hoe om ruimte vrij in gmail: 5 manieren om de ruimte terug te winnen

Gmail biedt een hoge limiet opslag – 10 GB en tellen – maar het doet je niet veel helpen als je dicht bij het bereiken van deze bent. Je moet een aantal trucs weten om ruimte vrij te maken in uw Gmail-account.

Zodra je op de limiet, zal mail beginnen te stuiteren in plaats van te worden ontvangen. U ziet ook een bericht dat “u geen ruimte hebt uitgevoerd voor uw Gmail-account.”

Bijlagen kunnen nemen veel ruimte. berichten wissen met grote bijlagen kan ruimte vrij te maken een stuk sneller dan het verwijderen van kleine, text-only berichten. Als u alleen berichten die bijlagen bevatten bekijken, gebruikt u het heeft: zoek attachment filter.

Zodra u heeft gezocht alleen de berichten die bijlagen bevatten, kun je gaan over het verwijderen van de grotere boodschappen en het vrijmaken van de ruimte efficiënter.

Helaas, er is geen manier om berichten op grootte te sorteren vanuit Gmail. Daarvoor moet je een ander gereedschap te gebruiken.

U kunt uw Gmail over een e-mailprogramma dat IMAP ondersteunt, zoals Mozilla Thunderbird openen. Wanneer u een account via IMAP, berichten die u direct te manipuleren op de server – alle wijzigingen die u in het e-mailprogramma zal worden weerspiegeld in uw Gmail-account. Hierdoor kunt u dingen die je niet kunt in Gmail, met inbegrip van het sorteren van berichten op grootte en het verwijderen van bijlagen van e-mails te doen. Denk aan de IMAP-client als een andere interface voor uw Gmail-account.

We hebben voorheen onder het opzetten van Gmail in Thunderbird, dus volg dat gids – maar laat Thunderbird ingesteld op de standaard optie van IMAP, zet hem niet eens aan POP3 als het artikel instrueert. Als u POP3 gebruikt, kan Thunderbird geen berichten op de server te manipuleren.

Als je eenmaal hebt ingesteld Thunderbird met uw e-mailaccount, selecteert u de optie ‘Alle berichten in het linkerpaneel, en gebruik vervolgens de knop kleine kolommen aan de rechterkant van het venster om de kolom Grootte in te schakelen.

Klik op de Size kolom om berichten te sorteren op grootte. Als je eenmaal hebt, kun je gemakkelijk ter plaatse de grootste ruimte-misbaksels en verwijderen.

Je hoeft niet om ze te verwijderen, maar – de kans groot dat de bijlagen zijn toegang tot de ruimte, niet de berichten zelf. Terwijl u een bijlage van een bericht niet kan verwijderen zonder het verwijderen van het bericht van de web-interface, kunt u gemakkelijk bijlagen verwijderen uit een IMAP-client. De bijlage wordt verwijderd van de rekening, waardoor de e-mail tekst intact.

Hier is nog een geavanceerde truc die u kunt doen met een IMAP-client: Stel twee IMAP-accounts in het programma (laten we zeggen, twee Gmail-accounts). Vervolgens kunt u slepen en neerzetten berichten tussen hen om ze te verplaatsen tussen accounts – bijvoorbeeld, kon je al je oude e-mails naar een speciale archief Gmail-account en een open die goed zijn wanneer u het nodig om oude e-mails bekijken bewegen.

Zoek Big Mail is een service van derden dat uw account scant voor grote mail. Als u niet wilt storen met een IMAP-client, dit is een snelle, web-based manier om grote e-mailberichten te vinden.

Je hoeft niet om het wachtwoord te geven, u alleen de service tijdelijk toegang te verlenen uw account.

Het scanproces kan enige tijd duren, maar zoeken Big Mail zal u een e-mail wanneer het voltooid.

Zoek Big Mail creëert labels in uw Gmail-account, zodat u gemakkelijk surfen op het grote berichten zonder het afvuren van een desktop e-mailclient.

De kans groot dat je veel van bulk e-mail – nieuwsbrieven, meldingen, mailing list-berichten, en andere dingen – vooral als uw account vol met e-mail wordt verpakt. Veel van de tijd, deze e-mail is vrij onbelangrijk – vooral de oude.

Om snel bulk e-mail te verwijderen, vindt een van de boodschappen, openen, klikt u op het menu Meer en selecteer “Filter berichten als deze.”

U kunt eenvoudig gebruik maken van het menu vinkje om alle berichten te selecteren en te verwijderen, het vrijmaken van ruimte.

Wanneer u een bericht verwijdert, wordt het naar de prullenbak, waar zij nog steeds tot het nemen van de ruimte. Vergeet niet om uw prullenbak legen om daadwerkelijk ruimte vrij te maken na het volgen van deze tips.

U vindt de prullenbak onder de More link onder uw labels in de sidebar te vinden.

Gmail verwijdert automatisch berichten in de prullenbak na 30 dagen, zodat u alleen om dit te doen als je echt pijn te doen voor de ruimte op dit moment.

Heeft u nog andere tips voor het vrijmaken van ruimte in Gmail? Laat een reactie achter en deel ze.

Sinds “has: attachment” “.: * Mov filename” kan zoveel dingen dat is niet per se groot, ik zoeken naar dingen die de neiging hebben van een groter formaat te zijn, bijvoorbeeld terug

Bedankt voor de tip over hoe om ruimte vrij te maken in Gmail

hoe gaat men struikelen op een lijst van deze ongrijpbare google | gmail search operators? Ze moeten allemaal op dezelfde plaats, maar het lijkt alsof ze op het punt staan ​​verspreid in goede tips zoals deze en lijkt het ook alsof ze voortdurend veranderen. Wie heeft de leiding van hen ontwikkelen en hoe werken ze?

Goede tips, net wat ik zocht. Weet iemand of de items in het verzonden gedeelte ruimte inneemt?

@jim

http://support.google.com/mail/bin/answer.py?hl=en&answer=7190

Bedankt voor het opnemen van ons in dit groot artikel!

We hebben ook een zoekformulier op http://www.findbigmail.com/search die helpt specificeren dingen als “has: attachment”. Het kan worden gecombineerd met de labels die FindBigMail creëert of gebruikt volledig alone. Het bouwt de juiste zoekterm en plaatst je in Gmail waar u het kunt aanpassen wat meer als je wilt. (FYI, hoeft u geen toegang tot FindBigMail verlenen aan de pagina Search te gebruiken.)

cheers, Mike @ FindBigMail

Voor een lijst van Advanced Search Operators in GMail, ga naar; http:? //support.google.com/mail/bin/answer.py Hl = nl & answer = 7190

Interessante tips, maar ik vraag me af of er een interessantere t één (misschien met behulp van een derde partij app, zelfs van Google Apps Marketplace): verplaats alle Gmail-berichten bijlagen naar Google Docs & / of Google Drive; Gezien de 5GB opslagruimte in. Google Drive plus de 5GB in Documenten kunnen gebruikers ruimte vrij te maken in GMail zonder hun gehechtheid verliezen (dat ook van belang zou kunnen zijn om em gewoon verwijderen ‘) .; Als er een manier om dat te doen ik ben blij om te worden geïnformeerd over;. Tx en groeten.

@Tony Bullard

Geweldige tip! Bedankt.

@Jim

Ik ging over hen hier: http://www.howtogeek.com/107307/how-to-use-gmails-advanced-search-features-create-filters/

@Scott

Ik geloof wel, ja.

@John Iezzi

Google Docs en Drive delen dezelfde 5 GB nu. U kunt de bestanden naar Google Drive handmatig op te slaan – in theorie elke toepassing Gmail via IMAP, download kon openen en de bijlagen te schrappen, en gooi ze in een map Google Drive. Ik ben niet op de hoogte van alle programma’s die dat doen, maar men zou die er zijn.

Er is geen optie meer bulk bericht te verwijderen

@Rakesh

Je bedoelt de “Filter Berichten Like These” optie? Je moet een boodschap eerst selecteren en klik op het menu tijdens het bekijken van een bericht.

U kunt algemene zoekopdrachten op te slaan, ook doordat de Quick Links lab in uw instellingen.

Voorafgaand aan ongeveer 1800, schoenen speciaal ontworpen voor de linker en rechter voeten waren zeldzaam, de meeste mensen droegen “zuivere” schoenen die geen onderscheid tussen de linker- en rechterkant had.