hoe om te herstarten of de fabrieksinstellingen van uw Google Chromecast

Google verandert het apparaat-naar-TV scène met Chromecast, maar zoals met alle technologie, kan het problemen hebben. Op een bepaald moment moet u wellicht opnieuw opstarten of de fabrieksinstellingen van uw Chromecast. Hoewel deze opties enigszins verborgen zijn om een ​​ongeluk reset te voorkomen, is het een duidelijk en eenvoudig proces.

Het is vermeldenswaard hier dat het opnieuw opstarten en resetten hebben twee zeer verschillende resultaten. Rebooten onschuldig afgesloten en start de Chromecast, terwijl het resetten doekjes al uw informatie voor de gebruiker en maakt de Chromecast alsof je gewoon nam het uit de doos.

Als al een Chromecast-of het nu een eerste of tweede generatie-u ongetwijfeld de Google Cast-app, want dat is vereist om het apparaat te zetten in de eerste plaats. De reboot of reset proces is hetzelfde, ongeacht of u gebruikt iOS of Android, hoewel natuurlijk de menu’s er iets anders uitzien. Ik ben met behulp van een Android-apparaat voor deze les, maar je moet in staat zijn om gemakkelijk mee te volgen met je iPhone of iPad ook.

Het eerste wat je wilt doen, is ervoor zorgen dat uw Chromecast is ingeschakeld en aangesloten op het netwerk. Als het wordt aangedreven door een AC-adapter in het stopcontact, moet je niet eens nodig om de TV ingeschakeld (al is het waarschijnlijk nog steeds een goed idee, zodat je weet dat het op de juiste wijze te reageren). Als je het hebt gevoed via een USB-poort op uw tv, maar de set zal waarschijnlijk moeten worden voordat de Chromecast wordt ingeschakeld.

Zodra uw TV is ingeschakeld, vuur van de Google Cast-app op yoru telefoon of tablet en veeg over naar het tabblad “Devices”. Als u meerdere Google Cast-apparaten, gewoon bladeren totdat u de Chromecast u wilt resetten. Tik op de drie puntjes overflow menu in de rechterbovenhoek van de Chromecast-box dient te worden toont hetzelfde beeld dat momenteel op uw TV, bekend als een “achtergrond.”

Van daar, tikt u op de optie ‘Device settings “. Het kan een seconde voor de telefoon of tablet te nemen om direct aan te sluiten op de Chromecast, maar als het eenmaal is aangesloten, wordt het menu weergegeven.

In dit gedeelte, tikt u op de drie puntjes overflow menu in de rechterbovenhoek, net als vroeger.

Hier zie je een paar verschillende opties, waaronder de twee die we zoeken: Reboot en Factory reset. Tik gewoon degene die je wilt uitvoeren.

Ongeacht welke je kiest, krijg je een popup bevestiging bevestigd dat u wilt dat de opdracht uit te voeren krijgen. Zodra u zeker weet dat is wat je wilt doen, tikt u gewoon op “OK”. Het apparaat zal haar doen wat-als je ervoor kiest om het opnieuw op te starten, zal het terug in actie in slechts een paar minuten.

Als u het uitvoeren van een factory reset, zal het een paar minuten duren om het apparaat volledig opnieuw in te stellen, dan zal het opnieuw opstarten en kunt u ofwel de stekker (als u van plan te verkopen of iets dergelijks), of ga je gang en zet het weer op.

Als u niet kunt schijnen om uw Chromecast van de Google Cast-app, moet u een hardware-gebaseerde aanpak.

Er is geen “echte” manier van alleen maar het rebooten van de eenheid van het fysieke apparaat. Als u nodig hebt om het opnieuw op te starten, gewoon stekker uit het stopcontact en sluit een back-up. Het is een soort van een janky oplossing, maar het klaart de klus.

Als u een factory reset te doen, heb je geluk: Google zet een harde reset knop op zowel de eerste als tweede generatie Chromecasts, dus je kunt het uitvoeren van een fabriek gemakkelijk terugzetten. En ongeacht welk model je hebt, het proces is hetzelfde, waardoor het nog eenvoudiger.

Het eerste wat je hoeft te doen is fysiek toegang tot het apparaat. Dat betekent dat het uittrekken van de TV en graven rond achter de rug. Het spijt me.

Zodra je hebt de Chromecast in-hand nog steeds aangesloten op de macht en de TV! -net Druk op de ene en enige fysieke knop aan de zijkant van het toestel voor ongeveer acht seconden. De Chromecast lampje knippert terwijl u de knop-eerst langzaam bent houden, dan sneller als het eenmaal dichter bij het resetten wordt. Wanneer het lampje weer gaat solide, kunt u laten gaan. De Chromecast wordt opnieuw opgestart en reset.

Na het reboot, je bent vrij om de stekker als u van plan op het wegwerken van het. Anders, gewoon doorgaan en zetten het weer op.

De Chromecast is een eenvoudig apparaat met een veel echt praktische toepassingen onder de kap. Het is altijd goed om te weten hoe om te herstarten of reset uit te voeren mocht dat nodig zijn, zodat u kunt deze briljante stokje terug in bruikbare Om zo snel mogelijk te krijgen.

Ondanks zijn bekendheid in de Amerikaanse geschiedenis en folklore, de Pony Express (a speedy-paard op basis postbezorging dienst die California gekoppeld aan het Midwesten Verenigde Staten) geopereerd voor slechts een karige 18 maanden voordat het werd vervangen door de eerste transcontinentale telegraaf-systeem.