hoe om e-mails tussen de automatisch gesorteerd inbox tabbladen in Gmail verplaatsen

Gmail inbox tabbed-systeem is een handige manier om uw e-mails te organiseren in categorieën, maar tweaken welke e-mails naar welke categorieën is geen truc dat is meteen duidelijk.

Google introduceerde de tabbladen inbox systeem weer in 2013 en miljoenen mensen kreeg een nieuwe inbox waar alle e-mails automatisch werden gesorteerd in categorieën als default “Primair”, “sociale” en “Promotions”. De verandering werkte redelijk goed, maar af en toe krijg je een e-mail te zien in het tabblad verkeerde.

Er zijn geen filter mogelijkheden voor de inbox tabs zoals er voor etiketten nor worden ze gecontroleerd door Gmail-label-systeem. Dus geen bedrag van e-mails te selecteren en een poging om de “Verplaatsen naar”, “Label als” te gebruiken of andere Gmail GUI elementen zal helpen.

Echter, kunt u e-mails verplaatsen tussen tabbladen via de webinterface van Gmail (het werkt niet op de mobiele apps): gewoon slepen en neerzetten. We weten, we weten het nu lijkt vanzelfsprekend, maar als je dat niet doet (lees: nooit) gebruik maken van de drag-and-drop-functionaliteit in Gmail u waarschijnlijk nooit zou hebben ontdekten deze truc op uw eigen. Niet klop jezelf.

Om e-mails tussen inbox tabs verplaatsen, zoekt u de e-mails die u wilt recategorize. U kunt één voor één te verplaatsen of, indien u dat wenst, kunt u meerdere e-mails selecteren door het plaatsen van een vinkje naast hen en verplaats de hele groep. Voor de toepassing van deze tutorial gaan we het verplaatsen van de How-To Geek nieuwsbrief van het tabblad Updates naar het tabblad Primary. In de screenshot hieronder kan je de e-mail in kwestie te zien aan de bovenkant van het tabblad Update-lijst.

Klik en houd op de e-mail. Sleep de geselecteerde e-mail naar het tabblad dat u wenst te verhuizen naar. Laat de muisknop los om de e-mail te plaatsen in de nieuwe categorie.

Je zult een melding, hieronder te zien krijgen, dat de e-mail is verplaatst naar een nieuw tabblad (u kunt de beweging door te klikken op “ongedaan maken” als je het verplaatst naar de tab verkeerde achteruit). Je ziet ook een prompt “Doe dit voor toekomstige berichten van …”, klik op “Yes” om Gmail-berichten automatisch sorteren van die afzender in dat tabblad.

Na het klikken op “Ja”, zult u een bevestigingsbericht “Toekomstige berichten van [adres] wordt verplaatst naar [new tab].”

Als u het proces om te keren, dan kunt u gewoon op zoek naar een e-mail uit de e-mail adres in het nieuwe tabblad en herhaal het proces om het terug te keren naar de oude tab, waarin wordt bevestigd dat u wilt geen berichten worden geleverd aan het nieuwe tabblad selectie.

Met een paar seconden van de moeite die u kunt gemakkelijk verplaatsen verkeerde categorie e-mails en geniet van een veel beter georganiseerd Gmail.

U kunt ook gewoon stoppen met een van uw e-mail te eindigen in deze categorieën, het opzetten van een filter ‘bevat geen’ [lange willekeurige reeks]> categoriseren als Personal dan vergeet over deze mappen.

Er is nog nooit een punt in de Amerikaanse geschiedenis, waar meer dan 6 huidige en voormalige presidenten in leven zijn geweest op hetzelfde moment geweest.