hoe je je minecraft creaties in 3D-glorie met chunky maken

Als u op zoek bent naar een manier om 3D te maken en het behoud van uw favoriete Minecraft creaties, groot of klein, zo mooi beelden kijk dan niet verder dan Chunky. Of u wilt een hele stad of een klein huisje te vereeuwigen, het is het juiste gereedschap voor de job.

In een eerdere Minecraft tutorial hebben we laten zien hoe je je hele kaart van de wereld in een Google Earth-achtige interactieve kaart met Mapcrafter maken. Als u geïnteresseerd bent in een meer up-close and personal renderen dan MapCrafter kan bieden, maar je moet Chunky.

Waar MapCraft maakt uw Minecraft wereld in zijn totaliteit over alle beschikbare stukken, Chunky maakt een klein deel van uw Minecraft wereld in zeer hoog detail, dus het is een geweldig hulpmiddel voor echt pronken een build je trots op bent.

Verder kan je echt graven in met Chunky en stel een breed scala aan opties beschikbaar in Mapcrafter: u kunt aangepaste texture packs te gebruiken, stelt u de tijd van de dag en de hoek van het licht, aan te passen de lichtbronnen, en anders tweak het maken opties en uiterlijk van uw gerenderd brokken om een ​​perfecte look te bereiken.

Bezoek de Chunky website en pak de meest actuele cross-platform binaire bundel. Er is een Windows installer, maar de binaire bundel is een universele Java installer en net zo gemakkelijk te gebruiken. Extract naar een goed gelabeld map en voer het chunky.jar bestand.

Het installatieprogramma vraagt ​​u om een ​​locatie te halen

Na het selecteren van een map, zal de Chunky launcher te laden. Nu is het tijd om de map die de kaart bestand dat u wilt werken met (de launcher standaard de standaard Minecraft data directory voor uw besturingssysteem, maar u kunt het punt waar je maar wilt) bevat. Na het selecteren van de map, past u de hoeveelheid geheugen te Chunky toegewezen. Hoewel het kan draaien op een kleinere hoeveelheid geheugen, als je een heleboel te sparen je net zo goed de snelheid van uw maken door de toewijzing van het naar Chunky.

Klik op de lancering en de app zal uitvoeren en presenteren de wereld selectiescherm.

Zodra u een wereld te selecteren (ofwel uit de lijst of met de optie “Bladeren voor specifieke World”), zal de wereld te laden in een top-down view.

Hier is een luchtfoto van dezelfde Survival Mode castle-in-progress we gebruikt voor onze Mapcrafter tutorial.

Laten we zeggen dat we willen dat de gedeeltelijk voltooide vuurtoren we hebben gewerkt aan te maken. Alles wat we moeten doen is het selecteren van de stukken de vuurtoren zit op door te klikken op hen.

Dan klikken we gewoon “Nieuwe Scène” om de weergave te starten. Chunky zal ons vragen waar we willen de scène opgeslagen. Standaard slaat uw renders in / scènes / buiten de belangrijkste directory. Bevestig waar u de nieuwe scène geplaatst en klik op “OK.”

De volgende stop is het paneel Render Controls, die is gekoppeld aan het voorbeeldvenster. De instellingen hier zijn een beetje overweldigend. We zouden suggereren alleen knoeien met een paar van hen te beginnen met (degenen onder u die graag naar rechts in duiken goed zou worden geserveerd aan de gedetailleerde uitsplitsing van alle Chunky maken hier lezen).

Het eerste wat je wilt veranderen is de camera projectie onder het tabblad “Camera”. Als u wilt in staat zijn om in en uit alsof je het bekijken van het spel als een echte speler te zoomen, schakelen de Projection type “Parallel.” Nu kunt u zich vrij bewegen om uw onderwerp te positioneren.

De tweede regeling van de werkzaamheden is het veranderen van het doek grootte. U kunt kiezen uit de drop-down menu’s op het tabblad ‘Algemeen’, of u kunt de gewenste grootte te geven. Om te beginnen, raden we aan het doen klein maakt. Groot maakt nemen veel tijd en tot u de look die u wilt krijgen, is er geen reden om drie uur maken de tijd op een grote poster-size druk zul je niet eens willen verspillen.

Wanneer u op de “START” knop om te beginnen met het maken, maak je geen zorgen als de dingen echt vreemd op zoek naar een moment. Chunky doet beeld-voor-beeld weergave van de scène en het ziet er een beetje vreemd terwijl het aan de gang.

Wanneer het proces is voltooid, moet je een beetje 3D render van Minecraft schepping zoals zo.

Denk niet dat onze eenvoudige kleine 3 x 3 brok maken hier is alles wat er te Chunky, dat wel. Je kan net zo groot of zo klein als je wilt maken. Laten we uitzoomen om onze hele kasteel complex zien en te mengen dingen een beetje door het toevoegen in een texture pack (dezelfde foto-realistische 256x Texture Pack we toonde in het begin van onze gids voor Minecraft resource packs).

Het duurde tien minuten naar de oorspronkelijke toren te maken alleen door zelf, maar deze maken van het gehele complex heeft een solide uur-en-een-half. De toegenomen renderen tijd is een gevolg van zowel de toegenomen grootte van het gebied (18 × 18 brokken in plaats van onze originele 3 × 3), maar ook de overhead van destructie lichtomstandigheden voor zoveel extra gedeelten en lichtbronnen.

Onze voorbeelden zijn slechts een langgerekte strook van wat je kunt doen met Chunk. Met dank aan de Chunk monster galerij, hier is twee fantastische maakt dat tonen u de aard van de leuke dingen die je kunt doen met het.

De eerste, door Chunky gebruiker 04hockey, is een close-up en atmosferische rendering dat de binnenkant van een middeleeuwse stijl kerk laat zien.

De tweede is een lange afstand weergave van BROVILLE, een enorme onderneming door Minecraft creatieve team Oldshoes, die echt vitrines hoe groot een renderen met een ondiepe diepte van het veld ziet.

Of u nu in nauwe zoomen of pannen breed met uw Chunky maakt de tool biedt een unieke en echt in het oog springende manier om de creaties die je hebt zo hard aan in Minecraft verwerkt in beeld bestanden geschikt voor desktop wallpaper of zelfs framing draaien.

De eerste barcode item dat moet worden gescand in een Australische supermarkt was, passend, een potje Vegemite.