hoe je android 6.0 experimentele multi-window mode mogelijk te maken

Android 6.0 Marshmallow bevat een zeer experimenteel en verborgen multi-window mode. Misschien zal deze stabiel in de volgende versie van Android – het zou zeker Google’s Pixel C, 9 Nexus en Nexus 6 telefoons nuttiger te maken. Voor nu, kunt u dit inschakelen als je bereid bent om wat tweaken doen bent.

In tegenstelling tot Samsung’s multi-window mode, Android’s ingebouwde multi-window mode werkt voor alle Android apps. Het is reeds lang verwachte antwoord Android op de meervoudige app functies op Windows tabletten en iPads – maar het kan ook worden gebruikt op telefoons.

Google heeft niet maakte dit gemakkelijk mogelijk te maken. Hoewel deze functie is opgenomen in de definitieve builds van Android 6.0, kunt u alleen toegang krijgen tot deze door het bewerken van het systeem build.prop bestand en Android te vertellen u een “userdebugbuild” te bouwen in plaats van de typische “gebruiker” build.

Dit vereist ofwel het installeren van een custom recovery omgeving of beworteling je Android toestel. Google echt niet wilt dat de gemiddelde Android gebruiker mogelijk nog dit.

Om TWRP, ga dan naar de pagina TWRP apparaten te installeren, te zoeken naar uw apparaat en volg de instructies. Beworteling je Android 6.0-apparaat zal waarschijnlijk vereisen een aangepaste herstel als TWRP toch, dus je kan gewoon willen doen de TWRP manier. Dit zal een USB-kabel en een PC, Mac of Linux-computer nodig met toegang tot de adb commando.

U kunt ook activeren als u de TWRP aangepaste herstel milieu, maar nog niet geworteld uw apparaat.

Ten eerste, start het toestel in de recovery mode met behulp van de apparaat-specifieke knop combinatie, die je online kunt vinden. Selecteer de “Mounts” optie in de herstelomgeving en controleer “Systeem” om het systeem partitie aan te koppelen.

U zult adb op uw pc te blijven geïnstalleerd. Als je ging door het proces om TWRP op uw apparaat te installeren, moet je al hebt.

Sluit je Android-toestel op een pc en trek een command prompt of terminal-venster. Voer de volgende opdracht

adb pull /system/build.prop

Dit downloadt een kopie van het /system/build.prop bestand op uw Android-apparaat naar uw computer. Open het build.prop bestand met een teksteditor – Notepad ++ is een goede keuze als je gebruik maakt van Windows – en zoek de “ro.build.type” lijn.

Verander de “gebruiker” tekst na het = teken van “gebruiker” naar “userdebugbuild”. De regel moet lezen

ro.build.type = userdebugbuild

Sla het bestand na afloop.

Keer terug naar de opdrachtregel of terminal-venster en voer de volgende opdracht om uw gewijzigde build.prop bestand terug te kopiëren naar je Android-apparaat

adb push build.prop / system /

Vervolgens typt u de volgende opdrachten om een ​​schelp op het apparaat via adb te openen en de opdrachten op je Android-apparaat zelf. Dit verandert de machtigingen van de build.prop bestand naar de juiste zijn

adb shell

cD systeem

chmod 644 build.prop

Start uw apparaat normaal achteraf. tikt u gewoon de optie ‘Reboot’ in TWRP en tik op “Systeem.”

Als uw apparaat is geworteld, kunt u downloaden van de gratis Build Prop Editor applicatie van Google Play. Start de app en geef het root-rechten om te beginnen met het bewerken van uw build.prop bestand. U kunt ook gebruik maken van een-root enabled text editor en laad het /system/build.prop bestand te bewerken.

Zoek de “ro.build.type” veld en verander de waarde van “gebruiker” naar “userdebugbuild”. Herstart het apparaat daarna.

Zodra u uw build.prop bestand hebt bewerkt, kunt u deze optie in het scherm Developer Options te activeren. Als je nog niet hebt ingeschakeld Developer Options, open de app Instellingen, tap “Over de telefoon ‘of’ Over de tablet,” en herhaaldelijk tik op het veld “Build nummer” totdat u een pop-up bericht te zien zeggen dat je bent een ontwikkelaar.

Aan de onderkant van de belangrijkste Android-app Instellingen, tik op de categorie “Ontwikkelaar opties”.

Scroll naar beneden op het scherm Developer opties en, onder de categorie tekening, tikt u op de optie “Enable multi-window” in te schakelen.

Je moet akkoord gaan met een waarschuwing eerste, omdat deze functie is zeer experimenteel.

Zodra je multi-window-modus hebt ingeschakeld, tikt Android overzicht – of multitasking – knop om een ​​lijst met alle beschikbare apps te zien. U zult een nieuwe knop zien aan de linkerkant van de x op kaart elke app’s.

Tik op het pictogram en je wordt gevraagd waar u wilt dat de app op het scherm te positioneren. Herhaal dit proces naar een andere app op een andere plek op het scherm te positioneren. Vervolgens kunt u slepen en neerzetten van de rand tussen twee apps, ook.

Dit lijkt misschien een hoop werk – en een vergelijkbare hoeveelheid tweaken om het opzetten van een Xposed Framework module die hetzelfde doet – maar het is een ingebouwde Android-functie. Het zou hopelijk worden standaard geleverd op een moderne versie van Android binnenkort.

Dankzij Quinny899 op het XDA Developers forum voor onderzoek naar dit en het samenstellen van een complete set van instructies!

Toen IBM magnetische harde schijven geïntroduceerd in de jaren 1950, de prijs was zo astronomisch dat bedrijven gehuurd hen door de maand, de huurprijs van de eerste harde schijf was $ 3200 per maand (het equivalent van ongeveer $ 160.000 vandaag).