hoe je oude programma’s werken op Windows 10

De meeste van uw Windows-toepassingen moet gewoon werken op Windows 10. Als ze werkte op Windows 7, zullen ze vrijwel zeker op Windows 10. Sommige oudere pc-toepassingen zal niet alleen werken, maar er zijn vele manieren om hen weer aan het werk.

Deze trucs voor veel verschillende toepassingen, van Windows XP-tijdperk applicaties en oude PC games die verouderd DRM naar DOS en Windows 3.1 toepassingen vereisen.

Veel applicaties ontwikkeld voor Windows XP zal goed werken op een moderne versie van Windows, met uitzondering van een klein probleem. Tijdens de Windows XP-tijdperk, de gemiddelde Windows-gebruikers meestal gebruikt hun pc als Administrator-account de hele tijd. Aanvragen werden gecodeerd om gewoon aannemen dat ze toegang hadden Administrator en zal mislukken als ze dat niet deden. UAC vaste dit, en er waren enkele kinderziektes op het eerste.

Als een oudere applicatie niet goed werkt, probeer dan rechts te klikken op de snelkoppeling or.exe bestand en selecteer “Uitvoeren als Administrator” om het te starten met die rechten. Indien zij toegang beheerder vereist, kunt u instellen dat het altijd als administrator uitvoeren met de instellingen compatibiliteit hieronder.

Windows bevat compatibiliteit instellingen die oude applicaties functioneel kan maken. Om deze toegang te krijgen tot de rechtermuisknop op snelkoppeling or.exe bestand van een toepassing en selecteer Eigenschappen. In Windows 10 menu Start met de rechtermuisknop op een snelkoppeling, kies “Open file location”, en vervolgens met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en kies “Eigenschappen”. Klik op het tabblad Compatibiliteit. U kunt op de “Gebruik de compatibiliteit probleemoplosser ‘knop voor een wizard-interface of gewoon aanpassen van de opties voor jezelf.

Bijvoorbeeld, als een applicatie niet goed draaien op Windows 10, maar wist goed te draaien op Windows XP. klik op de “Dit programma in deze compatibiliteitsmodus” voor checkbox en selecteer “Windows XP (Service Pack 3)”.

Probeer diverse andere instellingen, ook. Zo kan zeer oude games profiteren van de “Verminderde kleur mode”. Op hoge DPI schermen, moet u wellicht de “Disable scherm scaling op hoge DPI-instellingen” te controleren om een ​​programma te kijken normaal.

De 64-bits versie van Windows 10 gebruikt bestuurder handtekening handhaving en vereist dat alle bestuurders die u installeert een geldige handtekening. 32-bits versies van Windows 10 normaal niet, maar 32-bits versies van Windows 10 die op een nieuwere pc met UEFI vereisen ondertekende stuurprogramma’s. Dit helpt bij het verbeteren van de veiligheid en stabiliteit, uw systeem te beschermen tegen bestuurders die kwaadaardige of gewoon instabiel zijn. Je moet alleen installeren unsigned drivers als je weet dat ze veilig en hebben een goede reden om dat te doen.

Als oude software die u wilt installeren hoeft unsigned drivers, moet je een speciale boot optie te gebruiken om ze te installeren. Als alleen 32-bit drivers beschikbaar zijn, moet u de 32-bits versie van Windows 10 te gebruiken in plaats – de 64-bits versie van Windows 10 vereist 64-bit drivers. Gebruik dit proces als je nodig hebt om over te schakelen naar de 32-bits versie, het downloaden van de 32-bits versie van Windows 10 van de 64-bits versie.

Windows 10 kan niet worden uitgevoerd games die SafeDisc of SecuROM DRM gebruikt. Deze digital rights management schema’s kunnen heel wat problemen veroorzaken. Kortom, het is een goede zaak dat Windows 10 niet toestaan ​​dat deze junk te installeren en vervuilen uw systeem. Helaas betekent het dat sommige oudere games die op de fysieke cd’s of dvd’s kwamen niet zal installeren en draaien normaal.

Je hebt een verscheidenheid aan andere opties voor het spelen van deze games, met inbegrip van het zoeken naar een “no CD” crack (die potentieel zeer onveilig, omdat ze vaak te vinden op schaduwrijke piraterij sites), de inkoop van het spel van een digitale distributie dienst als GOG of stoom, of het controleren van de website van de ontwikkelaar om te zien of het biedt een patch die de DRM verwijdert.

Meer geavanceerde trucs zijn onder andere installatie en dual-boot in een oudere versie van Windows zonder deze beperking, of een poging om het spel in een virtuele machine draaien met een oude versie van Windows. Een virtuele machine kan prima werken, zoals spelen met deze DRM-systemen zijn nu vrij oud.

Windows 7 inclusief een speciale “Windows XP-modus” -functie. Dit was eigenlijk gewoon een bijgeleverde virtuele machine programma met een gratis Windows XP-licentie. Windows 10 bevat geen Windows XP-modus, maar u kunt nog steeds je eigen mode Windows XP.

Alles wat je echt nodig hebt is een virtuele machine programma zoals VirtualBox en een extra Windows XP-licentie. Installeer dat exemplaar van Windows in de virtuele machine en je kunt software op dat oudere versie van Windows in een venster op uw Windows 10-bureaublad.

Het is een zwaardere oplossing, maar het moet altijd goed werken – tenzij het programma nodig heeft om direct te communiceren met de hardware. Virtuele machines hebben beperkte ondersteuning voor hardware randapparatuur.

DOSBox kunt u oude DOS applicaties te draaien – in de eerste plaats DOS-spelletjes – in een venster op uw bureaublad. Gebruik DOSBox om oude DOS-toepassingen uit te voeren in plaats van te vertrouwen op de Command Prompt. DOSBox zal werken veel, veel beter.

Windows 3.1 was eigenlijk een DOS-toepassing, ook. Dit betekent dat u Windows 3.1 in DOSBox kan installeren en uitvoeren van oude 16-bits Windows 3.1-toepassingen in DOSBox.

16-bits programma’s niet meer werken op 64-bits versies van Windows. De 64-bits versie van Windows gewoon niet de WOW16 compatibiliteitslaag die het mogelijk maakt 16-bit applicaties te functioneren bevatten. Probeer een 16-bits toepassing op een 64-bits versie van Windows draaien en je zult net een “Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC” bericht.

als je wilt 16-bit applicaties te draaien, moet u de 32-bits versie van Windows 10 in plaats van de 64-bit versie te installeren. Maar je hoeft niet echt om uw gehele besturingssysteem opnieuw te installeren – in plaats daarvan kun je gewoon een 32-bits versie van Windows te installeren in een virtuele machine en start de applicatie daar. Of, kunt u zelfs Windows 3.1 te installeren in DOSBox.

Windows 10 maakt gebruik van de nieuwe Microsoft Edge als standaard browser. Edge bevat geen ondersteuning voor Java, ActiveX, Silverlight en andere technologieën. Chrome is ook gedaald ondersteuning voor NPAPI plug-ins zoals Java en Silverlight.

Om oudere web toepassingen die deze technologieën gebruiken, vuur van de Internet Explorer webbrowser nog steeds deel uitmaakt van Windows 10 voor compatibiliteit redenen – het ondersteunt nog ActiveX-inhoud. U kunt ook nog steeds lopen Java en Silverlight in Mozilla Firefox.

Internet Explorer kan worden gestart vanuit het menu Start. U kunt ook het menu openen in Microsoft Edge en selecteer “Openen met Internet Explorer” naar de huidige webpagina rechtstreeks in Internet Explorer te openen.

In het algemeen, als een oudere applicatie werkt niet op Windows 10, is het een goed idee om te proberen een moderne vervanger die naar behoren zullen werken te vinden. Maar – vooral voor oude PC games of zakelijke toepassingen – kan het niet mogelijk zijn om ze te vervangen. Dat is waar trucs zoals het bovenstaande in de buurt komt.

Afbeelding Credit: Brett Morrison op Flickr

Iets om op te noemen zou zijn programma’s zoals Apple Quicktime, die niet zal draaien op Windows boven Windows 7, want het ziet er specifiek voor Windows 7.

Iets om op te noemen zou zijn programma’s zoals Apple Quicktime, die niet zal draaien op Windows boven Windows 7, want het ziet er specifiek voor Windows 7.

Ik heb Quicktime geïnstalleerd en draait op een Windows 8.1 machine op dit moment. Het is een video-opname apparaat en Quicktime nodig.

Mijn belangrijkste bureaublad met Windows 10 is ook Quicktime geïnstalleerd, want ik gebruik het voor videobewerking, en mijn editing software zal MP4 video niet importeren zonder.

Is het mogelijk dat u werkt met een oude versie?

Ik werd geïnstalleerd, het was gewoon een enorm gedoe, omdat het specifiek gaat op zoek naar Windows 7, en laat je niet Windows 8 of 10 te gebruiken, omdat ze niet Windows 7.

(Newbie hier) Ik moet a16-bit app onder Window 10.Ik lopen als de suggestie van een virtuele machine met 32-bits Windows 10.My vraag: (ik ben nieuw in Windows 10) Moet ik een Windows te kopen -10 32-bit-licentie voor de virtuele machine (of zal ik een of andere manier in staat zijn om de gastheer Windows 10-licentie te gebruiken)? Thanks

Ja, een nieuwe vergunning voor de VM nodig.

Als u een oudere licentie van win 7, 8 of 8.1 hebt dan kun je lopen dat in een virtuele machine op een win 10 en uitvoeren van uw 16-bits applicatie. Zodra loopt dan moet je 16 bit applicaties mogelijk te maken. Ga Configuratiescherm> Programma’s en onderdelen> Windows-onderdelen in- of uitschakelen> Compatibility aankruisen dan NTVDM.exe (NT Virtual DOS Machine) en toe te passen of op OK als dat nodig is en dan goed om te gaan.

Ik koos ervoor om dual boot en alles gebeurt veel hetzelfde.

Zou PCem (http://pcem-emulator.co.uk/) werken goed voor Windows 95 programma’s of moet ik Windows 95 in dosbox of een virtuele machine in plaats te installeren gewoon?

Ik denk niet dat ik zou knoeien met dat. Gaan met een huidige, ondersteunde hypervisor zoals VirtualBox of VMWare Player.

En met Windows 95 kunnen sommige problemen geven … zou ik Windows 98SE, dat is echt de laatste, grote Win9x besturingssysteem suggereren.

Doe 3D-games werken heel goed? Ik heb gehoord dat VM’s zijn echt slecht met 3D-acceleratie, maar ik heb nog niet geprobeerd VMware. (Die ik heb gehoord is veel beter dan VirtualBox in deze). Ook denk ik dat PCem is meer gericht op juistheid emulatie en het behoud als het eigenlijk emuleert de oorspronkelijke hardware (en dus is vrij traag waardoor het overkill voor de meeste toepassingen / games).

Doe 3D-games werken heel goed? Ik heb gehoord dat VM’s zijn echt slecht met 3D-acceleratie, maar ik heb nog niet geprobeerd VMware

DOSBox is waarschijnlijk de beste inzet voor 3D-emulatie, maar dat gaat worden met oude GLIDE programma’s. Ik heb niet geprobeerd VMWare met iets 3D, maar het geeft wel hardware versnelde 3D-graphics.

(Http://pcem-emulator.co.uk/)

Op een niet-verwante nota, wat denk je dat PCem goed zou zijn voor zijn, als er iets.

Het lijkt alsof het is gebouwd om oudere systemen, met inbegrip van dingen zoals de PC Jr. emuleren Dus ik denk dat het goed zou zijn voor het uitvoeren van de DOS-software en PC Jr software.

Zijn er lijsten om te zeggen wat wel en wat werkt niet op Windows 10?

Ik heb momenteel ‘Picasa’ geïnstalleerd en ik leek te herinneren ergens gelezen dat videobestanden afgespeeld in Picasa niet zou werken op een Windows 10-platform.

Als een tijdelijke maatregel ik ze heb gekopieerd naar een 60gb SSDFor goede maatregel ik mijn muziek hebt gekopieerd.

Ik ben van mening dat wanneer Windows 95, Windows 98 / 98SE en natuurlijk Windows 7 uitkwam, als ze mochten vestigen en de verschillende fabrikanten had ingehaald toen alles werkte.

Dus de vraag is

Hebben mensen denken dat er een “grace period” zijn, of gewoon doorgaan en “druk op de knop”?

Eindsnelheid is, zoals de naam zou kunnen impliceren, de daalsnelheid waarmee iets gedood (zoals een ongelukkige mens zonder parachute), maar de hoogste snelheid een voorwerp kan bereiken als het door de lucht valt.