hoe je het eerste woord in een bash commando snel veranderen?

Als uw workflow is bevolkt met veel repetitieve handelingen, dan het kan nooit kwaad om te zoeken naar manieren om te verbeteren en uw workflow te stroomlijnen. Today’s SuperUser Q & A bericht heeft een aantal handige suggesties voor een lezer op zoek naar zijn workflow te verbeteren.

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

Screenshot met dank aan Matt Joyce (Flickr).

SuperUser lezer munt wil weten hoe om het eerste woord snel veranderen in een bash command

Ik wil graag mijn workflow in bash te verbeteren en besefte dat ik vaak willen dezelfde opdracht uit te voeren naar een andere executable.

Een paar voorbeelden

1.) Git

2.) Bash

Ik weet dat ik kan Ctrl + een toen Del om het eerste woord te verwijderen, maar ik ben benieuwd of er een snellere manier om het te doen.

Is er een snellere manier om munt om het eerste woord in bash commando’s veranderen?

SuperUser de respondenten Spiff, Hastur, jjlin. en Gustavo Giraldez hebben het antwoord voor ons. Eerst omhoog, Spiff

$ Breidt uit naar het laatste woord van uw vorige commando. Dus je zou kunnen doen

Of

Uw voorbeelden is er gebeurd met alleen het laatste woord te herhalen, dus! $ Werkte prima. Als je had eigenlijk een heleboel argumenten die u wilde herhalen, en je wilde alleen maar om het eerste woord te veranderen, je zou kunnen gebruiken! *, Die wordt uitgebreid tot alle woorden van de vorige opdracht met uitzondering van de nulde.

Zie de paragraaf “HISTORY expansion” van de bash man pagina. Er is veel flexibiliteit daar.

Gevolgd door het antwoord van Hastur

Ik zou graag een waarschuwing toe te voegen (zie het antwoord van Spiff boven). Met! $, Hoeft u niet de volledige visuele controle van de lijn die u draait. De resultaten kunnen soms schadelijk zijn, vooral als je een drukfout oplopen. Het neemt wat het nodig heeft uit de geschiedenis uit te breiden op.

Dus als je de laatste opdracht met een lege ruimte in het begin te schrijven, dan is deze opdracht zal waarschijnlijk niet afmaken uit de geschiedenis. Wanneer u uw nieuwe opdracht uit te voeren met! $, Zal het reservoir niet de parameters van de laatste command line getypt te nemen, maar alleen van het laatste deel van de geschiedenis.

Hier zijn nog enkele nuttige woorden en commando’s.

Dan is het antwoord van jjlin

Ctrl + A om naar het begin van de lijn, dan Alt + d om het eerste woord te verwijderen.

En onze laatste antwoord van Gustavo Giraldez

De delete woord snelkoppeling is eigenlijk Meta + d, en Meta wordt meestal toegewezen aan Alt op Linux machines. Bij vliegtuigen waar dit niet het geval is, een alternatief om de Meta modifier esc gebruiken als voorvoegsel. U kunt meer informatie over de Meta Key hier lezen.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

U kunt ook in staat stellen vim sneltoetsen in bash, dan: ESC + 0 + d + wand + i om terug te gaan in de insert stand

Hoewel dit niet veel sneller lijkt u krijgt toegang tot de meeste van vim moties: b, w, DTG, dFgThis gecombineerd met bash uitbreidingen zoals $ en je vim-fu kan je iets sneller om commando’s te bewerken

vergeet niet over de fc commando als u zijn voor een langere opdracht bewerken

Voor extreem luie mensen, in de gevallen vergelijkbaar met git, maar voor de commando’s met meer dan 3 tekens (natuurlijk)

git diff foo / bar.cgit checkout foo / var.c

Wij hebben de volgende

0 diff! $ !: 0 kassa! $

Een ander groot artikel over besparen tijd in Bash: http://www.howtogeek.com/howto/44997/how-to-use-bash-history-to-improve-your-command-line-productivity/

[Uit] Hoe krijg ik willekeurige emojis in mijn shell prompt als artikel screenshot? Dat wil ik!

Of, zou je vi controls te gebruiken. Stel eerst vi command line bewerken met

set -o vi

Dan

Vi command line bewerken is vrij krachtig. U kunt navigeren naar een woord in de lijn die je gewoon met een ‘w’ ingevoerd of gaan achteruit met ‘b’, en doe alle algemene vi bewerken.

Meer details: http://www.catonmat.net/blog/bash-vi-editing-mode-cheat-sheet/

De Colorado Rockies Major League Baseball team heeft een grote wandeling in humidor, zoals de soort die je zou gebruiken voor het opslaan van een omvangrijke sigaar collectie, speciaal voor het opslaan spel ballen in om het effect van het dorre klimaat van hun grote hoogte / lage tegen te gaan luchtvochtigheid stadion.