hoe je een sterk wachtwoord te maken (en het onthouden)

“Zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord te gebruiken” is advies dat we allemaal voortdurend te zien online. Hier ziet u hoe u een sterk wachtwoord te maken – en, nog belangrijker, hoe je nu eigenlijk onthouden.

Met behulp van een password manager helpt hier, omdat het sterke wachtwoorden kunt maken en herinneren ze voor u. Maar, zelfs als je een password manager te gebruiken, zul je op zijn minst moet maken en een herinner me een wachtwoord voor uw password manager.

Met de overvloed aan websites die u waarschijnlijk goed voor, er is gewoon geen manier om elke wachtwoord eenvoudig te onthouden zonder ze te dupliceren. Dit is waar een password manager komt – zolang je een sterke master-wachtwoord dat u kunt onthouden maken, dat is het laatste wachtwoord dat u nodig hebt om te gaan met.

Er zijn een aantal password managers, maar Dashlane is waarschijnlijk de beste keuze voor de gemiddelde persoon. Ze moeten eenvoudig te gebruiken apps voor elk platform, ze integreren met elke webbrowser, en het is volledig vrij om de basisfuncties gebruiken. Als u wilt uw wachtwoorden tussen verschillende apparaten synchroniseren, moet u upgraden naar een premium account, maar we raden het testen van de gratis versie op uw hoofdcomputer eerste.

Ze hebben een heleboel goede functies, zoals een security dashboard, wachtwoord wisselaar, en nog veel meer. Als je serieus bent over de veiligheid, zult u ervoor zorgen om sterke wachtwoorden overal te gebruiken, en de makkelijkste manier om ze te beheren is een password manager als Dashlane.

Volgens de traditionele goedkope – die nog steeds goed – een sterk wachtwoord

Probeer om het te mengen – bijvoorbeeld “Bighouse $ 123” past bij veel van de eisen hier. Het is 12 tekens en bevat hoofdletters, kleine letters, een symbool, en een aantal nummers. Maar het is vrij duidelijk – het is een woordenboek zin waarin elk woord goed gekapitaliseerd. Er is slechts één symbool, alle nummers zijn op het einde, en ze zijn in een gemakkelijk om te raden.

Met de bovenstaande tips, het is vrij gemakkelijk om te komen met een wachtwoord. Gewoon bash uw vingers tegen je toetsenbord en je kunt komen met een sterk wachtwoord als 3o (t & SAP & 3hZ4 # T9 Dat is een vrij goed -. Het is 16 tekens, inclusief een mix van veel verschillende soorten personages, en is moeilijk te raden, want het is een reeks willekeurige tekens.

Het enige probleem hier is het onthouden van dit wachtwoord. Ervan uitgaande dat je een fotografisch geheugen hebben, zou je tijd te besteden aan het boren van deze personages in je hersenen. Er zijn willekeurig wachtwoord generator die kunnen komen met dit soort wachtwoord voor u – ze zijn over het algemeen het meest bruikbaar als onderdeel van een password manager, die ook hen zal onthouden voor u.

Je moet nadenken over hoe om te komen met een gemakkelijk te onthouden wachtwoord. Je wilt niet iets voor de hand liggende met woordenboek tekens gebruiken, dus overweeg het gebruik van een soort truc om het te onthouden.

Bijvoorbeeld, misschien kun je het gemakkelijk vinden om een ​​zin als “Het eerste huis dat ik ooit woonde in was 613 Fake Straat herinneren. Huur was $ 400 per maand. “Je kunt dan zet dat in een wachtwoord met behulp van de eerste cijfers van elk woord, zodat uw wachtwoord TfhIeliw613FS.Rw $ 04:00 zou worden. Dit is een sterk wachtwoord in 21 cijfers. Tuurlijk, een ware willekeurig wachtwoord kan onder meer een paar cijfers en symbolen en hoofdletters roerei rond, maar het is helemaal niet slecht. Je hoeft alleen maar twee eenvoudige zinnen onthouden, dus het is makkelijk te onthouden.

De traditionele advies is niet het enige goede raad voor het bedenken van een wachtwoord XKCD heeft een geweldige strip over deze vele jaren geleden dat nog steeds op grote schaal is gekoppeld aan vandaag. Het gooien van alle gebruikelijke advies uit, de komische adviseert het kiezen van vier willekeurige woorden en ze rijgen samen om een ​​wachtwoord te creëren – een wachtwoord dat meerdere woorden gaat. De willekeur van de woordkeuze en de lengte van het wachtwoord maakt het sterk.

Het belangrijkste om te onthouden is dat de woorden moeten willekeurig te zijn. Bijvoorbeeld, “kat in de hoed” zou een vreselijke combinatie, want het is zo’n gemeenschappelijke uitdrukking en het woord is logisch bij elkaar. “Mijn mooie rode huis” zou ook slecht zijn omdat de woorden samen grammaticale en logische zin. Maar, iets als “juiste paard batterij nietje” of “schelp flagrante melasse onzichtbaar” is willekeurig. De woorden geen zin samen en zijn niet in grammaticaal correcte volgorde, wat goed is. Het moet ook eenvoudiger te onthouden dan een traditionele willekeurig wachtwoord.

Mensen zijn niet goed in het bedenken van voldoende willekeurige combinaties van woorden, dus er is een tool die u hier kunt gebruiken. De Diceware website geeft een genummerde lijst van woorden. Je rolt de traditionele zes-zijdige dobbelstenen en de nummers die komen kiezen voor de woorden die je moet gebruiken. Dit is een geweldige manier om een ​​wachtwoord te kiezen, omdat het zorgt ervoor dat u gebruik maken van een willekeurige combinatie van woorden – je kan zelfs uiteindelijk met behulp van woorden die niet een normaal onderdeel van uw woordenschat. Maar, omdat we net te kiezen uit een lijst van woorden, moet het vrij gemakkelijk te onthouden.

Diceware makers nu raden het gebruik van ten minste zes woorden als gevolg van de vooruitgang in de technologie die ervoor wachtwoord kraken makkelijker, dus houd daar rekening mee bij het maken van dit soort wachtwoord.

Comic uit XKCD

Het gaat niet alleen om het wachtwoord sterkte. Bijvoorbeeld, als je opnieuw gebruik van het wachtwoord op meerdere locaties, kan worden gelekt en mensen kunnen die gelekt wachtwoord te gebruiken om toegang te krijgen tot uw andere accounts.

Met behulp van unieke wachtwoorden, het vermijden van phishing-sites, en het houden van uw computer te beschermen tegen een wachtwoord vastleggen van malware is ook belangrijk. Ja, je moet een sterk wachtwoord te kiezen – maar je moet meer doen dan dat. Het gebruik van sterkere wachtwoorden zal niet houden u te beveiligen tegen alle bedreigingen die er zijn, maar het is een goede eerste stap.

Afbeelding Credit: Lulu Hoeller op Flickr

Een groot voordeel van het gebruik van een wachtwoord manager zoals LastPass automatisch de input van uw login-ID’s en wachtwoorden: bescherming tegen vervalste sites!

Als u ooit zijn gericht op een vervalste site die echt lijkt – zou je de gek houden door het invoeren van uw login credentials – maar niet een password manager zoals LastPass.

Ik heb onlangs veranderde mijn Google-account PW en vond dat het accepteert uitsluitend letters (hoofdletters en kleine letters) en cijfers, niets anders!

Ik hou van het gebruik van verschillende wachtwoorden op basis van dezelfde basis wachtwoord en vervolgens wijzigen naar aanleiding van een patroon voor de verschillende diensten die ik gebruik, dus ik kan ze makkelijk te onthouden. Echter, wachtwoord creatie theorie is geweldig totdat u een service waarvoor u een wachtwoord om vreemde specifieke eisen voldoen te vinden. Dan moet je je wachtwoord te wijzigen, zodat het in overeenstemming is met het beleid van die dienst, zeker waardoor het moeilijk om de volgende keer dat je nodig hebt om in te loggen onthouden. Geen probleem als je een password manager te gebruiken, net als ik, maar een gedoe anyways, zoals ik het liever in staat zijn om mijn wachtwoorden in het geval herinner me dat ik heb geen directe toegang tot mijn password manager.

Het is ook lastig voor die computer ongeletterde mensen die niet weten over password managers. Zo vaak heb ik moest mijn familie te helpen bij het creëren van een nieuwe account voor een tweede, derde en zelfs vierde keer, omdat ze hun gebruikersnaam en / of wachtwoord, of erger nog vergeten, vergat ze waar ze die naar beneden hadden genoteerd.

Er is eigenlijk een eenvoudiger manier om te creëren en te onthouden sterke wachtwoorden.

Laten we aannemen dat de naam van mijn eerste vriendin was Mary Ann Richards (het was niet, maar dit is slechts een voorbeeld). Mijn drie letters combo zou maart zal ik mijn ogen dicht en raakte een willekeurige speciaal karakter: @. Mijn allereerste nummer eindigde in 4908. En laten we zeggen dat ik in te loggen op chase.com: Cha.

Mijn wachtwoord voor deze website zouden Mar @ Cha4908 zijn. Inpluggen, die in http://password-checker.online-domain-tools.com/ aangeeft dat de snelste iedereen kon dat wachtwoord te kraken zou ongeveer twee jaar met behulp van een botnet en ongeveer 20 miljoen jaar op een standaard desktop PC.

Toen ik deze formule te gebruiken op meerdere sites, de drie letters voor de website veranderen, waardoor dit totaal uniek voor alleen die site.

Ik dacht dat ik had het allemaal gelikt behulp KeyPass, maar nu ben ik tegenkomen sites die

1) Hebben hun eigen regels voor welke tekens kan / moet worden opgenomen.

2) Gebruik drag niet toe en dalen van KeyPass of plakken van het wachtwoord van het klembord.

3) Laat de mogelijkheid van het bekijken van wat je aan het typen bent als u een wachtwoord, ook wanneer u het wachtwoord eerst creëren in te voeren niet aan te bieden.

Dit maakt het uiterst moeilijk om een ​​sterk wachtwoord dat uniek is voor die site te creëren en op te slaan. Het lijkt contra-productief voor mij, omdat deze ertoe leidt gebruikers naar een korte, makkelijk te onthouden wachtwoorden.

Hier in New South Wales, een staat in Australië, auto nummerplaten hebben zes personages die alpha numeric.I gebruik maken van de personages op een paar nummerplaten (of labels zoals ze zijn knowns in de VS) als mijn password.This geeft me zijn twaalf karakters die gemakkelijk kunnen worden onthouden en door het maken van de eerste alfateken hoofdletters maakt het wachtwoord zelfs stronger.I in handen hebben ongeveer tien auto’s in mijn leven die mij tal van combinaties van nummerplaten geeft.

**** OttoqI onlangs veranderde mijn Google-account PW en vond dat het accepteert uitsluitend letters (hoofdletters en kleine letters) en cijfers, niets anders! ****

Hoi, Of je iets verkeerd deed op de site van Google, of je op een ‘spoof’ plaats. Google maakt gebruik van speciale tekens in passwords.I’d raden aan te controleren die onmiddellijk, zo niet eerder.

Ik zou nergens bewegen zonder PM (LastPass in mijn geval), maar voor degenen die graag desktop PM meer, kan ik aanraden StickyPassword.com, ook.

Zoals anderen suggereren, LastPass is een echte winnaar. Het zal automatisch genereren van wachtwoorden zo veilig als je wilt en het zal automatisch inloggen je in websites. Het sterk aanbevelen.

Het is interessant, password managers zijn een van de heetste nieuwe dingen die er zijn. Maar het is moeilijk om alle Zillion nieuwe wachtwoord leveranciers als er solide oplossingen die al zijn vertrouwde vertrouwen.

Persoonlijk gebruik ik 1Password, maar ik gebruikte LastPass voor een lange tijd. En voordat de cloud overal was, gebruikte ik gewoon KeePass.

Maar het is moeilijk om alle startende bedrijven die er vertrouwen met uw wachtwoorden.

iedereen heeft zijn eigen methode … Ik gebruik letters, zodat ze emoticons voor wachtwoorden

Ik gebruik geen password manager voor mijn wachtwoorden, maar ik zou rond te krijgen om het op een dag … Mijn methode nou ik moet methoden zeggen (ik heb twee) wordt met behulp van een goede oude TrueCrypt een ook beelden zijn gebruikt als wachtwoorden (ze zijn verbonden als nou ja, in zekere zin)

1 Methode: TrueCrypt

Ik gebruik TrueCrypt al mijn wachtwoorden in een versleuteld TrueCrypt-bestand op de pc of een versleutelde USB-stick op te slaan. En de toegang tot de versleutelde map of usb om de wachtwoorden opgeslagen in het gecodeerde bestand / usb te laten halen, ik heb net het wachtwoord Ik maakte het (vrij eenvoudig) te gebruiken

2 Methode: Images

Voor de tie-in met TrueCrypt of een password manager die er zijn.

Ik ken het wachtwoord opgeslagen voor mijn TrueCrypt versleuteld bestand of usb in beeld jpg / bmp / ​​png / etc, kan het een foto / behang / etc.

Om dit te doen gebruik ik Notepad ++. Maak een backup van het beeld voor het geval, met de rechtermuisknop op de afbeelding te bewerken met notepad ++, scroll naar beneden naar de onderkant van de bewerken of verblijf recht op de top van een toe te voegen in de TrueCrypt wachtwoord (het moet zijn aan de onderkant of de top van de bewerking), een sla het bewerken. Eenmaal gedaan Open de afbeelding normaal, een als het beeld laat zien, heb je het goed gedaan (maar als dit niet het geval, probeer het opnieuw of gebruik een andere afbeelding), nu slechts het beeld met kladblok openen (of u kunt nog steeds gebruik Notepad ++ als je wilt) gaat u naar uw wachtwoord en kopieer een deeg om de gecodeerde TrueCrypt (of een password manager die u gebruikt) file / usb een zal openen.

PS ik hoop dat je het krijgt dit, ik ben niet echt goed de dingen uit te leggen aan mensen.

Het systeem bus, een onderdeel van computer hardware architectuur, ontleent zijn naam aan het Latijnse woord “omnibus”, wat “voor iedereen”, een verwijzing naar hoe de bus pendelt alle data tussen de componenten verbindt.