hoe je een verwijderd bestand te herstellen: de ultieme gids

Het is er gebeurd met de meesten van ons. U verwijdert een bestand en realiseer je het nodig hebt terug. Deze gids zal u uitleggen wanneer u dat bestand terug te kunnen krijgen en hoe om te gaan over.

We hebben een scala aan tools gedekt voor het herstellen van verwijderde bestanden in het verleden, maar deze gids gaat meer diepgaande. We behandelen alles wat u moet weten als je wilt om succesvol te herstellen verwijderde bestanden.

Als u niet zeker weet of u een bestand definitief verwijderd, moet u eerst rond te kijken voor het. In Windows, wil je naar de prullenbak te openen en te zoeken naar het bestand. U kunt zoeken op het Prullenbak met behulp van het zoekvak in de rechterbovenhoek van het venster, die kunnen helpen als je veel bestanden in de Prullenbak. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken in het venster, wijs om te sorteren op, en selecteer Date Verwijderde bestanden die onlangs werden geschrapt zien.

Merk op dat programma’s als CCleaner leeg Prullenbak wanneer u ze uit te voeren, dus met CCleaner of een soortgelijk programma automatisch op de achtergrond uitgevoerd kan voorkomen dat u het herstellen van bestanden uit de Prullenbak.

Als het bestand is opgeslagen in een cloud-opslagdienst zoals Dropbox, Google Drive of SkyDrive, moet u op de website van de dienst in te loggen op je account en controleer uw prullenbak er – u kunt vinden het bestand is nog steeds voor vergoeding in aanmerking. Dit is de cloud storage-versie van de Prullenbak.

Als u niet zeker weet of u het bestand verwijderd, voert u een zoekopdracht voor met behulp van het zoekvak in de Windows Verkenner of File Explorer-venster. Hopelijk zal het bestand is per ongeluk elders verplaatst en je kunt het terug te vinden.

Je moet het maken van regelmatige back-ups van uw belangrijkste bestanden, zodat je niet te veel kritische data zullen verliezen als ze ooit verdwijnen op je. Als je wel een back-up, nu is het tijd om het te controleren of er een kopie van het bestand dat u verwijderd.

Windows heeft een ingebouwde back-up instrumenten, zodat zij in staat zijn om te helpen. Windows 7’s Vorige versies gereedschap kan een back-up van uw bestanden hebt gemaakt, zelfs als je niets hebt ingesteld. Om de vorige versies te controleren, ga naar de map die het bestand bevat, klik met de rechtermuisknop en kies Restore vorige versies. U kunt back-ups die zijn gemaakt bekijken en klik op de knop Openen om ze te doorbladeren – kunt u een back-up van uw belangrijke bestanden te vinden.

Windows 8 File History functie is niet standaard ingeschakeld, zodat je je pech als je nog nooit handmatig ingeschakeld. Als u File History hebt ingeschakeld, kunt u een map te bezoeken en klik op de knop Geschiedenis op het lint om back-ups van bestanden die ooit in die map zijn opgeslagen te bladeren.

Als je het zo ver hebben gemaakt en er niet in geslaagd om het bestand nog herstellen, de enige manier waarop je krijgt dat bestand terug is met file-recovery-software. Echter, er is slecht nieuws: Dit kan onmogelijk zijn op sommige computers.

De traditionele magnetische harde schijven en solid-state drives werken anders. Wanneer u een bestand verwijdert op een magnetische harde schijf, worden de gegevens niet onmiddellijk gewist van de schijf. In plaats daarvan wordt de pointer die wijst naar de gegevens verwijderd. De gegevens kunnen vervolgens worden overschreven. Het is mogelijk om de harde schijf voor de overgebleven data te scannen en te herstellen verwijderde bestanden die nog niet zijn overschreven.

Wanneer een bestand wordt verwijderd uit een solid-state drive, wordt dat bestand onmiddellijk gewist met de TRIM commando om vrij te maken van de ruimte en zorgen voor de SSD kan snel in de toekomst worden geschreven. Dat betekent dat u geen gegevens verwijderd van solid-state drives kan herstellen – als het eenmaal weg is, is het weg. Zeer oude solid-state drives en oude besturingssystemen zoals Windows Vista bieden geen ondersteuning voor TRIM, maar moderne solid-state drives en Windows 7 en 8 van alle ondersteuning TRIM.

Als u een bestand verwijderd op een magnetische harde schijf en je bent nog steeds met behulp van dat de computer, is de veiligste om te doen onmiddellijk afsluiten van de computer. Als u doorgaat met het gebruik van de computer – zelfs als je alleen het installeren file-recovery software – is het mogelijk dat een programma op uw computer naar de schijf kon schrijven en dat de gegevens kunnen de gegevens van de verwijderde bestand overschrijven op uw harde schijf.

Met de computer af te sluiten, moet u opstarten vanaf een file-recovery live CD of USB-stick of verwijder de harde schijf van de computer volledig en plaats deze in een andere computer als een secundaire schijf. De sleutel is om schriftelijk geheel te vermijden om de drive. Gebruik file-recovery software om de schijf te scannen, en hopelijk vindt u de verwijderde bestand te vinden. Als u het bestand recent verwijderde en hebben niet veel geschreven naar het station, moet je redelijk goede kans van het herstellen van het. Als u het bestand twee weken geleden verwijderd en zijn tot de schijf geschreven nogal wat, het is zeer onwaarschijnlijk dat het bestand herstelbaar zal zijn.

We hebben behandeld met behulp van de ntfsundelete en PhotoRec tools waarmee u dit doen vanuit een Ubuntu-live-cd of USB-stick.

Als u wilt naar een verwijderd bestand terug te krijgen, maar het is niet erg belangrijk en je wilt niet naar veel extra inspanning, kunt u deze het makkelijker, risicovollere manier te doen. Installeer gewoon een file-recovery tool zoals Recuva, van de makers van de populaire CCleaner toepassing. Gebruik die toepassing op uw harde schijf scannen op verwijderde bestanden en het herstel van de degene die je terug wilt, als je het kan vinden.

Dit is risicovoller omdat het gaat om het schrijven naar de schijf. Wanneer u een tool als Recuva op de schijf te installeren, is het mogelijk dat u de gegevens van de verwijderde bestand kon overschrijven met de programmagegevens Recuva. Het is ook mogelijk dat andere programma’s op de achtergrond draaien om disk kon schrijven en overschrijven van de gegevens. Alles wat nodig is voor een gedeelte van het bestand dat moet worden overschreven, en het bestand kan volledig corrupt.

Als de gegevens was met name bedrijfskritische, hoeft u geen back-ups, en je niet om het terug te krijgen, wilt u misschien een professionele data recovery service te overwegen. First things first: Schakel de computer onmiddellijk uit als dit nog niet is uitgeschakeld. Hoe langer de computer loopt, hoe meer gegevens worden geschreven naar de harde schijf en hoe minder kans je hebt van het herstellen van het.

Professionele data recovery-diensten omgaan met alles van stervende harde schijven die moeten worden gedemonteerd om gegevens om verwijderde en overschreven bestanden te herstellen. Deze diensten kunnen zeer prijzig zijn en kost je honderden of zelfs duizenden dollars, zodat ze niet de ideale oplossing. Echter, als je een extreem belangrijke gegevens die u niet kunt herstellen of vervangen en je bereid bent om te betalen, is dit een optie voor u beschikbaar. Natuurlijk kunnen deze diensten niet garanderen niets – ze mogelijk niet in staat om uw gegevens te herstellen. Ze zullen waarschijnlijk ook in rekening brengen voor hun werk, zelfs als ze uiteindelijk niet uw gegevens te herstellen.

De beste manier om ervoor te zorgen dat je nooit moet een verwijderd bestand te herstellen is om regelmatig back-ups uit te voeren. Zelfs alleen maar zodat de File History of Windows Backup-functionaliteit in uw versie van Windows zal u wat gemoedsrust. Als u uw documenten in Dropbox of een soortgelijke dienst op te slaan of te laten back-up naar een online locatie, zult u ook een back-up. Al deze back-up opties kunt u ook eerdere versies van bestanden te herstellen.

Het is nog steeds mogelijk om een ​​bestand te worden geschrapt, maar als je het regelmatig uitvoeren van back-ups, zal je niet veel gegevens verloren gaan. Je zult veel meer geluk terugzetten dan het herstellen van verwijderde bestanden. Backup-diensten zijn goedkoper dan professionele data recovery-diensten, ook.

Gewiste bestanden zijn niet per se altijd weg, maar ze zijn niet altijd even makkelijk om te herstellen. Omdat solid-state drives worden gebruikt in meer en meer nieuwe computers, zijn goede back-up procedures steeds belangrijker.

Afbeelding Credit: Simon Wüllhorst op Flickr, Matt Rudge op Flickr

Met CCleaner, ik heb in te stellen naar de prullenbak niet leeg. Ik wil legen wanneer ik het nodig heb.

Dit ziet eruit als een goede plek om te vragen om wat meer hulp met mijn andere thread …

Dus ik was een idioot en per ongeluk liep DISKPART & gt; Clean op mijn harde schijf en nu de Partition Table is verdwenen. Liep een diepe zoek met TestDisk en vond de volgende gegevens: Partitie 1: 115GiB (7 Pro) – Goede FAT12 partitie: 512B – Ik weet niet wat dit is. Partitie 2: 373GiB – Dit werd verondersteld om de overgebleven ruimte, zoiets als 1126GiB partitie 3 zijn: 32GiB – Goede partitie 4: 100GiB (7 Home) – Goede Waarom is de één partitie zo klein hier? Zijn mijn gegevens beschadigd? …

Vampieren zal zorg dragen voor verweesde jongen niet nemen en zijn een van de weinige zoogdieren bekend om dat te doen.