hoe je een gezinsvriendelijk ubuntu setup te creëren

foto epsos.de

De computer is een krachtig educatief hulpmiddel voor kinderen. Ondanks de vele voordelen die computer biedt aan kinderen, maar heeft ook het potentieel schadelijke inhoud voor kinderen voeren. Hier ziet u hoe u Ubuntu veiliger te maken voor de kinderen.

Het is niet erg effectief om te waken over onze kinderen schouder aan een oog op wat ze doen in de computer te houden. Gelukkig Ubuntu is gebouwd met diverse functionaliteiten om onze kinderen te controleren maakt gebruik van de computer.

Wij adviseren ouders om het inrichten van een aparte gebruikersaccount voor de kinderen. Het hebben van een aparte gebruikersaccount ons toelaten om specifieke privileges die de onze kinderen kunnen doen configureren. In het volgende voorbeeld zullen we het opzetten van een gebruikersaccount met de naam ‘Young Geek’ voor onze kinderen.

Open het gebruikersbeheer raam uit Systeem> Beheer> Gebruikers en groepen.

De gebruikersgroep admin module zal vragen om een ​​wachtwoord. U kunt geen wachtwoord op te geven als u zorgen dat uw kinderen het wachtwoord vergeet. vink gewoon het selectievakje ‘Vraag niet om wachtwoord op login’.

We moeten ervoor zorgen dat de kinderen geen dingen die zal verknoeien belangrijke instellingen in Ubuntu kan doen. Ubuntu ons toelaten om de dingen die onze kinderen kunnen doen met het besturingssysteem te beperken. Wij adviseren dat ouders moeten de administratieve recht uit te zetten naar de computer, zodat ze niet kwaadaardig programma te installeren of te wijzigen belangrijke configuratie in het besturingssysteem.

Klik op de ‘Advanced Setting’ knop om het voorschot instelling venster te brengen.

Klik op het tabblad ‘Gebruiker Privileges’ het opzetten van de kinderen gebruikersaccount privileges. Untick het ‘beheren System’ selectievakje in om ervoor te zorgen dat de kinderen niet in staat zal zijn om belangrijke instelling te wijzigen in Ubuntu. U kunt ook toegang tot externe apparaten te beperken, zoals externe harde schijven of CD-ROM als u het gevoel dat het nodig is.

De volgende stap die we moeten doen is ervoor te zorgen dat onze kinderen niet in staat zal zijn om niet-vertrouwde websites te openen. We zullen dit realiseren door het installeren van web content controle. Het eerste wat we nodig hebben om de web content controle PPA om Ubuntu ‘Software Sources’ add

deb http://ppa.launchpad.net/webcontentcontrol/webcontentcontrol/ubuntu~~V helder hoofd, deb-src http://ppa.launchpad.net/webcontentcontrol/webcontentcontrol/ubuntu lucide main

Open je Ubuntu software bronnen en installeren van web content controle.

We moeten ervoor zorgen dat het vergrendelt de Ubuntu-browser proxy server. Op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat de web control blokkeert schadelijke websites van de kinderen. Open het tabblad ‘Geavanceerde instellingen’ van uw web content controle en zet de ‘Firefox proxy setings’ en de ‘WPA Interfaces’.

Selecteer onze kinderen user account, zodat web content controle alleen onze kinderen internet verkeer te controleren en niet de onze.

Web content controle zullen elk verzoek dat de gebruiker te leiden in firefox onderscheppen en een waarschuwing pagina te tonen als de kinderen probeert om schadelijke inhoud te openen.

We moeten ook dat web content controle instellen wordt automatisch gestart wanneer het systeem te starten. Ga naar ‘Systeem’> ‘Voorkeuren’> ‘Start Up Applications’. Voeg web content controle aan de lijst van start-up toepassingen.

Ook moeten we ervoor zorgen dat het onze kinderen niet in staat zijn om de web content controle te stoppen. We kunnen dit doen door het verwijderen van de toegang rechten van onze kinderen. Open je terminal en typ de volgende opdracht, gevolgd door te voeren.

gksu nautilus

Ga naar de / usr / bin map en klik rechts op de webcontentcontrol shell script bestand.

Open het tabblad toestemming. Wijzig de groep “Overige” toestemming om ‘Geen’ en zet de groep van uw account om ervoor te zorgen dat je nog steeds in staat om web content controle uit te voeren. In dit voorbeeld is het gebruikersaccount ‘Zainul.

We kunnen ook willen voorkomen dat de kinderen van het spelen te veel games, terwijl het gebruik van ze met behulp van de computer. We kunnen dit doen in Ubuntu door het wijzigen van de kinderen toegangsrechten voor de games.

Open je terminal en de lancering van Nautilus in de root-modus. Typ de volgende opdracht in de console

gksu nautilus

Open de games directory onder / usr.

Klik met de rechtermuisknop op de map ‘games’ en klik op het menu ‘Eigenschappen’, zodat we de permissies kunt wijzigen.

Open het tabblad ‘Permissions’ en verander de ‘Folder Access’ voor ‘Others’ op Geen. Hiermee wordt voorkomen dat de kinderen om geen games te spelen in Ubuntu. Wijzig de ‘Groep’ aan uw gebruikersgroep, zodat je nog steeds het spel te kunnen spelen. In mijn geval is de groep Zainul.

Soms kunnen we de hoeveelheid tijd die je kinderen met behulp van de computer te beperken. Om dat te doen moeten we een software genaamd ‘timekpr’ dat de computer vergrendelen wanneer het tijd is om te installeren. Voeg de volgende PPA om uw software bronnen, zodat we timekpr van onze Ubuntu Software Sources kunt installeren.

deb http://ppa.launchpad.net/timekpr-maintainers/ppa/ubuntu helder hoofd, deb-src http://ppa.launchpad.net/timekpr-maintainers/ppa/ubuntu lucide main

Ga naar je Ubuntu Software Sources en installeer timekpr.

Timekpr ons toelaten beperken het gebruik van de computer tijd op tijdsbestek of tijdsbestek. In het onderstaande voorbeeld zijn we het beperken van de computer tijd gebruik voor 300 minuten op zondag en 60 minuten op maandag.

Timekpr zal verschijnen op de Young Geek’s taakbalk en het zal weer te geven wanneer zij de desktop zal blokkeren.

We kunnen zeker Ubuntu configureren om de computer te maken van een veiliger hulpmiddel voor onze kinderen te gebruiken. Er zijn een heleboel interessante ontwikkeling in Ubuntu om alle administratie dingen makkelijker te maken. Als je toevallig om Windows te gebruiken, hebben we een goede gids over hoe om ouderlijk toezicht te configureren in Windows 7 geschreven

Uitstekend artikel. Bedankt

Hi Jim

Blij om te horen dat je van het artikel. Laat het ons weten als je het hebben van je problemen met het opzetten van ouderlijk toezicht in je Ubuntu.

Proost

Groot artikel. Zal bookmark voor toekomstig gebruik. Liefde krijgen van artikelen over het gebruik van Ubuntu. 🙂

Is er een manier dat ik kan stoppen met het uitvoeren van het ouderlijk toezicht voor mijn gebruikers-ID en voer het uit voor de kid’s, groot artikel – Ik heb dit ook een bladwijzer.?

By the way, is er een gnome-nanny project dat is een geïntegreerde interface voor het regelen van tijd en toegang. Link is http://projects.gnome.org/nanny/

Hi Deb

Hartelijk dank voor de tips over Gnome Nanny. Gnome Nanny heeft een aantal coole functie die ons in staat stelt om de aard van de websites die de kinderen surfen en de hoeveelheid tijd die ze doorbrengen op de computer te bedienen.

De belangrijkste reden waarom we ervoor kiezen om het ouderlijk toezicht in de super user account draaien (in uw geval uw account) is zodat de kinderen gewoon in staat zijn om de ouderlijke controle uit te schakelen. Maar misschien Ik veronderstel u andere bezorgdheid over het uitvoeren van de ouderlijke controle in uw account. Wij zijn geïnteresseerd om uw bezorgdheid te horen, en misschien kunnen we iets uit te werken.

Proost

Zainul

Bedankt voor de reactie;. Ik wil het ouderlijk toezicht lopen voor mijn kinderen zijn goed, maar niet op de mijne. Ik denk dat ik kan het aan te pakken door niet toe te voegen webcontentcontrol op te starten. Maar met dat ik ben er zeker dingen zoals DansGuardian, tinyhol, (misschien wat meer – niet zeker) wordt automatisch gestart.

Slechts een suggestie – moet je onder andere dat als een tip over uw ‘excellent’ how-to boven, zodat de ouderlijke controle (en de software met het) werkt niet op een andere accounts (zoals de admin accounts)?

Een ander punt op Gnome Nanny – het maakt gebruik van alleen de default.nbl (blacklist bestanden). Dus de filter criteria zijn vrij grof en voor mij de enige reden om weg te blijven uit. Maar de ontwikkelaars werken aan het en gaan door de interface – ik weet zeker dat het eindproduct zal zijn ‘één van zijn soort op linux’.

En door de manier waarop Zainul – ik heb 7-8 pagina’s van Google-resultaten zocht naar linux ouderlijk toezicht en de jouwe is de meest praktische en uitgebreid. U hebt de kloof aangepakt !!

Hi Deb

We kunnen web content controle configureren dat alleen controleren onze kinderen gebruikersaccount. We kunnen dit doen door hun account te selecteren en klik op de bodem van de web content controle venster. Ik voegde een screen capture in het artikel. Dank uw wijzen dit uit.

Ik hoop dat dit zal uw bezorgdheid over het uitvoeren van web content controle van uw account aan te pakken. Laat me weten als u nog vragen heeft.

Dank je

Proost

Gr8 artikel, bladwijzer voor de toekomst en gemaild naar al mijn hechte groepen ..; Keep up the good work

Zeker hou van dit artikel, heb ik geen kinderen. Op een dag maar toen ik kan de vrouw te overtuigen, en ik wil dat ze LINUX ervaren, maar misschien zal ik ze hun eigen pc downloaden en installeren een soort van kind OS 🙂 maar toch zal dit nuttig worden in de toekomst, maar ik ben er zeker van de tijd dat ik kinderen op mijn pc. Ubuntu 14.10 zal uit zijn lol. Deze pagina is opgeslagen in mijn Evernote-account

Groot artikel. Hartelijk bedankt. Het probleem is dat na het installeren van webcontentcontrol het blokkeert bijna alles op mijn eigen rekening.

Hoi Alex

Dat is heel interessant. WebContentControl heeft het mechanisme om selectief toegang tot internet te blokkeren op basis van de gebruiker die wij vragen het te controleren. Er is een drop-down lijst met de beschikbare gebruiker te controleren aan de onderkant van het scherm WebContentControl. Het mag alleen toezien op de gebruiker die we selecteren in dat drop-down lijst.

Laat het ons weten als u meer probleem. Gejuich.

Zeker gaan proberen dit op te zetten later had ik mijn zoon met een Ubuntu-account ingesteld, maar sindsdien niet toegestaan ​​hem om het te gebruiken uit angst voor hem loopt over ongepaste websites.

Bedankt voor dit artikel.

Er is ook een Ubuntu Kerk editie die een aantal tools om te helpen houden deze jonge geitjes op schone inhoud heeft

http://www.ubuntuce.com/

Hi Eric

Hartelijk dank voor de link.

God dank u waren niet van mijn ouders, wat een control freak!

@Relieved: Hoewel het leuk om te denken dat “alles goed”, en het is veilig om kinderen te laten ongefilterde toegang tot het web, het is een fantasie te denken, en een gevaarlijke een op dat.

Hoewel Linux is vrijwel virus-proof, Windows is het niet. En wanneer een 13y / o besluit te gaan en download de nieuwste mod voor zijn Sims game van sommige warez site, zal hij krijgen gestraald met een aantal virussen, sommige porno en mogelijk zijn computer nuke.

Mijn dochter was het downloaden van Manga en een of andere manier haar laptop was nuked. Hoewel ik niet de toegang filteren, ik heb de tijd nemen om een ​​veiligheidsmechanisme te voeren om haar systeem te herstellen zoals het was ingesteld toen ik gaf het aan haar. 15 minuten later was ze terug op de lijn, met mijn hulp uit 3000 mijl afstand.

Dus, je keuzes zijn ofwel om te onderwijzen, of te blokkeren. Als ouder thuis in de Geekly Arts, geef ik de voorkeur op te voeden. Maar voor die van onze broeders die minder technisch aangelegd zijn, dit zou doen.

… Behalve dat ik wed dat een ervaren jongen kon in de Firefox-profiel te gaan en bewerken …

@Jeff Dank u voor de behulpzame reactie. Ik zou heel graag willen weten hoe je het veiligheidsmechanisme in uw dochter desktop uitgevoerd om haar te herstellen.

Groot artikel. Een vraag die ik heb is e-mail. Is er een mogelijkheid voor de bescherming evolutie mail zonder al te ingrijpende? Ik realiseer me dat de kinderen hebben een aantal recht op privacy, maar e-mail lijkt een groot risico voor mij. Mijn kinderen hebben e-mail gehad sinds graad 1.

We kunnen web content controle configureren dat alleen controleren onze kinderen gebruikersaccount. We kunnen dit doen door hun account te selecteren en klik op de bodem van de web content controle venster. Ik voegde een screen capture in het artikel. Dank uw wijzen dit uit.

Ik hoop dat dit zal uw bezorgdheid over het uitvoeren van web content controle van uw account aan te pakken. Laat me weten als u nog vragen heeft.

Ik ben nog steeds problemen met het beperken van slechts één gebruiker … dit heeft het probleem dat ik heb met Dan’s Guardian had voor de afgelopen vijf jaar.

Bedankt voor de try … Niet voor mij werkt, zal worden verwijderd.

Leuk geprobeerd … maar de instructies niet werken zoals geschreven. Hebt u eigenlijk te volgen en implementeren van de instructies?

Dat is het probleem ik doorheen … De configuratie wordt toegepast op alle gebruikers, niet alleen de weinige geselecteerde kinderen. Mis ik iets over dit onderwerp?

Goed werk! Gefeliciteerd, veel dank! Was het moeilijk om een ​​artikel dat mijn problemen opgelost te vinden.

Ops Ik heb een probleem, nadat de PPA’s toe te voegen voor timekpr nog steeds het niet vinden op Ubuntu Software Center !!!

Ik kreeg timekpr van Zelfs Nedberg: ppa: nedberg / ppa.

Goed werk! Ik heb even een vraagje, hoe kan ik voorkomen dat ze met behulp van de terminal naar root-toegang te krijgen tot webcontentcontrol? (Aangezien zij nog steeds de mogelijkheid om apps te installeren) aangezien ik het kan verbergen voor hen, maar ze kunnen nog steeds toegang te krijgen;. Geprobeerd om te zoeken hoe je Sudo rechten beperken maar ik alleen tegenkwam ‘sudoers’ die ik geprobeerd en vervolgens moest opnieuw installeren van Ubuntu. lol

Never Mind, ik dacht alleen maar het uit, in het kader van gebruikers en groepen, klik je gewoon op te beheren Groepen en beneden scrollen om ‘root’ en klik vervolgens op eigenschappen en verwijder tickbox het doel het profiel van. altviool het doel kan apps installeren, maar geen gebruik maken van sudo of root via de terminal 🙂

Heel veel dank voor deze artical!

Excentrieke naam-shifting muzikant Prince heeft wel een echte voornaam: Prince.