hoe je een draadloze kaart in Linux installeren met behulp van Windows-drivers

Linux heeft een lange weg met hardware-ondersteuning komen, maar als je een draadloze kaart die nog steeds niet inheems Linux drivers hebben moet je misschien in staat zijn om de kaart te werken met een Windows-driver en ndiswrapper te krijgen.

Met behulp van een Windows-driver binnenzijde van Linux kunt u ook een snellere overdrachtsnelheden of beter encryptie ondersteuning, afhankelijk van uw draadloze kaart.

Als uw draadloze kaart werkt, is het niet aan te raden om de Windows-driver te installeren gewoon voor de lol, omdat het een conflict met de inheemse Linux driver kan veroorzaken.

Het eerste wat je hoeft te doen is erachter te komen wat draadloze kaart je hebt. Er zijn een paar manieren om dit te doen en wat te betrekken het vinden van het apparaat chipset en anderen te betrekken schuren door het systeem logs.

De eenvoudigste methode is om gewoon te kijken naar het apparaat zelf, als je een externe draadloze kaart hebben, of zoek je produceert website voor wat draadloze kaart kwam met uw computer, als u een interne draadloze kaart hebben.

Als je eenmaal weet wat de draadloze adapter die u probeert te installeren, ga dan naar de website van de fabrikant om de Windows-stuurprogramma’s voor het apparaat te downloaden.

Indien mogelijk, moet je proberen om de 32-bits Windows XP drivers in.zip formaat nogal downloaden than.exe. Als u niet beschikt over een optie, selecteert u de nieuwste Windows-driver die de fabrikant levert.

Als u de bestanden uit te pakken, blader naar the.exe or.zip bestand, klik met de rechtermuisknop op, en selecteer Openen met archief manager.

Opmerking: hoewel archief manager both.exe and.zip bestanden kunnen uitpakken, soms zijn de bestanden binnen the.exe werken niet met ndiswrapper.

Klik extract aan de bovenkant en kopieer alle bestanden naar een gemakkelijk te locatie te vinden.

Ndiswrapper is de tool die het mogelijk maakt Linux naar Windows drivers voor draadloze kaart ondersteuning gebruiken.

Om het in Ubuntu te installeren gaat u naar de Software Center en zoek naar ndisgtk.

Opmerking: Linux Mint geleverd met ndiswrapper geïnstalleerd.

Installeer Windows Driver

Nu dat u uw draadloze driver gewonnen en ndiswrapper geïnstalleerd, opent u Windows Wireless Drivers van het Systeem -> menu Administration.

In het venster dat verschijnt, klik op de nieuwe driver te installeren en blader naar de plaats waar u de bestuurder uitgepakt.

Soms the.inf bestanden in sub-mappen binnen de bestuurder, zodat u kan nodig zijn om rond te graven om het juiste bestand te gebruiken te vinden.

Nadat u the.inf bestand voor uw draadloze kaart te selecteren klik te installeren. Het zal een paar minuten duren om de driver te installeren dus wees geduldig terwijl het werkt.

Nadat de driver is geïnstalleerd in het hoofdvenster zal aangeven of u het right.inf bestand geselecteerd door u te vertellen als de hardware aanwezig is of niet. Als u de verkeerde driver gekozen voor de eerste keer dat je kunt proberen het installeren van een different.inf bestand dat werd geëxtraheerd uit de bestuurder.

Als geen van the.inf bestanden werken kan u de driver voor dezelfde kaart proberen voor een andere versie van Windows (bijvoorbeeld XP, Vista, 7).

Nadat je de juiste driver geïnstalleerd klik configure netwerk naar Ubuntu netwerkverbindingen te openen en te sluiten op uw draadloze netwerk.

Als u nog steeds problemen ondervindt kunt u kijken op de ndiswrapper wiki om te zien of anderen succes met de draadloze kaart hebben gehad.

wat linux distro is het?

@idaintme; Uit de screenshots wordt bevestigd dat het Ubuntu.

@Justin; Is er eenzelfde soort van software voor de Bluetooth-adapter? Omdat Bluetooth werkt prima met Windows, maar in Ubuntu 10.10, werkt het niet.

Ik weet dat dit een beetje moeilijker, maar ik heb een Hanvon grafisch tablet. Is er een manier kunt u een / de meeste / eventueel deze Windows-driver in Linux installeren,? By the way, Bedankt, heb ik gemerkt dat de proprietary drivers lijkt erg traag te zijn. Ik zal proberen dit uit op een apart te installeren om te zien of het is sneller.

Ik ben geïnteresseerd in een Bluetooth-adapter ook, zou geen info geweldig zijn.

Weet u of dit werkt voor 3G-kaarten? Ik heb een Cr-48 running Ubuntu 10.10, maar kan niet de 3G-kaart werkt.

@Santo NDIS is een driver specificatie gemaakt door 3-com en Microsoft. De specificatie wordt niet alleen gebruikt door de 3-com en Microsoft, ze waren alleen degenen aan de spec te maken. Elke NDIS compatibele netwerkadapter moet in staat zijn om dit te gebruiken. Technisch bluetooth adapters zijn netwerkadapters, maar ik denk dat ze zelden volgen NDIS richtlijnen, dus ik zou verbaasd zijn als deze methode werkt.

@Arthur Het hangt van uw 3G-kaart. RNDIS adapters moeten werken zonder problemen (ik weet het mijne heb altijd gewerkt in Ubuntu), maar andere 3G-kaarten, zoals de Qualcomm Gobi heeft een speciale firmware, om het te laten werken. Het is niet onmogelijk, maar niet zo eenvoudig als de hierboven beschreven werkwijze.

@Duckbrain De ndiswrapper geldt alleen voor NDIS-compatibele netwerkadapters.

Oke de 3G-kaart is een Gobi 2000. Dank je wel.

@Arthur Ik heb een Gobi-chip in de mijne ook en als ik ooit uit te vinden een 100% geslaagde manier om het werkend te krijgen kunt u zoeken naar een schrijven hier.

Gelieve, zou dit werk voor een externe USB draadloze adapter-Rokland Technologies ‘BearExtender N3?

Dank je.

oprecht

UUUnicorn

koel als een briesje

Goed spul! Bedankt!

niet werken met RTL8187B draadloze 802.11b / g

Dit is gewoon verkeerd!

http://wireless.kernel.org/en/users/Devices/USB

wireless.kernel.org/en/users/Devices/USB

Jongens, praat over het maken van externe hardware werken met Linux

Heb je enig idee hoe elke printer drivers om Linux te installeren (het is ASUS Eee 7 “4 netbook).

Het beste wat ik in geslaagd was om deze kleine bugger naar printer (canon iP 4500) herkennen te krijgen en zelfs het begint afdrukken, maar dan duurt gewoon papier en trekt is throug de printer, zonder activering van beweging van het hoofd of het toepassen van kleuren.

En dit netbook werd gekocht in de eerste plaats voor het doel van het drukken – het is een aantal vreemde versie van Linux – gewoon zegt GNU en niets anders – het is ver goed voorbereid voor multimedia, internet en gebruik op kantoor – zeer makkelijk te gebruiken voor iemand die elke comping ingeschakeld voor eerste keer – maar tweaken het is bijna onmogelijk !!!!

Heeft u enig idee – ik heb de laatste 3 dagen proberen het aantal printers en niets!

Hoop dat je een idee hebt ….

P.S., ik vond een aantal Linux-drivers voor printers, maar ontbreekt elke unzipp programma, was ik niet in staat om het te installeren. En toen ik het bestand download.exe, word ik gevraagd welk programma ik wil gebruiken om het uit te voeren … Er is niemand die is bedoeld doe iets dergelijks doen

Cheers;! V.

@Vanya

Lees meer over CUPS en SAMBA

Jullie zijn mijn nieuwe held

Ik ben nieuw forum lezer …. Ik wil je een goed concept te geven ……

Misschien is deze truc kan werken op MacOS of niet?

Hoe zit het met Broadcomm drivers & netwerkkaarten op laptops !! ??

zal dit werk voor aswu36nh kaart in terug spoor monitor mode? alle hulp welkom.

goed

Ik heb het gebruikt om een ​​Broadcom-driver te installeren op mijn HP laptop. Alles werkte behalve mijn draadloze netwerkkaart, Adapter: broadom BCM4311; Driver: HP wireless driver voor Windows XP Professional; OS: Pinguy OS draait op Ubuntu 11.04

De draadloze kaart loopt zeer goed op deze driver.

De letters J en Q zijn de enige letters van het alfabet die niet is opgenomen in het Periodiek systeem.