hoe de bestandsnaam in de kop- of voettekst van een Word-document in te voegen

Het toevoegen van een header van voettekst in Word kunt u informatie die wordt weergegeven op elke pagina toe te voegen. Er kunnen verschillende redenen voor het toevoegen van de bestandsnaam aan de kop- of voettekst, en wij zullen u laten zien hoe u dit doet.

OPMERKING: We gebruikt Word 2013 om deze functie te illustreren en, voor dit voorbeeld, voegden we de bestandsnaam aan de header.

Klik op het tabblad “Invoegen” en plaats een lege kop- of voettekst, zoals beschreven in ons artikel over het toevoegen van een kop- of voettekst van uw Word-document. Voor dit voorbeeld, hebben we een lege header voor de bestandsnaam.

Zodra je een lege header (of voettekst) hebt toegevoegd, klikt u op het tabblad “Invoegen”.

In het gedeelte “Tekst” van het tabblad “Invoegen”, klikt u op de “Quick Parts” knop.

OPMERKING: De tekst op de knoppen niet weergegeven, afhankelijk van de grootte van het venster Woord. Als u geen tekst te zien naast de knop, zoekt u het pictogram aangegeven in de afbeelding hieronder.

Selecteer “Field” uit het drop-down menu.

De “Field” dialoogvenster. In de “Veldnamen” lijst, scroll naar beneden en selecteer “FileName” in de lijst. Wilt u het volledige pad naar het bestand in de bestandsnaam, selecteert u het ‘pad toevoegen aan filename “in te schakelen in de sectie” Veld opties “, zodat er een vinkje in het vak. Klik op “OK” om de selecties te accepteren en sluit het “Field” dialoogvenster.

De bestandsnaam wordt in de koptekst (of voettekst).

Om terug te keren naar het grootste deel van uw document, dubbelklik op het tekstgedeelte van het document of klik op de “Sluiten Koptekst en voettekst” knop in de “Sluiten” deel van de kop- en voettekst tab “Design”.

LET OP: Als u de “Close Koptekst en voettekst” knop, keert u terug naar waar je was gebleven. Echter, als u dubbelklikt op het lichaam tekst van uw document terug te keren naar het bewerkt, keert u terug naar het begin van het document.

Mount Everest is de hoogste berg van hoogte boven de zeespiegel, maar de hoogste berg van de totale hoogte van de basis naar de top is, wanneer de onderzeese gedeelte wordt beschouwd, Mauna Kea in Hawaii.