hoe om te achterhalen of java in ubuntu is geïnstalleerd en hoe deze te installeren

Standaard wordt Ubuntu niet met Java (of de Java Runtime Environment, JRE) is geïnstalleerd. Echter, kan je het nodig hebt voor een aantal programma’s of games zoals Minecraft. Wij zullen u laten zien hoe u snel en gemakkelijk controleren of Java is geïnstalleerd en hoe deze te installeren.

Merk op dat Java kwetsbaar voor beveiligingsproblemen kan zijn, en je moet jezelf te beschermen. Als je echt nodig hebt voor Java-programma’s of games die u uitvoert, lees ons artikel over jezelf te beschermen tegen Java security problemen.

OPMERKING: Wanneer we zeggen dat iets in dit artikel te typen en er zijn aanhalingstekens rond de tekst, typ niet de aanhalingstekens, tenzij wij anders aangeven.

Om te controleren welke versie, indien aanwezig, van Java is geïnstalleerd, typt u het volgende bij de prompt en druk op Enter.

java -version

Als je een resultaat vergelijkbaar met die getoond in de volgende afbeelding, hoef je niet hebt Java geïnstalleerd. De lijst laat zien welke pakketten in uw systeem Java beschikbaar is en de opdracht voor het installeren van Java wordt weergegeven.

Echter, voordat de installatie van Java, laten we ervoor zorgen dat alle pakketten zijn up to date. Typ het volgende bij de prompt en druk op Enter.

sudo apt-get update

Dit werkt alle pakketten in in Ubuntu. Typ uw wachtwoord bij de prompt en druk op Enter.

Wanneer de update klaar is, kiezen welke een pakket uit de lijst om Java te installeren. In ons voorbeeld, installeerden we versie 6. Typ de volgende opdracht bij de prompt en druk op Enter.

sudo apt-get install openjdk-6-jre-headless

Vervang het laatste deel van de opdracht na de installatie met het pakket uit de lijst die u hebt gekozen.

Omdat u onlangs een andere opdracht liep als root gebruik van sudo, wordt u niet opnieuw gevraagd om uw wachtwoord.

De voortgang van de installatie wordt weergegeven en vervolgens verschijnt een bericht te zeggen hoeveel schijfruimte zal worden gebruikt. Op de vraag of u wilt doorgaan, typt u een “y” en druk op Enter.

Wanneer de installatie is voltooid, controleert u de versie van Java opnieuw door te typen “java -version” achter de prompt en druk op Enter. Je zult een resultaat vergelijkbaar met de volgende vermelding van de versie van Java die u zojuist geïnstalleerd.

Als u alleen Java voor desktop programma’s en games, het is een goed idee om Java browser integratie uit te schakelen. Nogmaals, zie ons artikel voor instructies over hoe dit te doen.

Is het niet apt-get upgrade van de degene die alle programma upgrades? Ik dacht dat apt-get update deed niets anders dan het actualiseren van de repositories om hun nieuwste versies …

Boehoe. Ik heb Java geïnstalleerd, maar dacht dat ik deze opdracht om te zien wat omhoog komt zou lopen.

el_gallo_azul @ W2600CR: ~ $ java -versionError: Kon het niet vinden of laden hoofdklasse -version

Ja, probeerde ik dat ook. Ik gebruikte java-showversion.

Ik werkte het uit. Ik vond dat

java-showversion

werkte niet, dus ik gewijzigd aan

java -showversion

en het werkte, dus ik dacht dat iets dergelijks mis zou kunnen zijn

java -version

Ik heb geen behoefte om een ​​spatie in te voeren. Alles wat ik moest doen was te veranderen de

een

China is ‘s werelds top pinda producent met een jaarlijkse productie van meer dan 16 miljoen ton, de productie hoger is dan de komende vijf top producerende landen gecombineerd.