hoe je een externe map in ubuntu mount

Voorbij zijn de dagen van het vinden van een goede FTP-client en het lezen van man pagina’s proberen uit te vinden hoe de heck zekering werkt – montage externe mappen in Ubuntu vandaag de dag is een eitje.

Let op: Deze methode is getest in Ubuntu 10.04, maar moet op dezelfde manier werken voor Ubuntu 8.04 en later. Voor oudere versies van Ubuntu, raadpleegt u dit artikel.

Ongeacht of de computer op afstand wordt via FTP, SSH, WebDAV of Samba om bestanden te delen, de methode is in principe hetzelfde.

Begin door te klikken op Plaatsen> Verbinden met server.

Kies het type van de dienst die u wilt wel verbinden, en vul dan de details voor die server.

In ons geval, we gaan om te verbinden naar een andere Ubuntu machine via SSH, om ervoor te zorgen dat de gegevens veilig worden overgedragen. We zullen IP-adres van die machine direct te gebruiken, maar een hostnaam als www.howtogeek.com werkt net zo goed.

de server toe te voegen aan uw bladwijzers is optioneel, maar is leuk als je gaat om toegang tot die server veel, want het zal verschijnen in het menu Places en de bookmarks sectie van het bestand browser.

Omdat we gebruiken SSH, krijgen we een bericht dat dit de eerste keer dat we het verbinden met deze server. Kies ervoor om Anyway Aanmelden.

Terwijl u opgegeven gebruikersnaam eerder, wordt het wachtwoord voor deze server nu ingevoerd. U kunt ervoor kiezen om het wachtwoord voor altijd, wat handig is onthouden, of u kunt kiezen om het te vergeten als je op een openbare computer.

En dat is het! Een koppeling op uw bureaublad, en erop te dubbelklikken de resource in het bestand browser te openen.

Maar wat als je nodig hebt om die bron te gebruiken vanaf de opdrachtregel? Geen probleem!

De link naar de gemonteerde externe bron is gevonden in ~ / .gvfs / (waar ~ is een snelkoppeling voor uw thuismap – dat wil zeggen, / home / ).

Om daar te komen, open een terminal venster (Applications> Accessoires> Terminal) en voer het volgende in het terminal-venster.

cd ~ / .gvfs /

ls het invoeren kunt u zien dat de eventuele gemonteerde externe bronnen. Misschien vindt u dat tabblad voltooiing zal je helpen enorm hier (type in de eerste paar letters van de link, en vervolgens het tabblad geraakt en de rest zal automatisch worden voltooid).

Als je ervoor kiest om een ​​bladwijzer eerder toe te voegen, dan is uw externe bron is altijd een paar muisklikken weg! Sure beats te hoeven FTP-clients en command-line hulpprogramma’s gebruikt.

Uitstekende tip. Dit zal me bespaart een hoop tijd! Dank je!

Great !! Wist niet dat ik kan zoiets doen, maar het is zinvol als ik erover nadenk. Good bye scp en wget 🙂

Bedankt voor het delen van deze!

Welke type dienst zou ik gebruiken om verbinding te maken met een Apple-router / HD?

Wauw! alles wat arsing rond met sshfs en ‘Connection reset door middel van peer fouten.

Ik gebruik xubuntu en kan niet meer vinden de plaatsen / verbinding met de server. Ik wil graag nfs mount andere linux (of webdav). Ik vind het niet erg met behulp van terminal.

Ixonia, Wisconsin is de enige stad in de Verenigde Staten, wiens naam werd gemaakt door brieven tekenen willekeurig (door jonge inwoner Mary Piper), een oplossing voor de bewoners van de nieuw opgerichte stad die in 1846 tot een geschil over wat de naam van de plaats af te wikkelen .