hoe gemakkelijk e-mails van de ramen taakplanner sturen

De Windows Taakplanner kan automatisch e-mail te sturen op een bepaald tijdstip of in reactie op een specifieke gebeurtenis, maar de geïntegreerde e-mail-functie zal niet goed werken voor de meeste gebruikers.

In plaats van de Task Scheduler de e-mailfunctie om e-mails te sturen, kunt u het SendEmail hulpprogramma. Hiermee kunt u een single-line opdracht die verifieert met een SMTP-server en stuurt een e-mail te bouwen.

Toen we bedekt het opzetten van uw computer te sturen u e-mail meldingen wanneer iemand inlogt, vonden we dat de ingebouwde e-mailfunctie hadden enkele problemen.

Terwijl u een SMTP-server die u wilt kunt invoeren, is de Task Scheduler ondersteunt geen authenticatie, zodat je niet kunt voorzien van een gebruikersnaam en wachtwoord voor uw SMTP-server. De aard van de SMTP-server de meeste gebruikers toegang hebben (bijvoorbeeld Gmail SMTP-server, of een SMTP-server die u van uw Internet service provider) is verificatie vereist, dus het kan niet gemakkelijk worden gebruikt uit de Taakplanner.

Als u een SMTP-server op uw lokale computer uitvoert, kan de Task Scheduler’s e-mailfunctie nuttig zijn voor u. Toch zal de gemiddelde gebruiker een ander hulpmiddel nodig hebt – dat is waar SendEmail komt.

Download eerst SendEmail, een gratis (open source) tool voor het versturen van e-mails vanaf de opdrachtregel. Pak het gedownloade archief uit in een map op uw computer.

Vervolgens start u de Windows Task Scheduler en het creëren van een nieuwe taak – te raadplegen onze gids aan het creëren van geplande taken voor meer informatie. U kunt een taak die automatisch stuurt een email op een bepaald tijdstip of een taak die een email verzendt in reactie op een specifieke gebeurtenis te maken.

Wanneer u de Actie venster te bereiken, selecteert u Start een programma in plaats van Stuur een e-mail.

In het Programma / script box, gebruikt u de knop Bladeren en navigeer naar de SendEmail.exe bestand op uw computer.

Tot slot moet je de argumenten die nodig is om te authenticeren met uw SMTP-server en de bouw van uw e-mail toe te voegen. Hier is een lijst van de opties die u kunt gebruiken met SendEmail

server Opties

-f EMAIL – Het e-mailadres dat u het verzenden van.

-s SERVER: PORT – De SMTP-server en de haven het nodig heeft.

-xu USERNAME – De gebruikersnaam die u nodig heeft voor verificatie met de SMTP-server.

-XP Wachtwoord – Het wachtwoord dat u nodig hebt voor verificatie met de SMTP-server.

-o tls = yes – Hiermee wordt TLS-encryptie. Kan nodig zijn voor sommige SMTP-servers.

Als u gebruik maakt van Gmail SMTP-servers, zijn dit de server opties die je nodig hebt

-s smtp.gmail.com:587 -xu you@gmail.com -xp password -o tls = yes

Natuurlijk, moet u uw eigen e-mailadres en wachtwoord invoeren.

bestemming Opties

-t EMAIL – De bestemming e-mailadres. U kunt een email sturen naar meerdere adressen door het opnemen van een spatie tussen elk adres na de -t optie.

-Cc EMAIL – Alle adressen die u wilt CC op de e-mail. U kunt meerdere adressen opgeven door het plaatsen van een ruimte tussen elke e-mail adres, net zoals bij de -t bovenstaande commando.

-bcc EMAIL – De BCC-versie van de optie CC hierboven.

E-mailopties

-u ONDERWERP – Het onderwerp van uw e-mail

-m BODY – De boodschap body tekst van uw e-mail.

-a ATTACHMENT – Het pad van een bestand dat u wilt koppelen. Dit is optioneel.

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je e-mailadres is you@gmail.com en u wilt een e-mail te sturen naar person@example.com. Je zou de volgende mogelijkheden

-f you@gmail.com -t person@example.com -u Subject -m Dit is de body tekst! -s smtp.gmail.com:587 -xu you@gmail.com -xp password -o tls = yes

Zodra u samen uw opties hebt gezet, kopiëren en plakken in het vak argumenten toevoegen.

Sla uw taak en je bent klaar. Uw taak wordt automatisch e-mail te sturen op het programma (of als reactie op het evenement) die u hebt opgegeven.

Er is veel meer je kunt doen met SendEmail, met inbegrip van de integratie van het in een script dat automatisch verzonden e-mails of het maken van een snelkoppeling die een e-mail stuurt wanneer u dubbelklikt op het.

U kunt dit doen met Powershell ook.

Right on Buddy! En deze kleine EXE doet wonder. Werkt heel, heel erg goed. Ik kan niet begrijpen hoe komt het grote Blue Microsoft kan ons niet gereedschappen die werken om dit soort dingen te doen. Ze zetten functies op hun besturingssysteem dat niet gebruikt kan worden als gevolg van technische beperkingen: dat is een beetje dom.

Nu in die trein van gedachten, een ander dom is: de kennisgeving in MS Outlook. Wat een nutteloos ding. Wat nodig is, is een stukje code om ervoor te zorgen dat er een optie om een ​​herinneringsmail te sturen, samen met de knallen uit van de kennisgeving, om welke wordt gepland in Outlook. Ik heb gezien COMMERCIAL SW (PERRY bijvoorbeeld), maar ik zal niet betalen van een cent voor dingen die daar zou moeten zijn in vooruitzichten om mee te beginnen. In de tussentijd mijn palliatieve is een Utility SW door Karen Power Tools: EMAILERII en Countdown Timer, met behulp van zowel ik dezelfde resultaten te bereiken, maar dit is een proces in aanvulling op Outlook. Ik schrijf een e-mail in Emailer II (het verzenden van het door de MAPI-setup) en het programma is het tijd om het in de COUNTDOWN hulpprogramma sturen: gaat uit op het gewenste tijdstip en verschijnt er een venster me te vertellen, samen met een agent vertelde me dat naar buiten is gegaan ., Dat is het soort van automatisering ik leuk vind.

Het hebben van een beetje moeite met ‘SendEmail’ heb ik het opzetten van een test na uw instructies en een OpCode van (2), Event-ID van 102 en het zegt de taak voltooid. Ik krijg nooit de e-mail. De opdrachtprompt opent en sluit heel snel, zodat je niets kunt zien. Dit is mijn argument: -s smtp.gmail.com:587 -xu engegebg@gmail.com -xp Ha1zzarD # -o tls = auto -t engagebg@gmail.com -u Test -m Skydrive voltooid; Ik heb ook geprobeerd Ports 465 & 25. ik weet het; s iets simplethat ik verkeerd doe, maar ik kon wat begeleiding gebruiken als gebruik maken van de Task Scheduler voor mijn back-ups en zou graag willen weten wanneer ze worden voltooid;. Thanks; BG

Ondanks de populariteit van de prop in cartoons, is er nooit een gedocumenteerd geval van een struisvogel begraven zijn kop in het zand geweest.