hoe je systeem variabelen weer voor uw MySQL server

Als u een MySQL-database server draaien, kan je je afvragen hoe de huidige instellingen voor de database. In MySQL worden ze variabelen genoemd, en het is heel gemakkelijk om de huidige waarden te zien.

De eenvoudigste manier is om gewoon gebruik maken van deze opdracht uit de MySQL prompt, die elke huidige configuratie-instelling zal laten zien.

SHOW VARIABLES

Als u alleen een specifieke variabele te zien, kunt u deze opdracht gebruiken. Het is duidelijk dat je zou willen de max_connect_errors vervangen in die opdracht met de variabele die u zoekt.

SHOW variabelen zoals ‘% max_connect_errors%’

Als je wilt dat de huidige toestand van een variabele te veranderen, kunt u dit gemakkelijk doen met een commando vergelijkbaar met deze

SET GLOBAL max_connect_errors = 10000

Als je het lezen van dit bericht je misschien af ​​waarom we de moeite genomen om een ​​post over dit onderwerp te schrijven, gezien er is een handleiding voor MySQL. Eerder vanavond (vanaf het schrijven van dit bericht), onze webserver had een probleem met de verbinding met de database. Bij het zoeken via de logs, werd duidelijk dat de databaseserver de webserver had geblokkeerd en het aansluiten vanwege een verbinding fouten. De oplossing was het nog makkelijker te achterhalen.

Host ‘host_name’ is geblokkeerd vanwege de vele verbinding fouten;. Deblokkeren met ‘mysqladmin flush-hosts

Blijkt, onze hosting provider is in het proces van het upgraden van hun switch firmware vanwege een aantal zaken – die worden veroorzaakt enige verbinding fouten. Omdat de standaard MySQL-instelling voor de maximale aansluiting fouten is een domme limiet van 10, onze databaseserver gestart verwerpen inkomende verbindingen. Gelukkig waren we in staat om het snel te repareren met een flush HOSTS commando op de databaseserver, maar het was tijd om de variabele te verhogen. Dus … dit bericht is gewoon zo dat we niet zullen vergeten wat we deden de volgende keer.

70 procent van specerijen in de wereld worden geproduceerd in India.