hoe je tekst verticaal te centreren op de pagina in Microsoft Word

Wilt u een voorblad voor een rapport dat u aan het schrijven bent creëren? U kunt een eenvoudige, maar professionele voorblad maken door de tekst zowel horizontaal als verticaal centreren. Centreren tekst horizontaal op een pagina is gemakkelijk, maar verticaal? Dat is ook gemakkelijk en wij zullen u laten zien hoe.

Voordat u de tekst te centreren op de titelpagina, moet u het voorblad te scheiden van de rest van het rapport, zodat alleen de tekst op het voorblad verticaal wordt gecentreerd. Om dit te doen, zet de cursor naar rechts voordat de tekst die u wilt opnemen in het nieuwe gedeelte en plaats een “Next Page” sectie-einde.

OPMERKING: Als u een kop- en voetteksten in uw rapport kunt u deze weglaten uit uw voorblad, terwijl ze te bewaren in de rest van het rapport, door het opzetten van verschillende kop- en voetteksten.

Zodra uw voorblad is in een apart gedeelte van de rest van het rapport, zet de cursor ergens op het voorblad.

Klik op het tabblad “Pagina-indeling”.

Klik op de “Pagina-instelling” knop in de rechterbenedenhoek van de sectie “Pagina-instelling” op het tabblad “Pagina-indeling”.

Op de “Page Setup” dialoogvenster, klikt u op het tabblad “Lay-out”.

In de sectie “Pagina”, selecteer “Centrum” van de “Vertical alignment” drop-down lijst.

Uw voorblad tekst is nu verticaal gecentreerd op de pagina.

Centreren tekst verticaal kan ook het verbeteren van het uiterlijk van korte documenten, zoals een zakelijke brief of een begeleidende brief, of een ander type van kort document waarin de inhoud niet vullen de hele pagina.

Amerikanen ‘liefdesrelatie met het kwartje kost hen meer dan een brok van verandering: het kost 1,99 cent tot mint een 1 cent cent.