hoe je je eigen portal-stijl geluidsfragmenten te maken

Als u Portal ooit hebt gespeeld, dan weet je hoe heerlijk griezelig GLaDOS’s stem kan zijn. Hier is hoe je je eigen GLaDOS-thema geluidsfragmenten te creëren, zodat u de Portal-based horror kan verspreiden.

Afbeelding door Digital Sextant

Uiteraard zullen we een opname van een soort van zin om mee te werken nodig hebben. De manier waarop Valve deed het voor Portal was ze hadden een professionele voice actrice Ellen McLain, doet haar best indruk van een text-to-speech engine. Ze gebruikten TTS haar lijnen op te nemen, dan speelde ze terug naar haar basis voor haar voice acting te geven. Hoewel we misschien niet allemaal professionele stemacteurs, het is vrij gemakkelijk om hetzelfde effect te krijgen thuis. Ik gebruikte de AT & T Labs Natural Voices Text-to-Speech Demo om een ​​basis te krijgen, dan gebruikt de array microfoon op mijn netbook om mijn beste indruk op te nemen (met een paar veranderingen te benadrukken). Mac-gebruikers kunnen de output van het commando “zeggen” op te nemen, of u kunt het te mengen met wat TTS programma u verkiest. U kunt altijd gewoon gebruik maken van TTS-uitgang in plaats van je stem, maar met behulp van een echte stem maakt het verschil.

Ik nam mijn stem in Audacity en deed een aantal snelle ruis verwijderen om het op te ruimen. Als je ervoor kiest om uw eigen audio op te nemen, kijk op onze artikel De How-To Geek Guide to Audio Editing: Basic Noise Removal. Toen ik nam het, gaf het aan mij als een stereo track. Ik gestript het neer op een mono spoor, en geëxporteerd als a.wav.

Klik op de titel van het geluidsfragment (naast de “X”) en kies “Split Stereo naar Mono.”

Je zult eindigen met iets als dit

Ik koos voor de iets betere baan door het selecteren van en het spelen van een voor een, en verlost van de ander door te klikken op de “X” knop op de top-links van de track info.

Vervolgens gaat u naar Bestand> Exporteren.

U ziet het dialoogvenster Exporteren komen.

Je kunt gewoon exporteren als een WAV, zoals alles zal gebeuren in Melodyne Studio.

In de Melodyne Studio demo, open te stellen your.wav bestand. U zult uiteindelijk het zien van een scherm zoals dit

We willen wat afspeelknoppen, dus ga naar Venster> Transport Bar.

Je ziet de Transport Bar pop-up.

Dit zal van pas komen om te spelen en stoppen met de audio.

Volgende, neem een ​​kijkje op de rechterbovenhoek van het scherm. Dat zijn de controles die we zullen gebruiken. Je kunt zien dat op dit moment, het selectie-instrument is gemarkeerd.

Het eerste wat we gaan doen, is alles in dezelfde toonsoort. Hit CTRL + A om alles te selecteren, klik vervolgens op de Bewerken Pitch control.

U ziet het scherm veranderen enigszins, om deze

Dubbelklik op een van de klank bellen, en je ziet ze allemaal “snap” naar de dichtstbijzijnde noot.

Vervolgens zullen we toonhoogtemodulatie verwijderen. Dit verzacht het geluid van je stem, dus het klinkt meer consistente en robotica. Klik en houd op de “Edit Pitch” control om pop-up van de andere controles, en ga naar Pitch Modulation.

Nogmaals, Ctrl + A om alles te selecteren. Dubbelklik op een van de klank bubbels om modulatie te verwijderen. Het resultaat zal er ongeveer zo uitzien

Je zult zien dat sommige van de opknoping lijnen tussen de bellen zijn verdwenen, en de lijn die door elke bel is vlak.

Vervolgens zullen we de formant, dat soort klinkt als je de grootte van de stembanden van wie sprak de audio veranderen veranderen. Kies de Format controle Bewerken.

Nogmaals, zal de weergave te wijzigen, en je wilt raken CTRL + A om alles te selecteren. Hier is wat je ziet

Zie je die balken over elkaar sound bubble? Klik op een van hen en sleep omhoog, waarschijnlijk ongeveer 3 stappen. Als je terug te spelen, zul je meteen het verschil horen, het klinkt als een kind het nu zegt. Hier is wat het lijkt erop dat na de wijziging.

Wilt u op te splitsen een woord en zet ze in twee afzonderlijke notities, kunt u doen wat heet “segment scheiding.” Kies het segment scheiding controle

Vervolgens kunt u een lijn over een van het geluid bubbels te vinden, en schuif deze over naar de plaats waar u wilt breken de audio.

Vervolgens kunt u de toonhoogte van dat segment apart van de anderen te bewerken.

GLaDOS zal vaak in dienst sarcasme bij het spreken bepaalde woorden in Portal. De geluidskwaliteit is schromelijk anders, maar het is hetzelfde effect als wat we hebben gedaan, juist in de tegenovergestelde richting.

In mijn voorbeeld, ik heb twee lettergrepen ik moet veranderen aan het einde. U kunt meerdere sound bellen met de selectie gereedschap te selecteren door te klikken en te slepen en het creëren van een kader rond wat je nodig hebt om te bewerken. Hier is het deel dat ik het bewerken van in mijn dossier

Om die rare sarcasme effect te krijgen, gaan we eerst de toonhoogte te verlagen met bijna 5 stappen. Nogmaals, selecteert u de bewerken Pitch control, en schuif alles naar beneden.

Om het effect af te maken, gaan we de formant laten vallen op die bubbels van 3 bovenstaande stappen 4-5 hieronder stappen. Uw eindproduct zal er zo uitzien

De Melodyne Studio demo staat niet toe dat de uitvoer van het uiteindelijke geluid of door middel van het opslaan van het project halverwege. U kunt dit, zorg ervoor dat uw microfoon is uitgeschakeld en “Stereo Mix” is de standaard opnameapparaat. Open vervolgens up Audacity.

Wat u moet doen is hit in Audacity en raak spelen in Melodyne, en dan stoppen zowel zodra hun gedaan. Dat is het. Hier is een schot van het in actie.

U kunt het bestand in Audacity gemakkelijk te bewerken. Selecteer gewoon de stille gedeelten van het spoor aan het begin en einde, en druk op Verwijderen om ze te verwijderen. Helemaal klaar! Ga naar Bestand> Exporteren, en u kunt kiezen om het te doen als een mp3.

Als een bonus voor je lezers, krijg je mijn vreselijke stem alle gemoduleerd en hervormd te horen. U kunt de mp3 hieronder te grijpen.

HTG Comments.mp3

Is het legaal om de beperking van de proefversie is als dat te omzeilen?

Het is niet iets illegaal te omzeilen, maar werken rond een gebrek aan een gratis functie.

Thug Life baby: D

Ik hou van het effect op het woord “opmerkingen”: D

Stereo mix tip # 434: U kunt stereo mix gebruiken om te ‘bekeren’ iTunes DRM-beschermde muziek in mp3-bestanden, playable overal :); Geen behoefte aan een converter gebruiken!

IJsberen zijn zo efficiënt in het behoud van lichaamswarmte dat ze lijken bijna onzichtbaar wanneer bekeken met infraroodcamera’s.