hoe je systeem te herstellen (en reparatie systeemproblemen) op Windows 10 mogelijk te maken

Met Windows 10, Microsoft lijkt te hebben uitgeschakeld Systeemherstel standaard – althans op sommige pc’s. Systeemherstel is al sinds Windows ME, het creëren van snapshots van het systeem bestanden die u kunt herstellen als er een probleem optreedt.

Windows 10 nog steeds bevat Systeemherstel, zodat u kunt weer inschakelen als je je beter voelt met Systeemherstel als vangnet. Windows 10 biedt ook andere systeem herstel functies, waardoor het verminderen van de noodzaak van Systeemherstel.

Microsoft heeft niet echt uitgelegd waarom het niet mogelijk Systeemherstel standaard. Maar we hebben een idee. Systeemherstel kan nogal wat schijfruimte gebruiken bij het maken van deze foto’s, en Microsoft probeert Windows 10’s schijfruimte eisen naar beneden te krijgen. Microsoft wil Windows 10 te draaien op apparaten met zo weinig als 16 GB interne opslag – des te beter om te concurreren met Chromebooks en goedkope Android-tablets.

Systeemherstel is ook minder nodig dankzij de andere functies in Windows 10 die snel uw Windows-systeem terug naar een nieuwe toestand te krijgen zonder een volledige herinstallatie van Windows. Windows 10 PC reset-functie dat je een verse Windows-systeem zal geven zonder dat af te vegen van uw bestanden is een grote hulp hier.

U kunt weer inschakelen Systeemherstel van het Configuratiescherm. Het zal nog enige systeem opslagruimte te gebruiken voor haar foto’s, dus zal je waarschijnlijk niet willen doen op goedkope laptops en tablets met slechts een kleine hoeveelheid opslagruimte. Als u een grote harde schijf in uw PC, zal het echter niet een groot probleem zijn.

Houd in gedachten dat het is standaard uitgeschakeld, dus het is niet het maken van snapshots. Als je het ervaren van een probleem met het systeem, re waardoor Systeemherstel niet zal helpen, omdat u geen oude foto’s te herstellen zal hebben. Wanneer u weer in te schakelen, wordt er een nieuw snapshot te maken – van uw huidige systeem in zijn beschadigde staat, als het beschadigd is. Als u wilt inschakelen en vertrouwen op Systeemherstel, moet deze preventief worden gedaan, voordat je een probleem hebt.

Deze optie is alleen beschikbaar in het Control Panel, niet de nieuwe app Instellingen. De snelste manier om toegang te krijgen tot Systeemherstel instellingen zal zijn om het Startmenu te openen of Start scherm, type “Restore” om ernaar te zoeken, en klik op de “Een herstelpunt maken” shortcut. U kunt ook opent u het Configuratiescherm, ga naar “System”, en klik op de link “System Protection” in de zijbalk.

Open dit venster en je zult zien dat de bescherming van het systeem is “Off” voor uw Windows 10-systeem rijden en de andere stations in uw computer. Selecteer uw systeem schijf en klik op de “Configure” knop als u wilt inschakelen.

Klik op de “Turn on systeem voor de bescherming” optie en kies hoeveel schijfruimte u wilt reserveren voor uw herstelpunten. Hoe minder ruimte die u verstrekt, hoe minder herstelpunten Systeemherstel in staat zijn om in een keer bewaren;. Klik op “OK” en Systeemherstel wordt ingeschakeld.

Te gebruiken Systeemherstel in de toekomst, net terug naar dezelfde “System Protection” paneel dat u bovenstaande tweedehands te gaan. Klik op de “System Restore” knop – nu niet meer grijs is, ervan uitgaande dat je nodig Systeemherstel – en u kunt gebruik maken van Systeemherstel om terug te gaan naar een vorig herstelpunt.

Als Windows is niet normaal opstart, kunt u ook opstarten in de veilige modus en run Systeemherstel of Systeemherstel lancering van de “geavanceerde opstartopties” herstel milieu.

Als je wilde gebruiken Systeemherstel om een ​​probleem op te lossen, maar bleek het allemaal mee is uitgeschakeld, dan moet je bevestigen wat systeem probleem dat je ondervindt bent op een andere manier.

Als het probleem werd veroorzaakt door een recente update, kun je kijken naar het verwijderen van die Windows Update of terug te keren naar een eerdere ‘build’ van Windows 10. Dit moet problemen die zich kunnen voordoen als gevolg van Windows Update en problemen met uw specifieke hardware en software te repareren.

Als uw systeem bestanden zijn beschadigd, kunt u proberen met behulp van het SFC – systeembestand check – commando om uw systeem bestanden te scannen op problemen en ze automatisch te repareren.

Als u een programma of hardware driver geïnstalleerd en het probleem begon na dat, kunt u een bezoek het Configuratiescherm en verwijder het programma of hardware driver.

Als Windows niet goed wordt opgestart, zodat u niets van dit te doen, kunt u opstarten in de veilige modus. U kunt ook naar het scherm “geavanceerde opstartopties” – deze verschijnt automatisch als Windows 10 kan niet normaal op te starten – en het gebruik van de opties daar.

Er zijn vele andere manieren om problemen op te lossen en op te lossen een Windows 10-systeem. Toch zal de ene trefzekere oplossing zijn om de “Reset deze pc” tool te gebruiken in de Instellingen-app. Dit zal uw Windows 10-systeem af te vegen en opnieuw naar fabrieksinstellingen. Je moet de software opnieuw installeren en daarna opnieuw te configureren Windows. Echter, uw persoonlijke bestanden bewaard worden en zullen niet worden gewist. Welk systeem probleem dat u met bent, zal dit al uw Windows 10 systeem bestanden te herstellen naar hun standaard staat.

Systeemherstel is altijd al een beetje een shotgun aanpak, maar het terugdringen van het hele systeem in plaats van de vaststelling van wat dat individueel probleem was. Vroeger was het een beetje schijfruimte, ook.

Het hebben van het standaard uitgeschakeld is zeker een verlies dat tech support moeilijker uit te voeren maakt. Vroeger standaard ingeschakeld en was een snel ding om te proberen wanneer een Windows-pc niet goed werkt. Nu, je zou kunnen hebben om te gebruiken in plaats van de “reset” functie.

Windows 10 had echt onzin hier up, die faciliteit systeem te herstellen was het meest nuttig. De optie om te schakelen gewoon niet berekenen …. voor de dagelijkse gebruiker en dat ik ben erg ongemakkelijk bij.

BTW ik niet lopen 10 op een van mijn 4-systemen, 3 laptops en doos te bouwen. Ik ben steken met Windows 7 voor een paar redenen.

Ik run 2 machines in Windows 7 Ultimate 64 retail en 2 in Pro en 1 op 8,1 pro.no manier moet ik ‘downgrade’ voor een lange tijd nog niet.

Mijn ervaring 8,1-10 was een bloedige vreselijke ervaring op deze HP lappy.

Ik deed afbeelding 8.1 en binnen 4 uur 10 vóór gooien machine, reimaged ik !!

Gelukkige dagen

Imaging is de beste oplossing

Met mijn handige dandy HP 11 “ging volledig kaflooey, heb ik” Reset deze computer “, die allerlei problemen in zeer korte tijd opgelost. (Documenten, foto’s, etc. zijn niet verloren in het proces, maar programma’s moeten worden herladen of hergebruikte geïnstalleerd.)

Hallo

Mag ik zeg dit: in het venster dat keuzerondjes biedt voor “turn on systeem voor de bescherming” of “turn off bescherming system” op de knop voor “turn on” wordt grijs weergegeven, tenzij u eerst de “Volume Shadow Copy” in te schakelen in sommige ander deel van uw computer, met name in “Diensten” .De Volume Shadow Copy zullen niet worden “running” wanneer u Windows 10 installeert, zoals vermeld.

Ik kon deze belangrijke stap in het artikel niet te vinden. Als ik over het hoofd gezien toen excuses.

Ik heb een upgrade van Windows 8,1-10 en zelfs niet over nadenken. Ik heb mijn instellingen gecontroleerd en Systeemherstel toonde als ingeschakeld, dus ik gok upgrades van oudere versies van Windows tot en met 10 zijn op het dragen van de dezelfde instellingen, maar over de nieuwe / schone installeert Systeemherstel is niet standaard ingeschakeld.

Bij een volledige reset wordt uitgevoerd van de gebruiker wordt verteld dat Win 10 zal opnieuw worden geïnstalleerd, maar de gebruiker bestanden blijven behouden. Dit is slechts gedeeltelijk waar. Alleen de informatie in de map Documents gebruiker is eigenlijk opgeslagen. De informatie in andere mappen worden gewist.

Bijvoorbeeld, als je een gebruiker van Windows Sticky Notes in Win 7 of 8 geweest, deze noten worden in Users \ logon \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Sticky Notes gehandhaafd. Een reset zal ze te wissen als er geen map in Win 10 met dat pad.

Evenzo worden IMAP mappen die zijn opgeslagen in Win 7 als station: \ Users \ gebruikersnaam \ AppData \ Local \ Microsoft \ Outlook en zal worden gewist met een reset.

Systeemherstel heeft me gered een aantal keren. Ik zorg ervoor dat de Tour op op elke pc’s die ik heb gedaan upgrades op. allemaal hebben ze veel ruimte op de harde schijf voor de snapshots

Ik heb systeem te herstellen naar vrijwel nutteloos in de afgelopen jaren zijn gevonden. Elke poging om het gebruikt heeft geresulteerd in een ‘gebrek aan ramen te herstellen’ msg. Ik reken in plaats daarvan op gratis software van derden voor back-ups opgeslagen op een externe schijf. Lijkt de wijzer optie in het geval van een volledige schijf defect hoe dan ook zijn.

Net FWIW, installeerde ik Win10 dan Win7 op twee computers en net ingecheckt hen beiden, en ze hadden allebei Systeemherstel actief, niet uitgeschakeld.

De enige machine die ik een upgrade dat niet hoefde Systeemherstel actief was mijn Asus Windows tablet. Dit was omdat de tablet heeft een kleine SSD-schijf (32 GB) en de ruimte was beperkt na de upgrade als gevolg van de resterende upgrade spullen. Na het reinigen van alles, was er genoeg ruimte om meerdere herstellen versies op te slaan. Slechts een of twee versies nodig zijn voor de meeste situaties.

Een enorme zonnevlam in 1859 bekrachtigd atmosfeer van de aarde in die mate dat een prachtig poollicht kunnen worden gezien in Cuba en andere in de buurt van tropische (evenaar) regio’s.