hoe je automatisch uitgeschakeld of uw pc opnieuw op te starten (of doe het op afstand vanaf uw telefoon)

Dus, wil je het hoofd naar bed … tijd aan de macht van de pc en noemen het een ‘s nachts. Maar wacht … dat te downloaden is nog niet klaar. Je zou kunnen blijven en wachten tot het af te maken, maar dan zal je missen op de slaap. Je zou kunnen laten lopen, maar dat is een verspilling van elektriciteit. Of je zou kunnen doen is richten op Shutter, die je een paar alternatieve opties geeft.

Dit is een gratis tool die niet kan lijken op iets bijzonders, maar het heeft een paar trucjes achter de hand dat het zeker de moeite waard te maken. Gebruikt in zijn meest elementaire Sluiter kan worden geconfigureerd om automatisch afsluiten van de computer in een uur tijd, of hoe lang je denkt dat het gaat duren voordat de download is voltooid.

Dit is op zich nuttig, maar er is nog veel meer van de app. Pak je een kopie van de website en krijgen geïnstalleerd.

Start de app en voor te bereiden duidelijk underwhelmed door zijn verschijning te zijn – maar ziet er kan zijn, en in feite zijn, bedrieglijk.

Klik op de gebeurtenis drop-down menu en je zult zien dat er een aantal van de triggers voor u om uit te kiezen. Deze omvatten een eenvoudige countdown timer of een alarm-stijl tijd trigger, maar er zijn ook meer interessante opties zoals lage batterij en het sluiten van een raam of de beëindiging van een bepaald proces.

Afhankelijk van wat u kiezen uit deze eerste menu, zul je dan moeten aanvullende instellingen configureren. Als u hebt gekozen voor een timer, het gaat om veel meer dan het opgeven hoe lang de timer moet worden uitgevoerd, maar u kunt ook kiezen welke ramen Sluiter moet bewaken, het batterijniveau om op te letten of de processor activiteitenniveau dat moet optreden als de trekker.

Het menu Actie is waar je kunt kiezen wat er moet gebeuren wanneer de geselecteerde trigger. Wij zijn geïnteresseerd in het gebruik van de optie Shutdown voor nu, maar opnieuw op te starten, winterslaap, slaap, geluid dempen en nog veel meer zijn ook beschikbaar.

Druk op de knop Start en u kunt uit de buurt van uw machine veilig wandelen in de wetenschap dat de sluiting of een andere actie zal gebeuren in uw afwezigheid. Als u hebt gekozen voor een alarm of het geluid uitschakelen / Negeren opheffen plaats daarvan kun je de knop nu gebruiken om een ​​droge run te hebben en ervoor te zorgen dat het zal werken zoals verwacht.

Je zou ook kunnen afvragen waarom je zou willen de tijd nemen om Shutter configureren om iets dat kan worden bereikt door het instellen van Windows ‘taakplanner in plaats daarvan doen. Sluiter veel flexibeler dan Windows “scheduling instrument in termen van de verschillende gebeurtenissen die kan worden gebruikt als triggers, en kan ook een groter aantal gebeurtenissen triggeren. Maar dat is nog niet alles.

We hebben onlangs gekeken naar hoe je kunt opnieuw inschakelen van de slaapstand in Windows 8, maar als u met de rechtermuisknop op het pictogram Sluiter in het systeemvak van de taakbalk is het mogelijk om toegang te krijgen tot de verschillende power down staten van de Now submenu.

Maar misschien wel de meest bruikbare element in Shutter is zijn toegang optie afstandsbediening. Klik op de knop Opties in het hoofdvenster van het programma, of selecteer deze in het menu systeemvak. Terwijl je hier bent, wilt u misschien de optie autorun selecteren zodat het programma begint met Windows.

Dit is belangrijk als je wilt om ervoor te zorgen dat uw computer altijd wordt afgesloten op een schema of wilt u de toegang optie op afstand te allen tijde beschikbaar te hebben.

Verhuizen naar het tabblad webinterface, kunt u op een zeer handige optie. Vink het vakje inschakelen, selecteert u het IP-adres van de computer van de Listen IP-menu en kies vervolgens de poort die u wilt gebruiken.

U bent verplicht om uw externe sessie te beveiligen, dus vul een gebruikersnaam en wachtwoord voordat u op Opslaan.

Ervan uitgaande dat u een firewall op zijn plaats, moet u Shutter toestemming geven om gebruik te maken van uw netwerk te maken voordat u kunt doorgaan met deze functie van het programma.

Terugkerend naar ons scenario waarin een langdurige download wordt in de weg van het naar bed gaan, de toegang op afstand optie is bijzonder nuttig. Je zou kunnen hoofd af naar bed met je laptop, kijken naar een film of inhalen op e-mails onder de lakens en inloggen op uw andere machine via Sluiter.

Start uw webbrowser, voer het IP-adres van uw computer in de adresbalk, gevolgd door een dubbele punt en dan is het poortnummer dat u hebt opgegeven – bijv. 192.168.1.67:802.

In eerste instantie lijkt het misschien alsof je zojuist zijn gepresenteerd met een lijst van stilgelegd opties, en het is zeker waar dat je recht kan springen en op afstand te slapen uw pc als je wilt. Echter, kunt u eerst wilt controleren wat er gebeurt op de machine.

U kunt op de ‘Informatie over Computer’ link naar de details van de processen die worden uitgevoerd te bekijken – die u kunnen helpen om te bepalen of een bepaalde taak veilig is voltooid – maar de ‘Screenshot van een desktop’ Koppeling geeft u een kort overzicht, zodat u kunt precies zien wat er aan de hand voordat u besluit wat te doen.

En omdat dit alles is web-based, kunt u zelfs gebruik maken van uw telefoon naar uw pc vanaf bed te controleren.

Dit is een heerlijk handige kleine hulpprogramma dat ook kan worden bestuurd vanaf de command line, die opent extra mogelijkheden. Laat ons weten wat u vindt van het gereedschap in de reacties hieronder.

Leer om script. Gebruik netstat in een script aan het en shutdown controleren wanneer gedaan.. A) garandeert dat het downloaden is voltooid,.. B) gaat van de computer zodra het klaar is.

Of gebruik TeamViewer of iets dergelijks om in te loggen op afstand en stroom uit de machine?

Is er iets mis is met behulp van de ingebouwde power management? Of wat dacht je van het gebruik van magic pakketten voor het opstarten ?! De meeste routers zijn in staat om het doorgeven van speciale wake up pakketten met inbegrip van die speciale “magische pakketten”, die een computer zal wakker van een dode toestand – ervan uitgaande dat de BIOS wordt overeenkomstig ingesteld. Maar voor het uitschakelen, of zelfs slapen is het nog gemakkelijker met wat er al is.

Ernstig! Met behulp van de ingebouwde power management is er voor een reden. Dus waarom potentieel meer virussen of more crap-ware alleen maar om iets dat al in is gebouwd doen installeren?

Dear howtogeek ambtenaren

Gelieve kwalificeren uw artikelen met de beoogde OS.

Hieronder volgt het script zei ik. Dit script is voor Firefox, maar het moet worden vrij gemakkelijk voor iemand om het te wijzigen om te werken met andere programma’s; [code]; @ echo off; Rem het bovenstaande uitgeschakeld toont voor alle commando’s; rem mogelijk variabelen te worden over geschreven; setlocal EnableDelayedExpansion , terwijl; rem reanitialise daownloading variabele false; instellen “downloading = false”; rem run netstat voor TCP-verbindingen, voor / f “tokens = 1,2” %% A IN ( ‘netstat -abnp TCP “) te doen; rem als het programma is firefox kijken naar wat firefox aan het doen was, als “%% a” == “[firefox.exe]”; rem als firefox was aangesloten op de lokale machine negeren; rem firefox heeft een lokale verbinding per plugin, zo niet “PB:! ~ 0,9” == “127.0.0.1”, rem als het niet een lokale verbinding wordt het iets te downloaden ingesteld zodat het downloaden variabele true; instellen “downloading = true”; rem laat mensen watcching weet dat het nog steeds te downloaden, echo downloaden; rem zet de vorige lijnen informatie, zodat we het kunnen gebruiken, moet u “PB = %% B”; de REM-slaap 2 seconden; ping 127.0.0.1 -n 2 w 1000> NUL; rem breken de lus bij het downloaden is voltooid, als “! downloaden!” == “true” (GOTO terwijl); rem laat mensen kijken weten wat er is gebeurd; echo gedaan downloaden; rem afsluiten van de computer in 60 seconden; shutdown / t 60; [/code]

Je kon gewoon gebruik maken van de shutdown commando. WinKey + R om het dialoogvenster run boxm dan is de opdracht te openen; shutdown / f / s / t 3000; Die zal uw computer uitgeschakeld in 5 minuten. Om de timer te wijzigen, de 3000 tot hoe lang je wilt, in seconden (tot 10 jaar!).

Oh, en zorg ervoor dat u alle geopende bestanden op te slaan, want dat bevel niets zal redden alvorens de uitschakeling.

Dit is de oude (hoewel officieel) release. Je moet echt proberen de nieuwe sluiter beta. Het is veel beter. U kunt een reeks triggers en evenementen toe te voegen. Het is als parametrische scripting. Je kan een opgeslagen ingesteld op de computer slaapstand draaien, maar geven u een 1 minuut heads-up, start uw synchronisatie of back-ups, sluit andere programma’s en DAN overwinteren. Het is echt een juweeltje!

Ik hou van het idee van de sluiter als ik normaal laat mijn laptop op de hele nacht waarvan ik weet is slecht voor;. Maar ik heb problemen met de sluiter please please kan iemand mij helpen;. Mijn e-mail adres is garrygoosnargh@hotmail.com

Rowan Atkinson, beter bekend als de eigenzinnige Britse komedie persoonlijkheid Mr. Bean, heeft een Master’s Degree in Electrical Engineering.