hoe je je eigen firefox browser thema creëren

Firefox thema’s – ook bekend als “personas” – kan de manier waarop uw browser lijkt te veranderen, waardoor het meer persoonlijk. Als je van thematisering van de applicaties die u gebruikt, is er geen betere toepassing aan thema dan uw browser.

Dit is niet te hard – alles wat je hoeft te doen is een achtergrond afbeelding of twee te vinden en te snijden ze naar de juiste verhoudingen. Chrome-gebruikers kunnen Google’s Chrome gemakkelijk themaschepper gebruiken om hun eigen browser thema’s te maken.

Een Firefox-browser thema is opgebouwd uit twee beelden. Er is een header afbeelding weergegeven achter alles aan de bovenkant van het Firefox-venster, en het beeld van een voettekst weergegeven achter het zoeken en add-on balken aan de onderkant van het venster. De nieuwste versies van Firefox verwijderen van de add-ons bar, tenzij je een extensie te installeren om het terug te brengen, zodat de bovenste afbeelding is veel belangrijker. U zult alleen de onderste afbeelding wanneer u op Ctrl + F om de werkbalk Zoeken gebruiken. Bezoek de thema’s galerij om pre-en-klare Firefox thema’s die u kunt gebruiken zien.

Ten eerste, het vinden van een goed uitziende afbeelding die goed zal werken op de bovenste werkbalk. Mozilla adviseert dat “Subtiele, zachte contrastrijke beelden en verlopen het beste werken; zeer gedetailleerde beelden zal concurreren met de browser UI.” De rechter bovenhoek moet ook de meest interessante beetje van het beeld, als de rechter bovenhoek van het beeld wordt altijd weergegeven in de rechterbovenhoek van uw browser. Zoals u het browservenster resize, meer van de linkerkant van het beeld zichtbaar worden.

Hier zijn de exacte specificaties afbeelding vereist

Je krijgt een beeld van ten minste 3000 pixels wil breed in omvang om mee te beginnen. Met een voldoende grote afbeelding gevonden, alles wat je hoeft te doen is het gewas aan de huidige proporties. Veel image desktop-editors (zoals de uitstekende Paint.NET) kan dit doen, net als online foto-editors (zoals de handige Pixlr Editor).

Bijvoorbeeld, in Pixlr, zou u uw afbeelding openen, selecteert u de rechthoekige selectie gereedschap, kies “Fixed size” in de Constraint en voer een breedte van 3000 pixels en een hoogte van 200. U kunt dan selecteert u een juiste maat gebied van het beeld. (Natuurlijk kunt u ook het formaat van de afbeelding voordat bijsnijden het op deze manier.)

Je zou dan bijsnijden uw afbeelding – selecteer Afbeelding> Crop in Pixlr – en je zou eindigen met een correct formaat afbeelding. Je kunt nu op te slaan op uw computer (Bestand> Opslaan in Pixlr). Herhaal dit proces als je het een voettekst wilt, maar zorg ervoor dat het is slechts 3000 × 100 in plaats van 3000 × 200.

Om een ​​aangepast thema maken zonder het echter aan de Mozilla thema’s website, installeer officiële Personas Plus extensie Mozilla’s. Start uw browser na de installatie, klikt u op het pictogram Personas Plus op de werkbalk en kies Voorkeuren. Activeer de checkbox “Enable custom personas” en klik op OK.

U kunt nu op het pictogram van Personas Plus op de werkbalk, wijs Aangepaste Persona, en klik op Bewerken. Dit brengt u naar een venster met een eenvoudige interface om uw foto’s en de gewenste tekst opgeeft kleuren. Gebruik de opties hier om te bladeren naar de header image-bestand dat u eerder hebt gemaakt en het zal automatisch op uw Firefox toolbar.

Merk op dat imago van de voettekst is optioneel – u zult eigenlijk alleen zien als wanneer u de zoekbalk deze dagen gebruiken. Als u geen beeld Footer selecteert, wordt de zoekbalk net uitzien als een normaal onderdeel van de interface zonder enige thema’s. De meeste mensen zullen waarschijnlijk blij mee.

Selecteer de gewenste tekst en accentkleuren te maken van de browser toolbar tekst en pictogrammen opvallen.

De resulterende thema zal werken op elk besturingssysteem, of u Firefox op Windows, Linux of Mac OS X.

Indien u graag uw thema in te dienen voor andere mensen om te bladeren, te installeren, en rente op de Mozilla-add-ons galerij website, gebruik maken van de Gevraagd nieuw thema pagina op de website van Mozilla’s. Je moet eerst een ontwikkelaar account aan te maken.

Uitstekend artikel met een uitstekend idee voor een uitstekende browser. Dank je.

Griekse voet, vernoemd naar Dr. Dudley Morton, is aa aandoening waarbij de lengte van de tweede teen is gelijk aan of langer dan de grote teen, in extreme gevallen de gang van de patiënt kan veranderen en pijn veroorzaken, maar veel mensen hebben de aandoening met geen nadelige effect.