hoe een video te spelen op je Apple TV met vlc

Als het gaat om het afspelen van video, de cross-platform applicatie VLC is een echt Zwitsers zakmes. Het is populair op Windows, Mac en Linux voor een lange tijd, maar nu kunt u dezelfde grote toneelstukken-alles-onder-de-zon macht te krijgen op je Apple TV.

Net als de meeste set-top media spelers, de Apple TV is super goed in het spelen van content die door haar moedermaatschappij (Apple), maar vereist een beetje finesse om content uit andere bronnen (spelen als uw persoonlijke mediacollectie, het web, of andere streaming bronnen).

In plaats van terug te kopen uw favoriete films via iTunes, of het omzetten van uw gehele collectie, kun je ze spelen met VLC. Het kan video streams afspelen van zowel het lokale netwerk en van het internet.

Niet alleen VLC voor tvOS geven u alle voordelen van VLC desktop- en mobiele gebruikers zijn gewend aan (zoals de mogelijkheid om de afspeelsnelheid aan de macht horloge documentaires en dergelijke te verhogen), maar de tvOS versie bevat nieuwe functies, zoals directe integratie met OpenSubtitles. org (dus je kunt ondertiteling downloaden on the fly tijdens het kijken naar uw media).

Om te beginnen, gewoon zoeken naar “VLC for Mobile” in de App Store op uw Apple TV en download de app.

Er zijn drie manieren waarop u kunt media afspelen op je Apple TV via VLC: lokaal netwerk afspelen, afstandsbediening en netwerk streaming afspelen. Elk omvat een totaal ander beetje het afspelen van media de grond, dus laten we zien u voorbeelden geven van hoe elke werkt en wanneer je het zou gebruiken.

Als u hebt ingesteld het delen van bestanden op uw lokale netwerk, hetzij via netwerkshares Windows of via UPnP bestand ontdekking, dan kunt u gemakkelijk bestanden in deze mappen openen via het tabblad ‘Lokaal netwerk’ in VLC voor Apple TV.

De lokale netwerk uitzicht is de standaardweergave wanneer u de VLC-app te starten. In de screenshot hierboven, kunt u zien hoe VLC automatisch een paar detecteerbaar file shares op ons lokaal netwerk, met inbegrip van drie machines met Windows (SMB) aandelen ingeschakeld heeft ontdekt, twee machines met het delen van UPnP-bestand is ingeschakeld, en één Plex Media Server (die ook maakt gebruik van UPnP).

Even terzijde, als uw primaire gebruik voor VLC zou de toegang tot uw Plex Media Server, kunt u gewoon de vrije Plex Apple TV-app te installeren voor een meer gepolijste media center ervaring.

Hoewel niet gezien in onze screenshot hierboven, het lokale netwerk functie VLC ondersteunt ook het afspelen van lokale FTP-servers.

Om toegang te krijgen tot de bestanden, een bepaald item in de tab lokale netwerk selecteert u en, indien van toepassing, voert u de aanmeldgegevens voor die file share of FTP-server. Dan kunt u de gedeelde mappen te bladeren net zoals u zou doen op uw computer, zij het met de Apple TV-afstandsbediening.

Selecteer het bestand uit de directory, en het zal lanceren met het volledige scherm afspelen en ondersteuning afstandsbediening net als jij een video van iTunes kijkt.

Als u veegt neer op de Apple TV remote touchpad, zie je in het menu op het scherm.

Hier kunt u de audio-instellingen evenals downloaden bovengenoemde ondertitels van OpenSubtitles.org veranderen en aanpassen van de afspeelsnelheid.

afspelen lokaal netwerk is geweldig als je al hebt file servers ingesteld en klaar om te gaan, maar wat als je een bestand op uw computer uw behoefte om nu te spelen, maar geen bestand aandeel te dumpen in? Dat is waar handige functie op afstand het afspelen VLC’s in het spel komt.

Vuur van VLC, en veeg naar de het tabblad “Remote Playback”.

Veeg omlaag om “Enable Remote Playback” en druk op de touchpad om het te selecteren.

Dit activeert de VLC afspelen externe server. Ga vervolgens naar een willekeurige computer op uw lokale netwerk en open een web browser. Voer het adres weergegeven op uw TV-scherm (uw scherm ziet er als de onze, in de screenshot hierboven, maar zal een ander adres hebben). Hier is wat je ziet in uw browser.

U kunt slepen en neerzetten van een video-bestand naar het paneel browser of u kunt een URL van een bepaalde video stream te voeren. U kunt ook op het grote + symbool in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot de file explorer en de browser voor uw lokale bestanden.

Terwijl je nodig hebt om op een PC om bestanden slepen en neerzetten, als je dezelfde weergave URL afstandsbediening te laden op een mobiel apparaat (waar je niet kunt slepen en neerzetten) u kunt tikken steeds de + symbool om de media te selecteren op het apparaat.

Of u de video bestanden van uw computer of mobiel apparaat te sturen de bestanden afspelen op je Apple TV en hebben de toegevoegde bonus van wordt gecached om lokale opslag van uw Apple TV’s. Dit is een vrij handige functie als je kijkt kids ‘films of tv-programma dat meer dan zal worden bekeken en weer. De bestanden in de cache worden automatisch verwijderd door het besturingssysteem als extra opslagruimte nodig is.

De laatste methode, die werkt voor zowel video- en audiostreams, is de URL van de streaming bron dumpen in het vak adres in het tabblad “Network Stream”. Dit tabblad ook, nogal handig, houdt een lijst bij van zowel de vorige URL’s die u daar hebt ingevoerd, evenals de URL’s die u via de afstandsbediening web-interface hebben we gekeken naar in de vorige paragraaf hebt ingevoerd.

Nu, om duidelijk te zijn, het gebruik van deze functie is niet zo eenvoudig als het inpluggen van de URL van een YouTube-video of Netflix video. Het netwerk stroom functie vereist de exacte URL van de exacte streaming resource (in een formaat dat VLC kan openen). Dus terwijl de webpagina die u op zoek bent naar zou kunnen worden www.somestreamingsite.com/funnymovie/~~V, de eigenlijke URL die wijst naar de streaming video-inhoud is het meest waarschijnlijk een zeer lange, mysterieus, en verborgen URL ingebed in de code van de website . Graven die URL out is een vaardigheid (en een heel ander artikel) in en van zichzelf.

Terwijl de URL-gebaseerde directe streaming is een beetje een fringe use case voor de meeste mensen, het is echt handig voor dingen zoals het streamen van live-verslaggeving (zij het een NASA de lancering, een persbriefing, of een buitenlandse sportwedstrijd) en streaming vanaf apparaten zoals netwerk beveiligingscamera’s die URL-streaming ondersteunen.

Gewapend met de gratis tvOS haven van VLC media player die je kunt spelen zowat alles wat je kan dienen vanaf uw thuisnetwerk of het grotere internet-no transcoding, het omzetten, of gehannes vereist.

In 2004, Wizards of the Coast bracht een satirische Magic the Gathering expansie genaamd Unhinged dat de kaart opgenomen: “Onze Marktonderzoek toont aan dat spelers als echt lang Card Names So We hebben deze kaart aan de Absolute Longest Card Naam Hebben ooit Elemental”