store-app niet veranderen en bleven we aangemeld onder onze Microsoft gebruikersaccount. Lijkt ons als ze konden gewoon liet ons toe om in te loggen op de Windows Store in de eerste plaats, zonder al die onzin en bespaarde ons een heleboel stappen in het proces!

Heeft u een prangende vraag over Windows 10? Stuur ons een e-mail naar ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om het te beantwoorden.

De eerste keer dat ik een upgrade naar 10 Ik was een beetje verbijsterd over de vraag waarom ik niet kon inloggen met een lokale account. Waarderen het artikel.

Ik heb net verwijderd van de Windows Store!

Gebruik Windows Powershell in Admin-modus.

Plak deze en druk op ‘enter’

Get-AppxPackage * store * | Remove-AppxPackage

Is een wachtwoord vereist om W10 gebruiken? Ik veracht wachtwoorden en de meeste security onzin.

Voor alle duidelijkheid, kunt u zich aanmelden bij de Windows Store-app zonder conversie thewhole systeem om een ​​Microsoft-account. Als ik me goed herinner, kunt u deze optie kiest na het invoeren van de gebruikersnaam / wachtwoord aan te melden, gewoon houden een scherp oog voor de link. Maar ja, het is vervelend dat de standaard is rekening conversie.

Op 15:30:08 UTC op zo, 4 december 292.277.026.596, zal 64-bit gebaseerde Unix tijdstempels overstromen als de tijd stempel zal het register ruimte overschrijden; sla uw alarm, echter, want dit is veel langer dan de tijd die het zou duren de Zon uit te breiden tot een rode reus en slikken de aarde.