hoe iso-bestanden van schijven op Windows, Mac en Linux

ISO-bestanden zijn disc images – volledige beelden van een CD of DVD gebundeld in een enkel bestand. Dit bestand kan vervolgens worden “bevestigd” en ter beschikking gesteld als een virtuele cd of dvd, zodat u fysieke schijven om te zetten in virtuele.

Dit is vooral handig als u wilt oude spel of software schijven te gebruiken op een moderne computer die geen schijfstation heeft. Merk op dat sommige DRM exemplaar regelingen voor de bescherming zal niet werken met ISO-bestanden, tenzij je springen door hoepels extra.

Windows heeft geen ingebouwde manier om ISO-bestanden gemakkelijk te maken, maar moderne versies van Windows – Windows 8, 8.1, en 10 – alle native ISO-bestanden kunt monteren zonder extra software.

Om een ​​ISO-bestand van je eigen fysieke disk daadwerkelijk te maken, moet u een programma van derden dat zo kunnen doen. Er zijn vele, vele gereedschappen voor deze – en velen van hen zitten vol met junkware. Pas op!

InfraRecorder doet goed werk van deze en is gratis, open-source software die niet is opgenomen junkware. Plaats een schijf, klikt u op de “Read Disc” knop en selecteer een bron drive om te lezen van en bestemming ISO-bestand te creëren.

En, zoals gebruikelijk bij het downloaden van Windows freeware, Ninite is een veilige plek om een ​​verscheidenheid aan andere instrumenten te krijgen voor dit, zoals ImgBurn en CDBurnerXP doen. Sommige van deze programma’s – zoals ImgBurn – niet bevatten junkware in hun installateurs als je ze krijgt van elders.

Op een Mac, kunt u Disk Utility gebruiken om beelden van schijven te maken. Om het te openen, drukt u op Command + spatiebalk te openen de Spotlight zoekvak type “Schijfhulpprogramma”, en druk op Enter.

Plaats een schijf, klikt u op het menu Bestand en wijs Nieuw> Disc Beeld van het [Apparaat]. Selecteer “DVD / CD master” als het formaat en laat encryptie uitgeschakeld. Mac OS X zal a.cdr bestand van de schijf te maken. Op een Mac, dit is bijna net zo goed als een ISO-bestand. U kunt “mount ‘het vanuit de applicatie Schijfhulpprogramma door te klikken op Bestand> Open Disk Image.

Ervan uitgaande dat je gewoon wilt the.cdr bestand te gebruiken op een Mac, kunt u het laten zoals a.cdr bestand. Maar, als je wilt om het te converteren naar een ISO-bestand te gebruiken op andere besturingssystemen, kunt u dit doen met een Terminal commando. Open een Terminal-venster en voer de volgende opdracht

hdiutil zetten /home/username/original.cdr -formaat UDTO -o /home/username/destination.iso

Vervang “/home/username/original.cdr” met het pad naar het bestand CDR en “/home/username/destination.iso” met een pad voor de ISO-bestand dat u wilt maken.

U kunt ook in staat zijn om the.cdr bestand naar an.iso bestand in veel gevallen slechts een andere naam geven, maar dit is niet altijd gegarandeerd te werken.

Op Linux, dan kunt u dit doen vanuit de terminal of met een disc branden hulpprogramma je Linux-distributie kan omvatten. Bijvoorbeeld, Ubuntu gebruikt de Brasero-disc branden nut. Open de Brasero Disc Burner, klikt u op “Disc Copy,” en u kunt ervoor kiezen om een ​​disc te kopiëren naar een “Image File”. Andere Linux distributies en desktops kunnen andere, vergelijkbare instrumenten omvatten. Kijk voor een CD / DVD-gerelateerde nut en het moet een optie om een ​​schijf naar een ISO image schijf bestand te kopiëren.

Het creëren van een ISO-bestand van de terminal is zo simpel als het uitvoeren van de volgende opdracht

sudo dd if = / dev / cdrom of = / home / gebruikersnaam / image.iso

Vervang “/ dev / cdrom” met het pad naar het cd-station – bijvoorbeeld, kan het “/ dev / dvd” in plaats – en “/home/username/cd.iso” met het pad naar het ISO-bestand dat u wilt maken.

Resulterende disc images gemonteerd kan worden met het commando “mount” in een terminal of met grafische tools die eigenlijk gewoon zorgen voor een mooier interface van het commando mount.

Zodra u uw ISO-bestanden, kunt u ze kopiëren naar de harde schijf van een computer, opslaan op een USB-drive, of ze beschikbaar op het netwerk. Elke computer zonder een disc drive kan ze lezen en ze gebruiken als een virtuele schijf.

I-recorder lijkt een aardige WX64 programma …! Bedankt voor de aanbeveling! Een beetje meer verfijnd dan Image-Burn / CloneCD …

Ondanks het stereotype van bodybuilders en boxers slugging terug rauwe eieren naar spieren op te bouwen, het is eigenlijk een zeer ineffectieve manier om een ​​ei te consumeren, het lichaam kan alleen gebruik maken van ongeveer de helft van het eiwit in een rauw ei in vergelijking met bijna honderd procent van het eiwit in een gekookt ei (en met minder risico van salmonella vergiftiging, op te starten).