hoe je de Google Chrome-dns-cache op de ramen te wissen

Blozen uw DNS cache kan een nuttig instrument om elke host verbinding fouten die kunnen optreden met Google Chrome of andere browsers te lossen. Het is heel eenvoudig te doen en kan direct worden gedaan in Chrome of vanaf een verhoogde Command Prompt venster in Windows 7 of 8.

Uw browser DNS cache (Domain Name System) is in wezen een kleine databank die alle IP (Internet Protocol) adressen van websites die u toegang tot opgeslagen. Het belangrijkste doel van deze database is om het gemakkelijker maken voor uw computer te bereiken en toegang tot de IP-adressen van websites als hun servers te veranderen of als ze nieuwe servers te maken.

Wanneer IP-adressen worden achterhaald of als een website schakelt over naar een nieuwe server, kunt u DNS-fouten optreden wanneer u probeert om ze te openen. Soms, als gevolg van voortzetting van het gebruik en de toegang tot sites met een minder dan perfecte web veiligheid rating, uw DNS-cache kan ook beschadigd raken. Dit is waar een DNS cache flush van pas komt.

Net zoals het doorspoelen van een toilet en het wegwerken van alle oude water dat wordt opgeslagen in de tank, zal een DNS-flush om uw computer te wissen alle bestaande informatie met betrekking tot DNS-namen en IP-adressen die zijn opgeslagen. Nadat u een flush te voeren, de volgende keer dat u probeert toegang te krijgen tot een website, zal uw computer te vragen voor al het nieuwe IP- en DNS-informatie met betrekking tot die site resulteert in een foutloos surfervaring.

Als u de DNS-fout gerelateerde browsing problemen ondervindt, kan het soms helpen om een ​​DNS en Socket flush uitvoeren met behulp van uw Google Chrome-browser. Om deze problemen op te lossen, volgt u deze eenvoudige stappen.

Begin met het openen van Google Chrome en typ dit adres: chrome: // net-internals / # dns en druk op “Enter.”

Als je kijkt naar onze screenshot, zult u merken dat er 24 actieve ingangen en een lijst met details van alle IP-adressen die de DNS-cache heeft opgepikt en opgeslagen.

Om uw Google Chrome browser DNS-cache te spoelen, gewoon op zoek naar de knop die “Clear Host Cache” zegt en klik erop. U kunt het meer dan eens op als je wilt om ervoor te zorgen dat deed wat het moest, maar een enkele klik is meestal genoeg. U zult merken dat het aantal actieve inzendingen tot 0 is gegaan en de lijst van websites toegankelijk is gewist.

De volgende stap zal zijn om alle Sockets spoelen door te navigeren naar chrome: // net-internals / # sockets of door te klikken op het drop-down menu in de linkerbovenhoek van het scherm en te kiezen voor “Sockets.”

Zodra u op de pagina sockets zijn aangekomen, zal je nodig hebt om te klikken op beide opties beschikbaar voor u om ze allemaal te spoelen. Ten eerste, klik op “Sluiten Idle Sockets” vervolgens op “Flush Socket Pools.”

Als alternatief kunt u de drop-down menu op de bovenste rechterkant van het scherm gebruiken om beide acties na de navigatie uit te voeren “chrome: // net-internals /”

U moet beginnen met het starten van een verhoogde Command Prompt venster. De verhoogde Command Prompt window onderscheidt zich van een regelmatige command prompt venster omdat de naam in de linkerbovenhoek van het scherm leest “Administrator. Command Prompt” Met behulp van deze methode, zult u in staat om uw computer te manipuleren met onbeperkte toegang.

Als u gebruik maakt van Windows 7, druk op “Start” typ “cmd” in de zoekbalk. Gewoon rechts klikken op de “Command Prompt” icoon gevolgd door een klik op de optie “Als administrator uitvoeren”.

Als u gebruik maakt van Windows 8, moet u naar het startscherm zoeken gebruiken en klik met de rechtermuisknop te openen als beheerder.

Nu dat u een verhoogde Command Prompt venster openen op uw Windows 7 of 8 PC, is het tijd om de DNS-flush te beginnen. Het is zo simpel als het typen “ipconfig / flushdns” in CMD en op “Enter.” Als je succesvol waren, ziet u het bericht weergegeven in het volgende beeld te zien.

Als u handmatig wilt controleren of DNS-cache van uw computer werd gespoeld, typt u in deze opdracht: “ipconfig / displaydns” en druk op “Enter.”

U zult merken dat de melding is “Kan de DNS Resolver Cache niet worden weergegeven.” Dit betekent dat er niets te zien in de cache en de flush succesvol was. Als je iets wilt zien opdagen, gewoon open Google Chrome. Zodra Google Chrome is geopend, schakelt u terug naar uw Command Prompt venster en typ het commando “ipconfig / displaydns” weer.

De afbeelding hierboven toont een lijst van alle items en IP-adressen opgeslagen in uw nieuwe DNS cache. Nu kunt u uw command prompt venster te sluiten en te hervatten op het internet surfen zonder het risico van een DNS-fout, omdat elke site die u toegang zal verschijnen als een nieuw item in je cache.

Bedankt voor deze ene … dit is me gek een paar weken geleden, toen ik bezig was met mijn interne webserver. Ik veranderde gastheren, maar ik was nog steeds mijn site steeds op de oude hostnaam.

Er zijn zo veel verborgen instellingen zoals dit, het maakt me gek dat ze niet in een menu ergens.

Ja, dat overkwam mij toen ik onze servers overgestapt op de nieuwe cloud provider. Echt vervelend dus ik dacht dat een artikel zou logisch zijn.

Hartelijk dank voor het schrijven van dit artikel. Is het mogelijk om een ​​batch-bestand naar de chromen DNS-cache duidelijk te maken?

Een uitstekende en praktische artikel. We wisten niet over dit instrument helemaal. // Net-internals tool: Misschien HTG kan verder artikelen over andere nuttige functies binnen de chromen bieden.

chrome: // net-internals tool.

Wilt u een batch-bestand te gebruiken, moet je een speciale shortcut.Create creëren van een Kladblok-document en zet deze daar

ipconfig / flushdnspause

Sla het bestand op als “FLUSHDNS.BAT” dan vindt het in explorer en een desktop shortcutRight op de snelkoppeling op het bureaublad, kies Eigenschappen en in de Shortcut tab klik op geavanceerde.

Vink “Als administrator uitvoeren”, klik op OK en vervolgens op Toepassen en vervolgens op OK

Uitstekende suggestie. Ik weet zeker dat de Geeks zal dit idee verwennen! Ik kijk er naar uit.

Dank u voor uw antwoord en tip over het maken van de batch-bestand.

Patrick

Veel succes. Keep on geeking !!

Als ik begrijp dit artikel klopt, het zegt dat Google Chrome heeft een eigen DNS-cache te scheiden van de Windows DNS cache.If dit het geval is, volledig duidelijk de DNS cache zou je niet nodig om Google Chrome DNS-cache en Windows DNS ontruimen cache? En waarom zou het niet Google Chrome de Windows DNS cache gebruik gewoon?

Dit zal niet duidelijk de Chrome DNS cache, dit wist alleen de Windows DNS resolver.

Chrome heeft een eigen DNS resolver, dat is de reden waarom deze procedure noodzakelijk is: ook na het wissen van de Windows DNS cache, heb ik ervaringen, waar Chrome neemt me nog steeds naar het oude IP-adres van een hostnaam gehad.

Dus als je wilt de DNS-cache te spoelen, en je Chrome gebruiken, moet u beide procedures uit te voeren – de ipconfig / flushdns en de Chrome-procedure.

waar … ik wist niet eens over nadenken. denk dat je kan het volledig doen door middel van een enkele batch-bestand. Im zeker dat er een manier om het te spoelen gemakkelijk hoewel …. misschien is het creëren van een snelkoppeling in chroom aan de chrome: // net-internals / # dns pagina of misschien bookpmarking het voor een gemakkelijke toegang

Geldt dit voor Vista (evenals 7 & 8)?

Als er een auto was zo energie-efficiënt als een fiets, het zou maar liefst 912 mijl per gallon te krijgen.