hoe je partities op de ramen te beheren zonder het downloaden van andere software

Er zijn tonnen van derden partitie managers voor Windows, maar wist u dat Windows bevat een eigen partitie manager? Microsoft heeft een goede baan van het verbergen van de ingebouwde partitie manager, maar het is er.

U kunt het hulpprogramma Schijfbeheer gebruiken om het formaat, maken, verwijderen en formatteren partities en veranderen hun drive letters – allemaal zonder het downloaden of te betalen voor een andere software.

De snelste manier om het hulpprogramma Schijfbeheer starten is door het intikken van “Partitie” in het zoekvak in het Configuratiescherm of het menu Start. Klik gewoon op de optie “Create en Format Hard Disk partities” die omhoog komt.

U zult een venster verdeeld in twee vensters te zien. Het bovenste paneel toont u een lijst van uw partities, aangeduid als volumes, en de onderste toont u een grafische weergave van uw opslagapparaten.

Klik met de rechtermuisknop een partitie in beide deelvenster en selecteer Volume uitbreiden of Volume verkleinen om het te verkleinen. Andere opties voor het manipuleren van partities bevinden zich ook in het snelmenu.

Het uitbreiden en krimpen hebben een aantal fundamentele beperkingen. U kunt alleen krimpen een partitie als het voldoende vrije ruimte, en u kunt alleen een partitie uit te breiden als het niet-toegewezen ruimte aan de rechterkant van het op hetzelfde station. Je zult lege, niet-toegewezen ruimte aan de rechterkant van een partitie te zien als je het kan verlengen. Windows kan een basis-partitie links daarvan niet uit, je zult software van derden voor nodig.

We hebben resizing wanden bedekt in meer detail in het verleden.

Als je eenmaal een partitie hebt gekrompen, kunt u de vrije ruimte te gebruiken om een ​​ander te maken. Klik met de rechtermuisknop in de vrije ruimte en selecteer Nieuw eenvoudig volume

Je ziet de New Simple Volume Wizard, die u door het instellen van een grootte voor de partitie, het toewijzen van een stationsletter en formatteren met een bestandssysteem.

U kunt ook met de rechtermuisknop op een partitie en selecteer Delete Volume om een ​​partitie te verwijderen en ruimte vrij te maken. Deze optie verwijdert elk bestand op de partitie, wees voorzichtig bij het gebruik ervan!

Klik met de rechtermuisknop een partitie en selecteer Change Stationsletter en paden zijn stationsletter te wijzigen. Klik op de knop Wijzigen om een ​​nieuwe stationsletter te selecteren.

U kunt dit dialoogvenster gebruiken om een ​​permanente stationsletter toewijzen aan een verwisselbare schijf of te verwijderen stationsletter een partitie en verbergen.

Gebruik de optie Format in snelmenu van een partitie te formatteren met een nieuw bestandssysteem en de inhoud ervan te wissen. U vindt alle bestanden te verliezen op de partitie als je dit doet!

U kunt ook partities opmaken door met de rechtermuisknop op te klikken in Windows Verkenner en het selecteren van de optie Format.

De tool Disk Management is niet zo flitsend als veel van derden partitie managers – in feite, het ziet er nog steeds als iets uit Windows 2000 – maar het klaart de klus. Veel andere partitie managers zijn onder andere opstartbare schijven, probeer de gratis GParted Live CD als u op zoek bent naar dat.

Ik ben het eens, voor het grootste deel van de tijd, de ingebouwde hulpmiddelen is genoeg, maar soms kan het niet het werk doen zoals;. Voor exemple het is niet in staat om een ​​partitie uit te breiden als de vrije ruimte aan de linkerkant;. In Dan denk ik dat je moet ofwel te maken met 3rd party tools of met diskpart.exe

@yGO

Zeker. Het is niet perfect en het is niet volledig uitgeruste, dus er is een plek voor derden partitie managers en meer geavanceerde command-line tools.

Ik denk dat dit moet komen met een waarschuwing opmerking: “Lieve mensen die blindelings volgen how-tos, aarzel dan niet C formatteren: \” lol

Nergens wordt vermeld dat als je partitie uit te breiden naar links maakt de schijf dynamisch. Windows kan niet op dynamische schijven worden geïnstalleerd. Je moet de hele schijf te formatteren om het terug te keren naar basic, of gebruik maken van een 3rd party software en cross vingers dat u uw gegevens niet zal verliezen van de schijf. Of, natuurlijk, besteden een paar uur een back-up.

@IrishiT

Er is een waarschuwing in de opmaak sectie. Ook, als je probeert te formaat C met die optie, Windows gewoon vertelt je dat je het niet te doen.

@Arston

Dank daarvoor. Ik heb nog nooit tegengekomen die beperking voor. Ik zal de notitie over alleen uit te breiden tot het recht in het artikel. Weet je zeker dat Windows zal zelfs laten u de systeempartitie te converteren naar dynamische?

hoe je een dynamische partitie te converteren naar basic? want er is geen tool om een ​​back-up van systeem schijf voor dynamische schijf maken

Ik zal een derde partitie manager te gebruiken als dat nodig is. Het aanbrengen van wijzigingen in het bestaande systeem zorgt altijd problemen voor mij. Third party software doet het sneller en veiliger met meer opties. Het beste werkt voor mij!

Bedankt voor het artikel, maar ik denk dat ik de stok met de zeer intuïtief Gnome Partition Editor, a.k.a.GParted, die wordt geleverd met de Puppy, Ubuntu, of Mint Linux distributies op hun ‘live-cd’s’

Eigenlijk is de snelste manier om toegang dismgmt is door te klikken op start vervolgens klik met de rechtermuisknop op de computer en selecteer Beheren. Een andere optie is om Windows-toets + R (Run command) en type compmgmt.msc raakte selecteer disk management.

Groot artikel: Ik ben verliefd op EASEUSE Partition Master. Het toont u een grafische weergave van wat je van plan bent voordat je daadwerkelijk inzetten voor het uitvoeren van een actie. Het ziet er ook koeler !!!

Ja, Microsoft heeft een goede baan in het verbergen van het. Maar de gemiddelde Windows-gebruiker zou niet nodig om een ​​partitie te maken of zelfs weten hoe je een partitie, zelfs als het symbool was op de desktop uit de doos te maken.

@IrishIT Je niet kan formatteren C: terwijl deze in gebruik is

@ Ccf.geek Bedankt voor ons te vertellen hoe u disk management. niemand wist dat

Slecht op mijn Vista is het slechts een demo-versie …

Vallende kokosnoten te doden meer mensen per jaar dan aanvallen van haaien.