hoe je ip adres elk apparaat, MAC-adres en andere netwerkverbinding informatie vinden

Elk netwerkapparaat – laptops, desktops, smartphones, tablets, en al het andere – heeft een IP-adres op het netwerk en een uniek MAC-adres. Er zijn vele redenen waarom u nodig heeft om deze informatie te vinden, dus hier is hoe het te vinden op alle laptops, smartphones, tablets en u zou kunnen hebben rondslingeren.

Dit zal alleen maar laten zien IP-adres een individueel apparaat. Je bent waarschijnlijk achter een router op uw netwerk, zodat uw publiek IP-adres – uw IP-adres op het internet – is anders en moet elders worden gevonden.

Op Windows 10, kunt u deze informatie sneller dan je kon vinden op eerdere versies van Windows. Klik op het Wi-Fi-pictogram in het systeemvak of systeemvak en klik vervolgens op de link “Network settings”.

Als het niet met een Wi-Fi-verbinding, kunt u de Instellingen-app te openen, selecteer “Netwerk & Internet, selecteert u het type verbinding is, en kijk voor meer informatie.

Klik op “Geavanceerde opties” in het venster dat verschijnt. (U kunt ook dit venster door het openen van de app-instellingen en het navigeren naar Netwerk & Internet> Wi-Fi te bereiken.) Scroll naar beneden en je ziet deze informatie onder de rubriek Properties.

U kunt deze informatie op andere manieren op eerdere versies van Windows te vinden. Natuurlijk, deze methoden werken nog op Windows 10, ook.

Net opent u het Configuratiescherm, klikt u op “en -taken weergeven netwerk” onder Netwerk en internet, klik op “Change adapter settings”, met de rechtermuisknop op de verbinding die u gebruikt, en selecteer “Status”. Klik op de “Details” knop onder Connection en je krijgt alle informatie die u moet weten in een lijst te zien.

U kunt deze informatie ook vinden door het openen van een Command Prompt venster en het volgende commando

ipconfig

De gemakkelijkste, snelste manier om deze informatie op Mac OS X te vinden is om ingedrukt te houden van de “Option” toets op uw toetsenbord en klik op het pictogram Wi-Fi op de menubalk aan de bovenkant van je scherm. De Option-toets maakt een snelle toegang tot informatie over de status elders in Mac OS X, ook.

Je zult je Mac het IP-adres te zien naast ‘IP-adres. “Andere details hier vindt u informatie tonen over uw draadloze netwerk en het IP-adres van uw router.

U vindt er ook deze informatie door te klikken op het Apple-menu op de menubalk aan de bovenkant van je scherm, het selecteren van “System Preferences”, klikken op het pictogram “Network”, het selecteren van de netwerkverbinding te klikken ‘Geavanceerd’, en klik op de “TCP / IP “tab. U vindt het MAC-adres onder het tabblad “Hardware” te vinden.

Om deze informatie op een iPhone, iPad of iPod Touch met Apple’s iOS te vinden, eerst de app te openen. In de Instellingen-app, tik op “Wi-Fi ‘en tik op de” i “icoon aan de rechterkant van de Wi-Fi-verbinding die u momenteel verbonden. U vindt het IP-adres en andere netwerkgegevens hier te zien.

In plaats daarvan vindt het MAC-adres, gaat u naar Algemeen> Info in de Instellingen-app. Scroll naar beneden en kijken naar de “Wi-Fi-adres”.

Op Android, kunt u deze informatie in de app-instellingen te vinden. Trek vanaf de bovenkant van het scherm en tik op het pictogram versnelling of open uw app lade en tik op de ‘Instellingen’ app icoon om het te openen.

Tik op de “Wi-Fi” optie onder Draadloos en netwerken, tikt u op de menu-knop, en tik op “Geavanceerd” om de geavanceerde Wi-Fi te openen. U vindt het IP-adres en MAC-adres wordt weergegeven aan de onderkant van deze pagina.

Zoals altijd op Android, kunnen deze opties in een iets andere plaats, afhankelijk van hoe de fabrikant op maat van uw toestel. De bovenstaande werkwijze werd uitgevoerd op een Nexus 7 met Android 6.0 Marshmallow.

Op een Chromebook, Chromebox, of een ander apparaat met Chrome OS, kunt u deze vinden in het scherm Instellingen.

De snelste manier om toegang te krijgen tot deze informatie is door te klikken de status gebied aan de rechterbenedenhoek van het scherm, klik op de “Verbonden met [Wi-Fi-netwerk naam]” optie in de lijst en klik op de naam van het netwerk dat u ‘ opnieuw aangesloten. Een verbinding informatie wordt geopend.

U kunt ook de pagina-instellingen te openen door op de menuknop in Chrome en ‘Instellingen’ te selecteren. Klik op de naam van het Wi-Fi-netwerk waarmee u bent verbonden aan de bovenkant van de pagina-instellingen, en klik dan weer. U zult dezelfde pagina te zien.

Het MAC-adres is onder het tabblad “Verbinding”, terwijl het IP-adres onder de “Connection” Tab.

Op een moderne Linux-systeem, dient deze informatie gemakkelijk bereikbaar vanaf de status of systeemvak zijn. Kijk voor een netwerk icoon, klikt u erop, en selecteer “Information Connection”. U vindt het IP-adres en andere informatie die hier te zien – de “hardware-adres” is het MAC-adres.

Dit is hoe NetworkManager doet, en de meeste Linux-distributies gebruiken nu NetworkManager.

Als je gewoon toegang tot een terminal, de volgende opdracht. Negeer de “lo” interface, die is een lokale loopback interface. In de screenshot hieronder, “eth0” is de netwerkverbinding om naar te kijken.

ifconfig

Het proces is vergelijkbaar met andere apparaten, van spelcomputers tot top boxen in te stellen. Je moet in staat zijn om het scherm Instellingen te openen en te zoeken naar een scherm ‘Status’ dat deze informatie, een “Netwerk” scherm dat netwerkverbinding informatie ergens kan laten zien, of een lijst met informatie over een “About” scherm. Als u deze gegevens niet kunt vinden, het uitvoeren van een zoekopdracht op het web voor uw specifieke apparaat.

Hoewel we niet terug zijn geweest om te controleren, het gebrek aan beschermende atmosfeer op de maan betekent zeer zeker dat constant bombardement door ultraviolette straling van de Amerikaanse vlaggen daar geplaatst zuiver wit gebleekt.