hoe je een snelkoppeling naar uw DNS-server in vensters veranderen creëren

Het wijzigen van uw DNS kan nuttig zijn om uw privacy te verhogen, de veiligheid te vergroten, verhogen de snelheid van Internet, of om een ​​andere reden, maar het kan vermoeiend in de netwerkinstellingen te gaan elke keer dat u wilt om het uit te schakelen zijn. Gelukkig, met een freeware programma en wat know-how, kunt u net zo eenvoudig als dubbelklikken op een snelkoppeling te maken.

Voor de toepassing van dit artikel gaan we een freeware tool van NirSoft, een van de weinige freeware makers dat we vertrouwen gebruiken. Hij is het blussen van top-notch freeware voor jaren en nooit bundelt het met crapware zoals zo vele andere leveranciers te doen.

Zodra je klaar bent om te beginnen, moet u de QuickSetDNS nut van de website Nirsoft’s te downloaden. Gewoon scroll naar de onderkant van de pagina en download het zip-bestand dat een stand-alone uitvoerbaar bestand bevat. Zodra u het programma hebt gedownload, maakt u een map op het bureaublad met de naam QSDNS (of waar u het wilt zetten), en pak vervolgens de inhoud in de map.

Aangezien QSDNS is een standalone applicatie, er is geen installatie vereist. Het enige wat u hoeft te doen is het openen van de map waarin de uitgepakte bestanden en dubbelklik op het “QuickSetDNS.exe” bestand.

U zult merken dat het programma geeft aan de manier waarop u bent aangesloten op het internet, evenals het IP-adres van uw computer. Het biedt u ook met Google Public DNS-servers en de DNS van uw router. In de onderstaande afbeelding ziet u ook welke DNS-instellingen worden gebruikt, zoals aangegeven door de groene stip naast “Automatic DNS.” Dit standaardinstelling trekt de DNS-server informatie van uw router via DHCP.

Als u wilt overschakelen naar de bestaande Google DNS-server, moet je gewoon rechts klikken op de optie ‘Google Public DNS “en vervolgens op” Set Active DNS. ”

Als alternatief kunt u op de DNS-instelling die u wilt gebruiken en vervolgens gewoon op de “F2” knop om deze actief te maken klikt.

Zodra je dat hebt gedaan, is de DNS ingeschakeld en kunt u teruggaan naar het gebruik van het internet met uw nieuwe DNS-server geactiveerd.

Wilt u andere DNS-servers, zoals de OpenDNS servers, het proces om ze toe te voegen aan je lijst is zeer eenvoudig. Begin door op “Ctrl + N” om een ​​nieuwe DNS-server te maken. Geef de DNS-server een naam en voer de OpenDNS IP-adressen hieronder weergegeven dan de veranderingen vast te stellen door te klikken op “OK.”

Zodra u de wijzigingen heeft doorgevoerd, klikt u op de nieuwe server in en druk op “F2” om het te activeren.

Om de DNS-switching proces een stuk sneller te maken, kunt u snelkoppelingen dat de DNS veranderen direct met behulp van de command-line opties van QSDNS creëren. Begin met het openstellen van QSDNS, klikt u op een van de DNS-instellingen die u wilt gebruiken, en druk vervolgens op “Ctrl + L” om de instellingen voor die DNS-configuratie te kopiëren. (Of gebruik het snelmenu).

Vervolgens zal je nodig hebt om te gaan op het bureaublad en klik met de rechtermuisknop, maak een nieuwe snelkoppeling.

Plak de informatie die u in de sectie snelkoppeling gekopieerd van QSDNS druk op volgende.

Tot slot geven de snelkoppeling een naam op basis van het profiel dat u hebt gekozen. In dit geval is het Google Public DNS. Wanneer u op afwerking, kunt u gewoon dubbelklikken op de snelkoppeling op het bureaublad, en uw DNS-instellingen zal onmiddellijk veranderen.

Herhaal dit proces voor de instelling “Automatic DNS”, zodat u de instellingen kunt herstellen zonder openstelling QSDNS, en voor alle andere servers die u vaak gebruikt, zodat u naar believen kunt schakelen tussen hen.

Ga nu terug naar het surfen op het net en veel plezier!

Waarom niet gewoon een enkele regel batch-bestand met behulp netsh en correcte parameters te schrijven?

Opgemerkt wordt dat hoewel dit nuttig is, is het ook heel erg gevaarlijk.

gevaarlijk op welke manier?

Draaien op een Active Directory-server.

Studies hebben aangetoond dat het spreken twee of meer talen en biedt bescherming opnieuw neuro-degeneratieve aandoeningen; tweetalige patiënten ervaren het begin van dementie gemiddeld 4 jaar later dan eentalige patiënten.