hoe je browser-extensies voor maximale veiligheid permanent uitschakelen

Browser extensies kan ongelooflijk nuttig zijn, maar installeert de verkeerde, en je zult jezelf open te stellen voor veiligheidsrisico’s. Als u geen extensies gebruiken (of iemand die je kent niet), hier is hoe om extensies volledig uitschakelen.

Als u gebruik maken van en liefde web browser-extensies, geweldig. Dit artikel is niet voor jou, het is voor de mensen die ze niet gebruiken, en hebben meer kans om hun computer te beschadigen door hen.

Ik was onlangs het helpen van een familielid met hun computer probleem, en zagen ze hadden een browser extensie die ik niet herkende. Ik vroeg hen wat het was, en ze antwoordde: “Wat is een browser extensie?” Dit zijn de mensen voor wie browser-extensies gewoon moet worden uitgeschakeld.

Wanneer extensies komen van een gerenommeerd bedrijf (zoals LastPass) en een nuttige functie uit te voeren (zoals het helpen van je maken en gebruiken van sterke wachtwoorden), browser-extensies zijn echt geweldig. Als ze geschreven door scummy bedrijven die ze automatisch te installeren te bespioneren u of ronduit kapen uw web-browser, browser-extensies zijn een nachtmerrie.

Dus voor degenen onder u die op de top van uw beveiliging spel, alleen gebruik maken van browser-extensies van bekende en gerenommeerde bedrijven, en regelmatig controleren om ervoor te zorgen dat uw browser niet is gekaapt door scummy extensies, met alle middelen blijven gebruiken die paar en prachtige extensies je liefde.

Voor iedereen anders, maar er is geen goede reden om hun browser extensie systeem actief te verlaten als ze niet eens gebruikt. Doen dus gewoon laat een gigantische open voor alles, van stealthy volgen extensies te bespioneren hen of malware uitbreidingen van pop-up en zwendel ze met valse tech support.

Als je wilt echt vergrendelen uw web-browser (of, meer waarschijnlijk, de browser van een vriend of familielid geplaagd door kwaadwillende browser extensies) is het niet voldoende om gewoon uit te schakelen en verwijder de bestaande browser-extensies. Dezelfde schaduwrijke websites en slechte browsing gewoonten die hebben geleid tot de browser te vullen met kwaadaardige extensies zal alleen maar leiden tot het weer op te vullen.

Dus tijdens het verwijderen van een enkele kwaadaardige extensie werkt als je doel is om de rest van je browser-extensies actief te houden, dat is niet ons doel vandaag. Ons doel is om de uitbreiding kader zodanig dat er geen kans een kwaadaardig browser extensie kan zelfs in de eerste plaats te laden uit te schakelen. Door dit te doen, zul je nooit meer een vakantie bezoek spoelen van de computer van uw familielid doorbrengen omdat er niets te zuiveren in de eerste plaats zal zijn. De methode die we zijn hier waarin niet de extensies te verwijderen, is het niet te voorkomen, zeggen sommige anti-virus software van het installeren van een extensie in de extensie directory, regelrechte omzeilt een probleem dat u met de browser-extensies zou hebben door simpelweg weigeren om te laden.

Laten we eens een kijkje nemen op hoe de uitbreiding kader in de belangrijkste webbrowsers op hoe de techniek werkt anders tussen browsers uit te schakelen, met aantekeningen.

Veruit, Google Chrome maakt het uitschakelen van extensies de eenvoudigste. Met het oog op de uitbreiding kader voor Chrome uitschakelen je gewoon start de browser van een snelkoppeling toegevoegd met de vlag –disable-extensies.

De eenvoudigste manier om te profiteren van de vlag is om gewoon de snelkoppeling die u gebruikt om Chrome te lanceren bewerken. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling, selecteer “Eigenschappen” en kijk voor het tekstvak in de buurt van de top label “Doel:”.

Voeg –disable-uitbreidingen aan het einde van de invoer zodanig dat een regel als deze

Ziet er nu als volgt uit

Nu, als je Chrome rennen, de uitbreiding systeem zal niet eens geladen. Dat betekent dat er geen risico op schadelijke extensies bemoeien met uw surfervaring, bespioneren of anderszins problemen veroorzaakt.

U kunt bevestigen dat de vlag is in feite door te klikken op het menu icoon in de rechterbovenhoek van uw Chrome-browser en kijken in de “Meer hulpmiddelen” menu-item.

Als “Extensions” wordt grijs weergegeven en kunt u niet te selecteren, werd de vlag met succes toegepast.

We hebben echt graag hoe Chrome omgaat met deze situatie, omdat de vlag is zeer specifiek en doelstellingen slechts uitbreidingen (het verlaten van de rest van de browser ervaring onaangeroerd). Nog belangrijker is het niet in je gezicht met een aankondiging of splash screen te krijgen elke keer dat u de lancering van de browser-perfect voor de oprichting ervan, onopvallend, op de computer van een familielid.

Zoals Chrome, Internet Explorer heeft een vlag die je kunt gebruiken om extensies uit te schakelen. Helaas, in tegenstelling tot Chrome, de vlag van Internet Explorer is het vegen in omvang en schakelt alle add-ons, extensies en plug-ins. Hoewel dit niet problematisch kan zijn voor iedereen, kan het problemen met bepaalde webpagina’s die afhankelijk zijn van browser plugins, zoals Flash voor video veroorzaken.

Om Internet Explorer lopen met extensies uitgeschakeld, je gewoon voegt de browser snelkoppeling (zoals wij deden met Chrome). Onderzoek de eigenschappen van de snelkoppeling en voeg -extoff om de snelkoppeling te vinden in het vak “Target”.

Bijvoorbeeld, deze

wordt deze

U zult meteen weten of het gelukt is, omdat, na de lancering van Internet Explorer uit het gewijzigde snelkoppeling, zal IE luid aankondigen dat het wordt uitgevoerd zonder add-ons.

Net als bij onze vorige Chrome fix, kunt u nu de browser op het web zonder extensies geladen.

Firefox Ook heeft een vlag kunt u terecht bij uw browser snelkoppeling om te beginnen met de extensies uitgeschakeld. Zoals Internet Explorer snelkoppeling vlag, maar het omvat veel meer dan alleen de browser-extensies (en de naam van de vlag zelf weerspiegelt dat). Door het toevoegen van de snelkoppeling met de vlag -safe-mode zal de browser starten in Firefox ‘veilige modus’ state-hardware acceleratie, browser thema’s en extensies uitgeschakeld en werkbalken en knop aanpassingen worden teruggezet naar de standaard staat.

Om te beginnen in de veilige modus u eenvoudig bewerken van de browser snelkoppeling, zoals we in de vorige secties met -safe-mode aangetoond. Dus een snelkoppeling doel als

wordt

Je weet als je het goed hebt gedaan, want onmiddellijk na de volgende start, zal Firefox aan te kondigen is het in de veilige modus.

Terwijl de instellingen te wijzigen in Chrome net schakelt de extensies, zoals Internet Explorer de verandering in Firefox is een intensievere wijze het oplossen van problemen, dat is niet per se bevorderlijk om gewoon browser sans extensies. We hebben het hier opgenomen, echter, zodat gebruikers van de drie meest populaire browsers kan zien hoe je extensies uit te schakelen. Afhankelijk van uw behoeften, zou het het offer waard.

Bij het installeren van extensies in Chrome, velen van hen vragen om machtigingen die zeggen dat het kan “lezen en gegevens te wijzigen op alle websites ‘, ongeacht wat hun functie is. Dit creëert een probleem met malafide extensies en ook goede extensies ingeschakeld rogue [vooral wanneer het bedrijf / auteur achter het verandert].

In Avant Browser met de FireFox motor -> bestand -> nieuw incognitosessie en voila

Het cijfer van ahornsiroop is niet, zoals je zou kunnen veronderstellen, gebaseerd op de kwaliteit, maar op de kleur en smaak in plaats daarvan: rang A is lichter en milder dan klasse B, en ga zo maar door.